Így készíts füstös szemsminket lépésről lépésre

2020.április.14.

A füstös szemsmink egy igazi klasszikus, ami egyszerűen mindenkinek mesésen áll, de ha nem ismered a helyes technikáját, akkor könnyen sötét panda szemekkel végezheted az igéző tekintet helyett. Most eláruljuk neked a legegyszerűbb módszert, amivel igazi profivá válhatsz te is! Mivel a koronavírus miatt úgyis minden szabaidőd otthon töltöd, itt a remek alkalom fejleszteni a sminkes tudásodat!

Így készíts füstös szemsminket lépésről lépésre
Fotó: Rexfeatures

Hasznos tanácsaink, mielőtt belevágsz:

Készen állsz? Akkor csak kövesd ezt a pár lépést:


1. A szemhéjbázis felkenése után először egy pufi ecsettel vigyél fel egy közepes erősségű árnyalatot az egész szemhéjadra, ezzel létrehozva az alapot. Válassz semleges színeket, például egy világosszürkét vagy barnát.

Mac szemhéjpúder (Cork) 5700 Ft


2. Bátran húzd ki alul és felül is a pillatöved egy sötétebb ceruzával és fontos, hogy a szempillák közé is vidd be az anyagot! Ezzel a lépéssel azonnal kiemelődik a tekinteted!

Rimmel Exaggerate Smoke N` Shine szemceruza (002) 1399 Ft

3. Az előbb meghúzott ceruzára gyorsan, mielőtt megszárad, menj rá egy fekete vagy sötétbarna szemhéjpúderrel és puhítsd el, hogy ne maradjanak éles vonalak. A szemhéjadon most tetszőlegesen feljebb satírozhatod ezt a sötét árnyalatot, vagy ha egy szolidabb verzióra vágysz, akkor megtarthatod így szűken a pilláid körül.

Pupa Vamp! matt szemhéjpúder (Brownie) 3520 Ft


4. Ha egy kis csillogásra vágysz, akkor utolsó lépésként az ujbegyeddel finoman ütögess fel egy fényes szemhéjpúdert a mozgó szemhéjad közepére.

Isadora Perfect Eyes szemhéjpúder (Glossy Diamonds) 3800 Ft

5. Jöhetnek a végső simítások! Ne sajnáld a szempillaspirált, vidd fel legalább 2-3 rétegben, hiszen egy intenzív sminket készítesz. Sőt, akár műszempillát is ragaszthatsz, tökéletes kiegészítője ennek a sminknek.

Max Factor False Lash Effect szempillaspirál (Raven Black) 4799 Ft


Nem is olyan bonyolult, igaz? Fontos megemlítenünk, hogy a füstös szemnek nincsen kőbe vésett elkészítési módja, rengeteg verziója létezik, így ne csüggedj, ha elsőre nem lett tökéletes, több alkalomra is szükséged lehet, mire megtalálod, hogy mi illik a legjobban a te arcodhoz. Gyakorlat teszi a mestert!

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról