Így lesz a téli, száraz hidegben is ragyogó a sminked!

Ha eddig úgy gondoltad, hogy a hideg, szeles időben egyszerűen lehetetlen fenntartani sminked egészségesen ragyogó állapotát, akkor eljött az ideje, hogy rácáfoljunk! A száraz, irritált és kipirosodó bőr extra törődést igényel, de valljuk be, egy-két szépítő pipere minden esetben csodákra képes. Feltéve persze, hogy nem emeli ki az orrunk körüli hámló bőrt, nem ül bele minden apró vonalba és még a sálunk se tünteti el az egészet, mire ebédelni indulunk a kollégákkal. Ne aggódj, van megoldás, mindössze ezekre kell odafigyelned:

Így lesz a téli, száraz hidegben is ragyogó a sminked!
Fotó: Shutterstock
Fotó: giphy

1. Ne sajnáld a hidratálót!

Tudjuk, hogy ez technikailag nem sminktrükk, mégis a kettő kéz a kézben jár. Hiszen megfelelően hidratált bőr nélkül az üde végeredmény szinte lehetetlen. Ha megvan a kedvenc arckrémed, nyugodtan időzz egy kicsit a felvitelnél és jó alaposan masszírozd be az arcbőrödbe, sőt, a nyakat se hagyd ki!

2. Nem mindegy MIKOR krémezel!

Ha teheted, válaszd közvetlenül a zuhanyzás utáni néhány percet! Az enyhén nedves, átgőzölt arcbőr a legoptimálisabb állapot az összetevők felszívódására. Téli időszakban különösen fontos, hogy odafigyelj bőröd vitaminbevitelére, így építs be rutinodba egy-egy C és E-vitaminos terméket is a még szembetűnőbb ragyogásért!

3. Most nem kell a púder!

A különböző fixálópúderek rendkívül élettelenné tehetik az amúgy már fakó bőrfelszínt. Ezért ha úgy érzed, ettől a mattító piperéről nem tudsz lemondani, válassz egy kicsit melegebb tónusú alapozót, mint eredetileg tennéd, hogy a balansz megmaradjon!

4. Válts primert!

A jól bevált póruskitöltő, mattító sminkbázis helyett, a téli időszakra válts inkább egy hidratálóbb, krémesebb verzióra! Az ebben található apró csillámszemcsék ugyanis gondoskodnak arról a bizonyos belülről fakadó ragyogásról, amiről mindenki csak álmodik.

5. Maradj a folyékony és krém alapozóknál!

A hámló bőrnél már csak egyetlen rosszabb dolog van, az pedig nem más, mint amikor az alapozód még rátesz egy lapáttal és ki is emeli azt. Ilyenkor jobb, ha elfelejted a vastag, extra matt, esetleg púderes textúrát és bevetsz valami lágy, krémes terméket. Ha bőröd könnyebben kifényesedik, csak nyomkodj egy leheletnyi púdert a kritikus területekre!

Nagyon fura: David Beckham zöld sminkben pozól a Love magazin címlapján

Nagyon fura: David Beckham zöld sminkben pozól a Love magazin címlapján

6. Elő a folyékony highlighterekkel!

Ha a lehető legtermészetesebb eredményt szeretnéd elérni, fogj egy nedves sminkszivacsot és azzal vidd fel a folyékony highlightert az arcodra. Ez a könnyed, mégis igencsak látványos termék remekül működik hidratálóba keverve, de nagyon száraz bőr esetén akár olajjal is vegyítheted!

7. A kulcs a folyamatos hidratálás!

Ha észreveszed, hogy arcod meglehetősen kiszáradt (vagy sminked csúnyán megáll a bőröd tetején), egy ápoló összetevőkben gazdag arcpermet megmentheti a helyzeted! Nem csak felfrissít, de enyhén be is hidratálja az előzetesen felvitt sminket, hogy minden újra friss és üde lehessen!

Ez is érdekelhet

A saját spermáját használta az orvos a nők megtermékenyítéséhez – több mint 90-en testvérek

A saját spermáját használta az orvos a nők megtermékenyítéséhez – több mint 90-en testvérek

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő