Így teszi tönkre a mobiltelefon a bőrödet

2018.január.3.

Te is szenvedsz attól, hogy az arcbőröd minden odafigyelésed ellenére problémás. Megtettél mindent? Lemosod lefekvés előtt a sminkedet? Mosod rendszeresen a párnádat és minden héten lecseréled az ágyneműdet? Nálad hidratáltabb ember nincs is a földön? Kerülöd a curkos és túl fűszeres, zsíros ételeket? És még így is?

Rita Ora
Fotó: Rexfeatures

Nos, a helyzet az, hogy lehet, hogy az egyik kedvenc eszközöd, a mobilod okozza a problémákat. Íme 5 szépségprobléma, amit könnyen okozhat akár a telefonod is.

Lehet, hogy nem látszik, de a telefonod iszonyatosan koszos. Képzeld Amerikában egyszer megnézte egy fiatal kutatócsoport, és azt találta, hogy az emberek a mobiltelefonjukon több baktériumot hordozunk, mint amennyi egy jobb állapotú nyilvános vécében van. Nem is annyira elképzelhetetlen, ha belegondolsz, egy csomó helyre leteszed, a kezeddel tapogatod egész nap, ugyanazzal amelyikkel fogtad a kapaszkodót, vagy lehúztad a vécét, és akkor az arcodról rákerülő dolgokról még nem is beszéltünk. Minimalizálnod kellene, hogy az arcoddal érintkezzen a telefonod, ha sokat telefonálsz, érdemes áttérned headsetre.

Olvastad már? A topmodell bőrproblémájának magyarázata gondolkodóba fog ejteni

Ez nem biztos, hogy a koszos telefon miatt van, sokkal valószínűbb, hogy a telefonod alkatrészei kiváltanak valamilyen allergiás tünetet. A legtöbb telefonban nikkel és króm is van, amelyekre nagyon sokan érzékenyek, ha viszketést érzel az arcodon és a kezeden, könnyen lehet, hogy erről van szó. Tegyél a telefonodra műanyag, antiallergén anyagból készült tokot.

A tech-neck, vagy sms-nyak egy vadiúj fejlemény, amit az okostelefonoknak köszönhetünk. Arról van szó, hogy mivel állandóan lefelé bámulsz a telefonod kijelzőjére, az állad alatt és a nyakad ráncosodni kezd, idő előtt megereszkedik ezen a területen a bőröd, mégpedig azért, mert nagyon vékony, finom a nyak környékén a bőr. Valójában gondos odafigyeléssel, jó kozmetikumokkal ideig-óráig ellensúlyozni tudod az állandó biccentő mozdulat okozta károkat, de hosszú távon inkább ki kellene alakítanod egy jobb testtartást.

Gigi Hadid szelfizik
Fotó: Rexfeatures

A telefonod fényeket bocsát ki, ugyan keringenek erről rémhírek, hogy hosszú távon károsodást, illetve bőrrákot okozhat, ez azonban nem igaz. Az viszont biztos, hogy a telefonod melegebb, ha sokat beszélsz még jobban fel is melegszik, ez nem tesz jót az arcbőrödnek, és ez a pigmenttermelés felpörgéséhez vezethet, akár már fiatal korban is. Ugyancsak azzal tehetsz ellene, hogy nem headsetet használsz.

Olvastad már? Vigyázz, ez 3 dolog tönkreteszi a bőrödet

Ugyan a pigmentfoltokhoz nem a képernyő fényei járulnak hozzá, hanem sokkal inkább a hője, viszont a fényeknek is vannak negatív hatásai. Ma már tudjuk, hogy a minél több fény éri a bőrt, annál korábban kezd el öregedni. Amikor fél napig bámulod a telefonod képernyőjét, akkor ezzel a negatív hatással számolnod kell. A telefonod kijelzőjének a fényerősségét éppen ezért érdemes csökkentened, és kicsivel kevesebbet bámulnod a telefonodat.

Ez is érdekelhet

Zsuzsa megmutatja, hogyan lehet az öltözködésed sikkes és komfortos!

Zsuzsa megmutatja, hogyan lehet az öltözködésed sikkes és komfortos!

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Sztárhírek

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!