Íme a legújabb beauty őrület: a szemöldök laminálás

2020.január.23.

Nagyon gyorsan, nagyon népszerű lett világszerte a szemöldök laminálás, és teljesen megértjük, hiszen a legvékonyabb szemöldökkel is csodát művel! Ez egy új innovatív technika, amely során lesimítják és formázzák a rakoncátlan szőrszálakat, egy dús és tökéletesen fésült szemöldököt eredményezve, már biztosan te is belefutottál a mesés fotókba Instagramon.

Cara Delevingne
Fotó: Getty Images

Ha nem szeretsz reggelente sok időt a készülődéssel tölteni, akkor imádni fogod, ugyanis akár 6-8 hétig is tökéletesen megtartja az elkészült formáját, így ezalatt nem is kell foglalkoznod a szemöldököddel.

Hogyan történik az eljárás?

Az egész folyamat nagyjából 45-50 percet vesz igénybe és nagyon hasonló a szempilla liftinghez. Röviden összefoglalva, először a megtisztított szemöldökre felvisznek egy anyagot, amely megnyitja a szőrszálakat és így formázhatóvá válnak, majd a befésülés után egy fixáló anyaggal visszazárják a szerkezetüket. Egyszerűen hangzik, viszont nagy szakértelmet igényel, ugyanis a kémiai anyagok akár károsíthatják is a szőrszálakat, ha túl sokáig vagy nem megfelelően vannak felhelyezve, így csak profi szakemberre bízd rá magad!

Miután elkészült a mestermű, nem érheti víz vagy pára a szemöldököd 24 órán keresztül, így ha belevágnál, érdemes úgy tervezned, hogy nem aznap mész edzeni és a hajmosást se akkorra időzítsd.

Ez is érdekelhet

Tóth Andi: „Mindent megszakítok, ami nem tesz jót nekem”

Tóth Andi: „Mindent megszakítok, ami nem tesz jót nekem”

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói