Innen tudhatod, hogy sérült-e a hajad

2021.március.14.

Veled is előfordult már, hogy a fodrászod azt mondta, hogy a hajad sérült, téged pedig váratlanul ért, mert semmilyen jelét nem érzékelted annak, hogy gond lenne? A hajsérülés bizony bekövetkezhet fájdalommentes módon is, ilyen esetben a hajszálaid szerkezete roncsolódik úgy, hogy észre sem veszed.

A legegyszerűbb módja annak megállapítására, hogy a te hajad sérült-e, az, hogy ha végigsimítod a hajszálaid tövétől egyenesen a végükig az ujjadat. Ha a hajszálad egy része sima, egy része pedig durvább, akkor több mint valószínű, hogy bizonyos mértékben sérült a hajad szerkezete. Ha ezt tapasztalod, akkor mindenképp érdemes felhagynod a forró hajformázó eszközök, például a hajvasaló használatával. Az sem tesz jót, ha szoros copfot vagy fonatot hordasz, ezeket szintén érdemes mellőznöd.

Ha nem használsz hajvasalót vagy hajgöndörítőt, és soha nem fogod össze szorosan a hajadat, akkor érdemes újabb befolyásoló tényezők után kutatnod. Roncsolhatja a hajad minőségét az is, ha rendszeresen festeted, vagy nem megfelelő módon, esetleg olyan hajápoló készítményekkel kezeled, amit nem tolerál a hajad.

Annak érdekében, hogy a hajad egészségét belülről is támogasd, érdemes odafigyelned arra is, mit fogyasztasz. A hajad selymességét segíthetik például az olyan gyümölcsök, mint az áfonya, a cseresznye, a szeder vagy a gránátalma. Az A-vitamin tartalmú sárgarépa és az édesburgonya szintén hozzájárulhatnak a selymességhez, és lágyabbá is tehetik a hajadat. A hajtöredezés kivédésében az avokádó, a lazac vagy a tojás segíthet, a hajad növekedését pedig a C-vitamin serkentheti.

A hajadra való odafigyelés és regenerálás még akkor is fontos, ha jelenleg nem teheted meg, hogy felkeresd a fodrászodat. A különböző otthon is hasznosítható tippekre viszont még inkább érdemes koncentrálnod, hiszen az erős és egészséges haj az általános közérzetedet is javíthatja.

Ez is érdekelhet

Anonim HIV- és STD-szűrést is kérhetsz ingyenesen a Sziget-fesztiválon

Anonim HIV- és STD-szűrést is kérhetsz ingyenesen a Sziget-fesztiválon

Tedd & Ne tedd

Rihanna ismét stílust váltott, ezúttal a kényelemre szavaz, amióta anya lett

Rihanna ismét stílust váltott, ezúttal a kényelemre szavaz, amióta anya lett

Sztárhírek

Olivia Newton-John, a Grease sztárja elhunyt - Legjobb pillanataira emlékezünk

Olivia Newton-John, a Grease sztárja elhunyt - Legjobb pillanataira emlékezünk