Kókuszolajat használsz a hajadra? Itt van néhány ok, hogy miért nem kéne

2020.július.15.

Akárcsak a kontúrozás és az avokádó, a kókuszolaj is és egész szép helyet foglal el az Y generáció életében és a bevásárlólistáján.

Kókuszolajat használsz a hajadra? Itt van néhány ok, hogy miért nem kéne
Fotó: Getty Images

Mindegy, hogy a zöldségeidet sütöd benne, vagy vastagon bekened vele a kezed, hogy felvedd a harcot a mosogatástól kiszáradt bőrrel, az egész világ kókuszolaj lázban ég. Csakúgy, mint a hírességek, köztük Kourtney Kardashian és Miranda Kerr is, az elmúlt években konkrétan prédikáltak a természetes olaj előnyeiről, és márkák egész sorai dobták piacra a kókuszolaj kivonatú termékeiket a szépségápolástól egészen a hajápolásig.

Ha még nem használtad a kókuszolajat borotváláshoz vagy fogfehérítésre, akkor egy igen leleményes trükköt hagytál ki. Sőt, mivel a boltok polcain kevés olyan alapvető fontosságú termék van, mint az olívaolaj vagy más növényi olajok, talán a kókuszolaj lehet a következő legjobb – és egészségesebb – étkezési alternatíva.

Akárhogy is, mielőtt elkezdenél beraktározni belőle és tetőtől talpig bekenni magad vele, előtte mindenképp érdemes lenne figyelembe venned egy szakértő tanácsát. Miután robbant a hír, hogy a kókuszolaj talán mégsem a legjobb választás egyes bőrtípusokra, azonnal azt kezdtük el firtatni, hogy vajon a hajjal is ugyan ez-e a helyzet, pláne miután láttuk, hogy mennyien kerestek rá a témára.

Ti szavaztátok meg: Bemutatjuk az idei év Glammies nyerteseit!

Ti szavaztátok meg: Bemutatjuk az idei év Glammies nyerteseit!

A brit Glamour szerkesztő kapcsolatba léptek Ross Charles-szal, a Ross Charles Hairdressing alapítójával, és megkérték, hogy latolgassa a témát. Az ítélete rendkívül bölcsnek bizonyult.

A kókuszolaj jó vagy rossz a száraz hajra?

Az emberek gyakran használják az olajat a hajuk nedvesítésére, de gyakran mondom, hogyha hajnak nedvességre van szüksége, akkor szomjas és innia kell. Az olaj valójában tisztítja a vizet vagy elnyomja azt, megakadályozva ezzel azt, hogy a hajba jusson.

Mit is csinál akkor tulajdonképpen a kókuszolaj a hajjal?

Ha a hajad tönkre van menve a festéstől vagy gyenge és töredezett, akkor aminosavat kell bevinned a szervezetedbe. Semmiképp ne kókuszolajat használj.

A hajolajok – különösen a kókuszolaj – hajlamosak úgy bejutni a hajadba, hogy álcázzák a valódi problémát. Egy darabig úgy tűnhet, hogy rendbe hozta, azt, amint rendbe kellett hoznia, de hosszú távon nem segít a hajadon. Ez az egyik fő ok, amiért azt mondom, ne használj olajakat a hajadra.

Mit használjunk inkább a haj hidratálásához?

A szárazság ellen az olajok helyett használj alacsony PH értékű termékeket. Ettől kevésbé fog gubancolódni. Használj rendszeresen hidratáló maszkokat az olajok alternatívájaként. Ezek a készítmények valóban behatolnak a száraz, sérült hajba és megkezdi a hosszútávú kezelési folyamatot, így egészségessé és erőssé teszi a hajat.

A szakértőkkel egyetértve nagyon úgy tűnik, hogy sokkal jobban járunk, ha a kókuszolajat meghagyjuk főzésre, fogfehérítésre és borotválkozásra, és engedjük, hogy a hajunk virágozhasson a kókuszolaj nélkül. Sőt, azt az igencsak fontos tényezőt se feledjük a kókuszolajjal kapcsolatban, hogy a termesztése sokkal kártékonyabb a környezetre, mint a sokat szidott pálmaolajé, pedig az is rendesen pusztítja a természetet. Úgyhogy már csak ezért is inkább mellőzd ezt a terméket és dönts egy környezetbarátabb választás mellett.

Ez is érdekelhet

6 hiba, amit ne kövess el szakításkor

6 hiba, amit ne kövess el szakításkor

GLAMOUR Horoszkóp

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Sztárhírek

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére