4 beauty-tipp, amivel te is tehetsz a környezetünkért

2021.június.4.

Napról napra egyre több hulladékot termelünk és ebből a szépségipar is jelentősen kiveszi a részét. Amint belépünk egy üzletbe, azonnal megakad a szemünk a szebbnél szebb csomagolásokon és flakonokon, a külső azonban nem minden. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel azon kívül, hogy sokkal költséghatékonyabban gondoskodhatsz a szépségedről, még a Földet is megóvod.

4 beauty-tipp, amivel te is tehetsz a környezetünkért
Fotó: IMaxTree/Glamour

1. A „4 R”

„Reduce, reuse, recycle and refuse” – mondja az angol. Ez annyit jelent, hogy elsősorban csökkentsd azt, amire nincs szükséged, hiszen a kevesebb néha több! Hidd el, senkinek nincs szüksége egyszerre öt alapozóra vagy nyolc ugyanolyan színű rúzsra! Használd fel többször, amit lehet – mint például a kis tégelyeket –, amit pedig nem tudsz, azt hasznosítsd újra. Végül pedig utasítsd el azt, amire nincs is szükséged. Ez egyaránt kíméli majd a környezetet és a pénztárcádat!

2. Helyettesíts

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy csökkentsük a szeméttermelést a napi szépségápolási rutin alkalmával az az, hogyha az egyszer használatos termékeket – mint a maszkok, sminkeltávolító kendők, vattakorongok – egy fenntarthatóbb és környezetkímélőbb változatra cseréljük. Elsőre ugyan drágábbnak tűnhet az üvegtégelyekben elhelyezett arcmaszk, vagy az anyagból készült korongok ára, azonban ha átgondoljuk hamar rájövünk, hogy ezeket több alkalommal és tovább is tudjuk majd használni.

Fotó: Garnier

Mosható arclemosó pamacs (3 db) GARNIER 1999 Ft

3. Csomagolás

A műanyag flakonok és a különféle csomagolásokkal félelmetes mennyiségű szemetet halmozunk fel szinte észrevétlenül. Szerencsére azonban egyre több márka törekszik arra, hogy szilárd, csomagolásmentes változatban gyártsa a tusfürdőket és a samponokat, illetve számos termékhez utántöltő is elérhető, esetleg visszaváltható a csomagolás. Érdemes odafigyelni, hogy elsősorban ilyen kozmetikumokat válasszunk.

Fotó: Lush Cosmetics

Coconut Rice Cake szilárd sampon LUSH 2990 Ft

4. Csináld magad

Rengeteg olyan termék van, amit akár te is elkészíthetsz otthon is megtalálható alapanyagokból. Videók ezrei sorakoznak az interneten, amik megmutatják, hogyan készíthetünk testradírt, sampont, maszkot vagy éppen ajakápolót teljesen természetes összetevőkből, sőt, néhányat még a TikTok oldalunkon is találsz! És a legjobb az egészben, hogy olyan üvegcsékben tárolhatjuk őket, amilyenben csak szeretnénk, ezzel kiélve mindenféle kreativitásunkat.

Ez is érdekelhet

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Monitor

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

Divathírek

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái