Lehet a szépségipar környezettudatos?

2021.december.27.

A L’Oréal jelenleg a kozmetikai ipar iránymutatója, hiszen ez az egyetlen vállalat, amely az elmúlt hat egymást követő évben a legmagasabb környezetvédelmi besorolást kapta. Vajon képesek lesznek trendet teremteni?

Lehet a szépségipar környezettudatos?
Fotó: Gettyimages.com

A CDP globális környezetvédelmi nonprofit szervezet felmérésében mindhárom vizsgált területen, így a klímaváltozás elleni küzdelemben, a vízbiztonság terén és az erdők védelmében is a legkiválóbb, „A” minősítést kapta a L’Oréal Csoport immáron a hatodik alkalommal. A 2021-es felmérés rangját is jelzi, hogy évről-évre egyre többen vesznek részt benne, idén több mint tizenkétezer vállalat osztotta meg környezeti adatait.

Miről szól a felmérés?

Az éghajlatváltozás, a vízbiztonsági kockázatok és az erdőirtás elleni küzdelem területén végzett kiemelt jelentőségű munkájának köszönhetően a L'Oréal világszerte élen jár a környezetvédelmi vállalások, intézkedések és átláthatóság területén. A fenntarthatóság melletti hosszú távú elkötelezettségére építve a Csoport „L'Oréal a jövőért” programja részeként ambiciózus célokat tűzött ki 2030-ig, hogy tevékenységei összhangban legyenek a bolygó határaival, amely a bolygó környezettudomány által meghatározott tűrőképességét jelenti. A CDP éves adatszolgáltatási és értékelési eljárása a vállalati környezeti átláthatóság alapvető referenciájaként szolgál világszerte.

A CDP részletes és független módszertan alapján egy A-tól D-ig terjedő skálán értékel. Figyelembe vesz olyan szempontokat is, hogy az adott vállalat mennyire tudatos a környezeti kockázatok kezelésének területén, hogyan osztja meg környezetvédelmi vezetésével kapcsolatos legjobb gyakorlatait, vagy milyen ambiciózus és jelentőségteljes célokat tűz ki maga elé.

Lehet változtatni?

Lehet a szépségipar környezettudatos?
Fotó: Gettyimages.com

„A L'Oréalnál az a célunk, hogy megalkossuk a szépséget, amely előre mozdítja a világot. Ez azt jelenti, hogy környezetvédelmi vállalásaink teljesítése a siker egyik kritikus mércéje számunkra. A világon egyedülállóan hat egymást követő évben is tripla ’A’ minősítéssel ismerte el munkánkat a CDP. Ez hatalmas megtiszteltetés és egyben egy megerősítés is, hogy folytassuk a globális felmelegedés elleni küzdelmünket. Idén tizennégy vállalat ért el tripla ’A’ minősítést, ami kiválóan bizonyítja, hogy összefogva, együtt az átalakulás motorját képezhetjük. Együtt, még gyorsabban és messzebb kell jutnunk, hogy szembenézzünk a világ legégetőbb környezeti kihívásaival. Végezetül, szeretnék elismeréssel adózni a Csoport CSR-csapatainak és vezetőjüknek Alexandra Paltnak, aki a L'Oréal vállalati felelősségvállalás vezetője, a L'Oréal Alapítvány alelnöke és a Csoport végrehajtó bizottságának tagja” – köszönte meg az elismerést Nicolas Hieronimus, a L’Oréal vezérigazgatója.

Paul Simpson, a CDP vezérigazgatója a következőképpen kommentálta a 2021-es eredményeket: „Gratulálok az idei A- listán szereplő valamennyi vállalatnak. Az egyik legfontosabb lépés, amelyet egy vállalat megtehet, hogy vezető szerepet tölt be a környezetvédelmi vállalások és az átláthatóság terén. Nem hagyhatjuk többé figyelmen kívül az éghajlatváltozás, a vízellátás bizonytalansága és az erdőirtás vállalatokat fenyegető kockázatait. Immáron tisztában vagyunk vele, hogy a cselekvés lehetőségei messze meghaladják a tétlenség kockázatát. A magánszektor vezető szerepe elengedhetetlen a nettó nulla kibocsátású, természetbarát és méltányos világ megvalósításában. ’A minősítésű listánk’ azokat a vállalatokat méltatja, amelyek jelenlegi tevékenységükkel már a jövő gazdasági követelményeinek teljesítésére készülnek fel.”

Reméljük, a vállalatok egymással való vetélkedése a környezettudatosságban, a gyártásuk ökotudatosabbá tételében egyre csak fokozódik, és 2022-ben még több szépségipari, vagy divatipari cég kapja majd meg a tripla A minősítést!

Ez is érdekelhet

Kate Middleton megnyitja az évet ebben a csodás kabátban

Kate Middleton megnyitja az évet ebben a csodás kabátban

Divathírek

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Divathírek

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el