Itt az igazság a lézeres szőrtelenítésről!

Szponzorált tartalom

2021. április 1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ahogy kísérletezünk a különféle szőrtelenítési módszerekkel, úgy leszünk egyre okosabbak és tapasztaltabbak. Kezdjük először a borotvával, majd sokan kipróbáljuk az epillálást és a gyantát a tartós simaságért. Vannak azonban, akik ennél tovább is mennek, és a lézeres szőrtelenítés mellett teszik le végül a voksukat. Ha ez utóbbi szőrtelenítési technológiát nem ismered, akkor most sokat megtudhatsz erről a modern szépészeti eljárásról!

A tartós szőrtelenség valamennyiünk álma. Vajon valóra válhat?
A tartós szőrtelenség valamennyiünk álma. Vajon valóra válhat?
Fotó: Gettyimages.com

Egyre többet hallani a lézeres szőrtelenítésről, de valóban megéri? A válasz, hogy mindenképpen érdemes kipróbálnod, ha szeretnéd elfelejteni a szőrtelenítés napi rutinját, a kellemetlen szőrtüszőgyulladást vagy a benőtt szőrszálakat! Fontos az elején tisztázni, hogy az orvosi lézerrel történő kezelést nem szabad összekeverni a csupán pár hétre, hónapra szőrtelenséget adó villanófényes eljárásokkal és ezek otthon használható változataival.

Miért válaszd a lézeres szőrtelenítést?

Elsősorban azért, mert a lézeres szőrtelenítés megszabadíthat a nemkívánatos szőrszálaktól és kényelmessé teszi a mindennapokat. Már az első kezelést követően szemmel láthatóan megritkulhat a kezelt területen a szőrszálak száma és már két kezelés között is élvezheted néhány hétig a szőrtelenség állapotát. Mivel kezeléssorozatról van szó, minden elvégzett kezeléssel egyre közelebb kerülhetsz a bársonyos bőr felé.

A lézeres szőrtelenítés másik nagy előnye, hogy a szőrbenövés, szőrtüszőgyulladás problémája ellen is hatásos lehet. Ez nemcsak esztétikai kérdés, de jelentős életminőség javulást is jelenthet! Nincs még egy olyan szőrtelenítő eljárás, mely ezt a problémát ilyen eredménnyel tudná kezelni.

Lézeres szőrtelenítésre minden olyan testrész alkalmas lehet, ahol barna vagy fekete szőr növekszik és elég világos a bőr színe. Legyen szó arcról, karról, lábról vagy akár az intim területről. Ha úgy döntesz, hogy először csak egy testrészt kezeltetsz, már ez is nagy könnyebbséget jelenthet a mindennapokban. A lézeres szőrtelenítés tehát egy hosszútávú befektetés lehet, a kezelt szőrszálra vonatkozóan végleges eredménnyel.

A lézeres szőrtelenítés technológiája

A Bársony Orvos-Esztétika központjaiban a szőrtelenítés orvosi lézerekkel történik. Ezeknek a lézereknek a fényenergiája a szőrszálak pigmentanyagában nyelődik el és ott hőenergiává alakul. Az eljárás lényege, hogy a szőrszál ezt a hőt levezeti a szőrtüszőbe és a hőenergia hatására a szőrtüsző működése leáll, hogy többé ne termeljen szőrszálat. Egy-egy kezelés alkalmával kizárólag a növekedési fázisban lévő szőrszálakat lehet kezelni, ezért egyetlen alkalom nem elég, azonban egy kezeléssorozat hatására a kezelt területen elfelejthetjük a szőrtelenítést.

A lézeres szőrtelenítés orvos-esztétikai kezelés, melyhez nemcsak a megfelelően hatékony és modern gépre, de orvosi és magas színvonalú, tapasztalt asszisztensi háttér is szükséges. A Bársony Orvos-Esztétika Magyarországon az elsők között – 22 éve – kezdte a lézeres szőrtelenítő kezeléseket, így több mint 60 000 kezelés tapasztalatával rendelkeznek, ez alapján alakította ki a kezelési protokollját.

Hány alkalom szükséges?

„Egyénfüggő, hogy ki hogyan reagál a kezelésre, azért általánosságban elmondható, hogy 4-8 alkalom alatt képesek vagyunk 90 százalékkal csökkenteni a meglévő szőr mennyiségét a kezelt terület és az egyéni adottságok függvényében!” – mondja dr. Lukácsi Andrea a Bársony Orvos-Esztétika bőrgyógyász orvosa. Az alkalmak közt legalább 8-9 hétnek kell eltelnie, de a kezelések előrehaladtával ez hosszabb idő is lehet. A következő kezelésre akkor várják a pácienst, ha a kezelt területen megfelelő mennyiségű szőrszál nőtt ki, melyek az előző kezelésnél alvó fázisban voltak. A technológiából adódóan a kezeléssorozat előrehaladtával egyre kevesebb szőrszál nőhet ki, a szőrszálak növekedése is lelassul, így a két kezelés között időszak is növekedhet.

Az Alexandrite lézer előnye

„A Bársonyban az elmúlt 22 év során több technológiát is kipróbáltunk már. Voksunkat már kezdetben is az Alexandrite lézer mellett tettük le, de az évek során megjelenő újabb és újabb technológiákat is kipróbáltuk a számunkra már bevált csúcstechnológiás lézer mellett. Pácienseink és saját tapasztalataink alapján végül kizárólag az Alexandrite lézert használjuk szőrtelenítésre” – folytatja dr. Lukácsi Andrea. „Egyedül ez a készülék képes 757 nanométer hullámhosszúságú energiasugár kibocsátására, így a kezelés rendkívül hatékony és precíz. A bőrre érkező fény kizárólag a célszövetben, a szőrszálak pigment-tartományában nyelődik el, a környező bőrfelületben nem, ezért teljes biztonsággal alkalmazható, hiszen a szöveteket nem károsítja. Hatékonyságánál fogva az Alexandrite lézerrel gyorsan, eredményesen lehet kezelni a szőrszálakat. Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk pácienseinktől, élvezik a lézeres kezelés hosszútávú eredményét.”

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Stílus és szabadság: új irányzatok a női táska világában

Stílus és szabadság: új irányzatok a női táska világában

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd is tündököljön az esküvőd napján (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd is tündököljön az esküvőd napján (x)