A lila samponra minden szőke hajnak szüksége van, de csak kevesen használják jól

Amikor kisétálsz a szalonból, minden sarkon a tükröződő kirakatokat keresed, hogy gyönyörködhess a hamvasszőke hajszínedben, és azt kívánod, bárcsak örökre így maradna? Ne aggódj! Ha tudod, hogyan használd helyesen a lila sampont, sokáig megőrizheted a hajszíned hamvasságát.

Így kerülheted el a szőke haj besárgulását
Így kerülheted el a szőke haj besárgulását
Fotó: Getty/Glamour

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a festett szőke haj kivételesen kényes ápolás szempontjából, ugyanis a hajmosás hatására egyszerűen besárgul. Erre találták ki a lila samponokat és balzsamokat, melyek egy csodás, természetesen hamvas színt hagynak maguk után. Ennek ellenére sokan nincsenek tisztában vele, hogyan kell eredményesen használni őket. Az alábbiakban eláruljuk, hogyan kezeld a hajat hamvasító termékekkel, és mit kerülj velük kapcsolatban.

Gyönyörű őszi hajtrendek, ha egyben dús hatásra is vágysz

Hogyan működik?

A lila sampon a legjobb módja annak, hogy kiiktassuk a sárgás árnyalatokat a hajszínből. A benne található kékeslila pigmentek a színkörön pontosan szemben helyezkednek el a sárga és a narancssárga árnyalataival, ezért semlegesítik egymást. A szőke mellett még a természetes ősz hajnál is fennállhat ez a probléma, aminél ugyancsak érdemes bevetni a lila sampont.

Természetes lehet, hogy a sampont nedves hajra visszük fel majd bemasszírozzuk a haj egész hosszába. Becki, a Whippy Cake stylistja szerint a termék elveszti az erejét vízzel érintkezve, ezért ő minden esetben száraz hajra applikálja a lila sampont. Ezzel az egyszerű trükkel éri el, hogy intenzívebb hatást és tartósabb árnyalatot kapjon a szőke szín.

Glam-tipp: mivel a szőkített haj hajlamos a töredezésre, hajmosás közben legyél vele kíméletes, és ne dörzsöld!

Mennyi ideig hagyjam fent?

A lila samponok teljesen másképp működnek, valószínűleg nem fogsz különbséget észlelni, ha a bemasszírozás után azonnal leöblíted. Legalább 10, de legfeljebb 15 percig hagyd hatni a hajadon, ha látható eredményt vársz! Ha ennél tovább fennmarad, elképzelhető, hogy a lila tónus fog dominálni a hajadban.

Blonde Angel Wash lila sampon KEVIN MURPHY 8699 Ft/250 ml
Fotó: Kevin Murphy

Próbáld ki a Blonde Angel Wash mélylila samponját, ami rendkívül hatékonyan működik a sárgás tónusokkal szemben! A benne lévő levendula kivonat megsokszorozza a hamvasító hatást, szulfát és parabénmentes formulája pedig kíméletes a hajszálakhoz és a fejbőrhöz.

Emily Ratajkowski a Tiktokon leplezte le hajvágási rutinját

Milyen gyakran moshatok hajat lila samponnal?

A hagyományos hajmosókat akár egy-két naponta is lehet használni, más a helyzet azonban a lila sampon esetében. Egy héten egyszer ajánlatos a hamvasító termékeket applikálni, és ha jól használtad, nincs szükség gyakoribb alkalmazásra.

Mi a helyzet a melírozott hajjal?

Mivel a lila sampon pigmentjei csak a világos árnyalatoknál semlegesítik a sárgás, narancssárgás tónust, ezért a sötétebb tincsekkel gyakorlatilag semmi nem fog történni, nem károsítod és nem színezed el azokat. Nyugodtan tedd fel ugyanúgy a száraz hajra, ha látványos eredményt szeretnél elérni!

Jönnek a GLAMOUR-napok!

Október 6-9. között újra GLAMOUR-NAPOK! Az októberi magazinban és a GLAMOUR Univerzum applikációban több mint 400 kupon vár 20-50% kedvezménnyel.

Készüljetek fel előre, gondoljátok át a beszerzéseket, legyetek ökotudatosak, válasszatok hosszú távra, részesítsétek előnyben az ökotudatosan készített darabokat, termékeket, és annak, amit már nem használtok, keressetek gazdát! A GLAMOUR-napok nem a fölösleges dolgok vásárlásáról szól, hanem segít neked kedvezménnyel megvásárolni azt, amire egyébként is szükséged van!

Jöjjön a Shoppingünnep! Minden, amit tudnod kell a 2022-es őszi GLAMOUR-napokról

Ez is érdekelhet

Végre bejelentette a Netflix, mikor folytatódnak a legmenőbb filmjei és sorozatai

Végre bejelentette a Netflix, mikor folytatódnak a legmenőbb filmjei és sorozatai

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós