Meglepő, de ezek a dolgok pattanást okozhatnak!

2021.április.6.

A pattanásokkal, mitesszerekkel való küzdelem mindannyiunk számára ismerős lehet, az ellenük ajánlott - sokszor káros - házi praktikákkal pedig lassan Dunát rekeszthetünk. Lássunk öt okot, ami pattanást okozhat, érdemes figyelned ezekre.

Meglepő, de ezek a dolgok pattanást okozhatnak!
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

1. Fogkrém

Nagyon fontos a reggeli rutin sorrendje, miszerint az arcmosás csakis a fogmosás után következhet. A fogkrém szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, fluoridot, alkoholt tartalmaz, amelyek a mosás és az öblítés során a bőrünkre kerülnek, és allergiás reakciókhoz, bőrszárazsághoz vezethetnek. Ha véletlenül bedőltél volna a "fogkrémet a pattanásra" ősi módszernek, felejtsd el, és válaszd helyette az agyag alapú maszkot. Az agyagos maszk leszárítja az elhalt hámsejteket, és ápolja a fertőzött területet irritáció, vagy túlzott hámlás kialakulása nélkül.

2. Hajápoló szerek

A hajmosás és az arcápolás sorrendjére is fontos ügyelnünk. A hajmosással kezdjünk, és utána kezeljük az arcunkat, ugyanis a sampon habosító szerei, mint például a nátrium-lauril-szulfát és a különböző olajok táptalajt biztosítanak az új pattanásoknak, és eltömítik a pórusokat. A hajápoló szerek beivódnak a bőrödbe, és ha nem mosod le, akkor egész nap, vagy egész éjszaka dolgozhatnak az arcbőrödön.

3. Párnák

A természetes testnedveink és az éjjel használatos krémek könnyen beszívódnak a párnánkba. Az arcápolás mellett a rendszeres hajmosás is fontos, hiszen a hajunkon rengeteg baktériumot tudunk bejuttatni az ágyunkba, ezáltal az arcunkra is. Az esti zuhanyzás sokat segíthet a helyzeten, és fontos, hogy minden héten lecseréljük a párnahuzatot, és a párnát is a frissebb oldalára fordítsuk.

4. Technikai kütyük és napszemüvegek

Gondolj csak bele, hány buszkorlátot, kilincset fogsz meg egy átlagos napod során! A kezünkre tapadt szennyeződések a telefonunkra, a napszemüvegünkre, a fülhallgatónkra kerülnek, így a bőrünk folyamatosan baktériumokkal, kosszal, izzadsággal érintkezik. Ügyelj rá, hogy rendszeresen tisztítsd meg a kütyüidet alkohollal, vagy fertőtlenítő szerekkel.

5. Törlőkendők

Már jól tudod, hogy fontos a smink ecseteid, szivacsaid, púderpamacsaid rendszeres tisztítása, de van még valami, amiről nem szabad megfeledkezni. A nedves törlőkendők éppúgy visszajuttatják a baktériumokat a bőrünkre, ahogy egyszer már eltávolították azokat. Fontos, hogy a törlőkendőt egyszer használd, és akkor se forgasd, hajtogasd túl sokat.

Ez is érdekelhet

Ismerd meg a Margitkát, a belváros egyedülálló vintázsgalériáját

Ismerd meg a Margitkát, a belváros egyedülálló vintázsgalériáját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói