Miért ilyen a hajszíned?

2016.június.29.

Az, hogy milyen hosszúra tud megnőni a hajad, milyen vastag lesz, hova kerülnek a forgóid, mennyire gyorsan nő és milyen lesz a színe, mind-mind örökletesen meghatározott jellegzetesség. A hajszíned a hajszálaid kéregállomány-sejtjeiben levő festékanyagtól, a melanintól függ. A szín a festék mennyisége szerint változik.

A haj színét a Fischer-Saller-féle hajszínskálával határozzák meg, ez harminc valódi hajszín árnyalatát tartalmazza. Színt megváltoztatni csak ideiglenesen lehet, ugyanis az újonnan növő szálak csak a saját, eredeti színükben tudnak nőni. A hajszálaik felületét egy erős külső réteg, a kutikula alkotja, amely egymást zsindelyszerűen fedő pikkelyekből áll, és védi a haj kéregállományát, a cortext. Színváltoztatás során tartós hajfestékben levő színelőhívó anyag felnyitja a hajszálakat fedő kutikulákat, a hajfestékben található pigmentek pedig így behatolhatnak a hajszálak belsejébe. A kutikulák lezárulását követően a hajfesték színanyagai megtapadnak a kéregállományban, így adva új színt a hajnak. A tartós hajfesték működésével szemben a színezők festékanyagai a haj felszínét fedik be, így az általuk elért eredmény kevésbé tartós, és szűkebb korlátok közt mozog.

Változtatnál?
A hagyományos hajfestékektől eltérően az Olia 60 százalékos olajtartalommal rendelkezik. Egyedülálló technológiája az olaj erejét használja, hogy maximalizálja a hajfestési folyamat hatékonyságát. Az Olia ammóniamentes tartós hajfesték intenzív színerőt biztosít, miközben láthatóan javítja a haj minőségét.

hajszín, hajszínváltás, hajfestés, fischer-saller, hajszálak, olia hajfesték, árnyalat

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós