Mikor használj ajakceruzát?

2017.február.21.

Kérdés: Mikor használjak ajakceruzát, és mi a legjobb módszer a felvitelére?

Válasz: Az ajakceruza olyan, mint a primer az alapozó előtt. Persze nincs kőbe vésve, de attól még sokkal szebben mutatnak az ajkaid, valamint hosszabb ideig is tart. Ezen okok miatt gondold végig, hogy mégiscsak beszerzel egyet:

Ha teltebb és formásabb ajkakat szeretnél, válassz a szádnál egy árnyalattal sötétebb ceruzát, amivel az ajkaid legszélét fested ki, hogy egyenletesebb, telt felületet kapj. Mindenesetre kerüld el a túlkontúrozást, mert ez kizárólag kamera előtt működik, ezt tanácsolja Nick Barose sminkmester. Egy apró trükköt azért még bátran vess be: az ajkaid ívére tegyél egy kevés highlightert ezzel is növelve optikailag az ajkaid méretét.

Egy hidratáló, fényes rúzst sokkal könnyebben el lehet rontani, mint matt társait. Hogy ne legyen tájidegen az összhatás, válassz mindenképp egy natúr, rózsás tónusú ajakceruzát. Miután ezt felvitted, vigyél fel egy kevés korrektort a szád köré és dolgozd el, majd fixáld. Csak ezután vidd fel a rúzst. Ezt a módszert preferálja Troy Surratt, sminkes.

Ha extratartósságra vágysz, és biztosítékot szeretnél, hogy nem fog az ajkad fölé és alá kenődni a rúzs az éjszaka végére, töltsd ki az egész ajkad a ceruzával, satírozd el, ami majd jobban megfogja a rúzst a felszínen. A waxos hatása miatt tartja meg a rúzst, ami következtében sokkal tovább tart.

Az ajakceruza alapvetően olyan, mint egy szupererős matt rúzs. Válassz egy vastagabb formát, aminek a csúcsa kellően puha, mint a H&M Choc Therapy árnyalatú ajakceruzájának. Ha felvitted, addig maszatold, míg egyenletes nem lesz.

Ajakceruza H&M Choc Therapy - 1290 Ft

Ajakceruza H&M Choc Therapy

Ez is érdekelhet

Ez a női orgazmus kulcsa, mégis megfeledkeznek róla a férfiak

Ez a női orgazmus kulcsa, mégis megfeledkeznek róla a férfiak

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói