No Ladies! No Photo! Belestünk a hipszter férfiklubba

2016.december.2.

Pár éve új trendet teremtettek a mesterfodrász családból származó Gellei testvérek. Ausztráliából hazatérve azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy újraélesztik a már-már feledésbe merült borbélyszakmát. Az egyik alapító Gellei Áron exkluzív interjúnkban többek között azt is elárulja, miért tilos fotózni és nőknek belépni hozzájuk!

Bele is csapok a dolgok sűrűjébe, áruld el, miért nem lehet hozzátok nőknek belépni?
Nyilván van benne egy kis polgárpukkasztás, alapvetően egy teljesen újragondolt férfiklubot szerettünk volna kiépíteni, ahová csak férfiak járnak. Hajat vágunk, borotválunk, szakállt igazítunk, miközben kialakul egy sajátos atmoszféra, ahová szeretnek visszajönni. Ahogy a nők a kozmetikusnál, mi is pletykálunk és sokkal felszabadultabban viselkedünk, ha csak a saját nemünk van a szalonban.

Honnan jött az ötlet?
Tíz évig éltünk a testvéreimmel Ausztráliában, ahol hasonló barbershoppokban dolgoztunk. Nem akartunk életünk végéig kint élni, így kitaláltuk, hogy újraélesztjük és visszahozzuk a kihalófélben lévő borbélyszakmát és belevágunk egy saját üzletbe.

Mennyire voltatok biztosak benne, hogy ami Ausztráliában működik, az Magyarországon is fog?
Még csak terveztük az üzlet dizánját, a brand felépítését, közben elindítottuk a Facebook oldalunkat is és már akkor nagyon sok visszajelzést kaptunk. Amikor megnyitottuk az első üzletünket Dob utcában már reggel sorban álltak az emberek, hogy bejussanak az üzletbe.

Mik a sajátosságai a szakmának?
Egyrészt borotvakéssel dolgozunk. Minden hajvágásnál úgy puhítjuk fel a hajat, a kontúrokat is körbeborotváljuk a férfi fejformájához és a megjelenéséhez igazítunk illetve szakállat is festünk, borotválunk, festünk. Még mielőtt megnyitottuk az üzletet fontosnak tartottuk a szakmai tudás átadását a borbélyainknak, így előtte oktatást tartottunk. Az Astoriánál lévő üzletünkben azóta is működik az akadémiánk, ahol most már OKJ papírt is adunk a képzésről.

Milyen termékeket használtok?
A saját termékcsaládunkat az Australian Barber szakállolajjal, szakállsamponnal és balzsammal dolgozunk. A webshopunkban pedig harminc különféle termékcsaládból lehet választani.

Miért volt koncepció, hogy érkezési sorrendben érkezzenek a vendégek?
Abszolút természetesnek gondoltuk a bejelentkezés nélküli, érkezési sorrendben való fogadást. Hozzátartozik a férfiklub atmoszférájához, hogy aki beül hozzánk és vár, annak felszolgálunk egy welcome drinket, közben beszélgethet a többi várakozóval, kialakulhatnak kapcsolatok a vendégek között. Egyedül az Holló utcában található üzletünkbe tudnak bejelentkezni azok, akiknek fontos, hogy időpontra érkezzenek.

Mik a tervek?
Szeretnénk terjeszkedni külföldre, másrészt az oktatásban is fontos lenne még több sikert elérni. Nagy vágyunk, hogy egyszer ne csak itthon, hanem külföldön is elismerjék a végzettséget, amit a tanfolyam elvégzése után adunk a tanulóknak.

Mivel készültök a karácsonyi szezonra?
Lesznek ajándékcsomagjaink és a webshopunkon keresztül ajándékkártyát is tudnak vásárolni a hölgyeknek, akik esetleg a párjukat szeretnék meglepni.

Nézd meg a szuper termékeket a www.barbershop.hu oldalon!

Csáti Melinda

Ez is érdekelhet

Megfázás ellen: 10 étel, ami segít

Megfázás ellen: 10 étel, ami segít

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk