Igazi pattanásgyilkos: minden, amit a BHA savakról tudnod kell

2021.július.29.

Az AHA savak jótékony hatásáról már biztosan te is hallottál, most pedig a BHA savakkal foglalkozunk, a kettő sav más-más bőrproblémák és bőrtípusok esetén alkalmazandó - de természetesen rendelkeznek közös tulajdonságokkal is.

 Pattanásgyilkos: BHA sav
Pattanásgyilkos: BHA sav
Fotó: Northfoto/GLAMOUR

Mi a BHA és milyen bőrtípus esetén alkalmazzuk?

A BHA, másnéven béta-hidroxi sav leggyakoribb fajtája a pattanásos bőrűek nagy megmentője, a szalicilsav. A szalicilsav (SA) zsírban oldódik, tehát jó a zsíros, pattanásos bőrre. Hasonlóan az AHA savakhoz, a BHA is hámlaszt (azaz segít az elhalt bőrsejtek eltávolításában), azonban az utóbbi a bőr mélyebb rétegeibe (is) hatol.

A BHA gyulladásgátló, antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. A BHA képes arra, hogy megkerülje az olajat, amelyek eltömik a pórusokat, ezáltal pedig feloldja a faggyú és a elhalt bőr keverékét, amely egyébként a pattanásokat okozza.

Mire jó még a BHA?

A zsíros, pattanásos bőr mellett más problémákra is megoldást nyújthatnak a BHA savak. Mivel a BHA savak hámlasztanak, ezért a segítik az esetlegesen elszíneződött bőr helyreállítását is. Hozzájárulnak a pigmentfoltok halványításához, és a bőr tónusának kiegyenlítéséhez.

Csakúgy, mint az AHA, a BHA is növeli a kollagén sűrűségét a bőrben, tehát elősegíthetik a finom vonalak és a ráncok csökkenését, és idővel javíthatják a bőr szilárdságát. A BHA savak ezenfelül segítik a bőr hidratációjának megőrzését is.

Hogyan és mikor alkalmazzuk?

A hámlasztót (inkább este) tisztítás és tonizálás után kell felvinni. A rutin többi termékének, például a szérumoknak és a hidratáló szereknek a hámlasztó után a legvékonyabbtól a legvastagabb textúráig kell folytatódniuk. És persze a legfontosabb: ne felejtsd el napközben fényvédő krémet használni.

Mutatjuk a mi kedvenceinket:

GEEK & GORGEOUS Cheer Up 6% Mandelic + BHA Liquid

Innisfree - Skin Clinic Mask BHA - hámlasztó fátyolmaszk BHA-val 1 290 Ft

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid peeling esszencia a mitesszerek - 8 480 Ft ellen

Ez is érdekelhet

Kamaszok mentális egészségét segíti a dm és a Kék Vonal alapítvány

Kamaszok mentális egészségét segíti a dm és a Kék Vonal alapítvány

Szépséghírek

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

GLAMOUR Horoszkóp

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik