Így előzd meg és kezeld a homlokodon lévő ráncokat a bőrgyógyász szerint

2021.március.25.

Előfordult már veletek, hogy azon kaptátok magatokat, hogy a tükör előtt álltok és kutattok az öregedés jelei után? A nők többsége már biztosan tapasztalt ehhez hasonlót, akár már a húszas éveiben is. De, ha te azok közé tartozol, akiket ez egyáltalán nem készít ki, akkor az előbb írtakat vedd semmisnek. Igazából senkinek sem kéne emiatt aggódnia, ez az élethez hozzá tartozik, és az öregedés igen is szép dolog. De azzal sem kéne foglalkozni, hogy ki mit gondol a ráncokról. Egyedül akkor érdemes lépni, ha téged nagyon zavar, és frusztrációt okoz számodra.

Így előzd meg és kezeld a homlokodon lévő ráncokat a bőrgyógyász szerint
Fotó: Getty Images

A következőkben Dr. Karan Lal, bőrgyógyász fog megválaszolni minden felmerült kérdést a homlokon kialakuló/kialakult ráncokkal kapcsolatban.

Mitől alakulnak ki a ráncok a homlokon?

„Vannak emberek, akik sokkal erősebb és aktívabb izmokkal rendelkeznek, és ez sokszor összefügg a korai öregedéssel is. Vannak azonban olyanok is, akiknél csak később jelentkeznek ráncok.”

Akik a mimikáik miatt gyakran ráncolják a homlokukat, korábban tapasztalhatják meg a ráncokat, ellentétben azokkal, akik kevesebb érzelmet mutatnak ki. „Egyszer egy olyan helyen dolgoztam, ahol a nők direkt nem mosolyogtak vagy nevettek azért, hogy minél tovább ki tudják húzni botox nélkül. Ez viszont konkrétan elveszi az élet értelmét.”

Hogyan lehet megakadályozni a homlok ráncok kialakulását?

Viseld a megfelelő szemüveget

Hogyha szeretnéd minél tovább húzni ráncok nélkül, akkor érdemes pár megelőző lépést tenned. Az egyik leggyakoribb okozója a ráncoknak a rossz látás. „Vegyél magadnak egy szemüveget vagy kontaktlencsét, ha szükséges, és viseld őket!” Ha rossz a látásod, akkor ez lehet a megfelelő megoldás. Menj el egy szemészetre, hogy elkerüld a hunyorgást és ezáltal megelőzd a homlok ráncokat is.

Kerüld a napot, vagy használj fényvédőt

„Minden nap használj fényvédőt” - tanácsolja Dr. Lal. „Védi a bőröd természetes színét, ráadásul halványítani fogja a vonalak és foltok láthatóságát.”

Megelőző botox

Ha betartod az előbb említett előírásokat, akkor is előfordulhat, hogy a nap, genetikai okok vagy a szemed romlása miatt mégis megjelennek a ráncok. A megelőző botox egy másik módja a bőrünk kezelésének, mielőtt még a ráncok előjönnének. „A botulinum toxin segít megelőzni a ráncokat. Azonban, ha már mélyebb redők vannak jelen, sokkal nehezebb teljesen megszabadulni tőlük.”

Hogyan kezeld a homlok ráncokat?

Nincs olyan, hogy teljesen meg tudsz szabadulni a ráncoktól. „Nincs krém, ami erre képes lenne” .- jegyzi meg csalódottan Dr. Lal. „Vannak krémek, amik hidratálják a bőrt, így kevésbé lesznek láthatóak a ráncok.”

Lézer- és fény alapú eszközök

Hogyha szeretnéd távol tartani magad a tűktől, akkor vedd fontolóra a többi megoldást. „A lézer és fény alapú eszközök nagyon hatékonyak tudnak lenni, de a botox hatékonyabbnak bizonyul ” - mondja Dr. Lal.

Ráncfelvarrás

Ez egy sokkal intenzívebb folyamat, de „a ráncfelvarrás egy másik módja annak, hogy megemeld a homlokodat és kezeld a ráncokat.”

Botox

Azoknak, akik már mélyebb ráncokkal rendelkeznek, Dr. Lal azt javasolja, hogy forduljanak a botoxhoz. „A botulinum toxin előnye az, hogy biztonságos, egyszerű és gyors. Azonban a negatív oldala magába foglalja a felmerülhető sérüléseket, többszöri kezelést és a hatékonyság elvesztését.”

Összességében, rengeteg lehetőség van arra, hogy a lehető legtöbb ideig távol tartsuk magunkat a ráncoktól, de emberek vagyunk! A testünk az idő múlásával öregszik, de ez így van rendjén! „Mindenkinek lesznek homlok ráncai. Egyszerűen elkerülhetetlenek!” Pont ezért, próbáljuk meg elfogadni és szeretni őket!

Ez is érdekelhet

Nemcsak egyféle szépség létezik - A női forma határtalan

Nemcsak egyféle szépség létezik - A női forma határtalan

Divathírek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

GLAMOUR-napok 2021 tavasz

Imádod a kosztümös filmeket? Ezekre a Bridgerton stílusú ruhákra csapj le a GLAMOUR-napok alatt!

Imádod a kosztümös filmeket? Ezekre a Bridgerton stílusú ruhákra csapj le a GLAMOUR-napok alatt!