7 sminkbaki, ami még öregít is

2021.július.23.

A smink valóban csodákra képes, de könnyedén át lehet esni vele a ló túloldalára és nemcsak nevetségesen fogsz kinézni benne, hanem nem megfelelő használatával 5-10 évet is magadra dobhatsz.

 7 sminkbaki, ami még öregít is
7 sminkbaki, ami még öregít is
Fotó: Profimedia/GLAMOUR

Eláruljuk, melyek azok a sminkek, amiket kerülnöd kell:

1. Sötét rúzs

Sokan előnyben részesítik az erős rúzsokat, amelyeknek kékes árnyalatuk van. Ez azonnal optikailag kisebbnek mutatja az ajkakat a hideg színeknek köszönhetően. Bátran lehet színeket használni, csak ügyelj arra, hogy élénk legyen.

2. Réteges púder

Vigyázz a púderrel! A túl sok színezett púder összecsomósodik és elváltoztatja a bőröd színét, főleg a szemed és a szád körül. Helyette használj inkább egy leheletnyi transzparenspúdert, amit egy nagy púderecsettel vigyél fel a bőrödre, hogy jól el tudjon terülni, vagy használj egy kevés bronzosítót, ami melegséged ad a bőrödnek.

5 sminktipp, amitől azonnal fiatalabbnak tűnsz

5 sminktipp, amitől azonnal fiatalabbnak tűnsz3. Fényes arcbőr

A fényes pirosító vagy highlighter könnyedén beragad az apró barázdákba, ráncokba, de ugyanez a helyzet a világos matt rúzsokkal is. A természetesen csillogó hatás kedvéért hidratáld a bőröd és a sminkedet inkább permettel fejezd be vagy spriccelj az arcodra egy kis vizet.

4. Harsány szemöldök

A túl sötét vagy erőteljes szemöldökök elvonják a figyelmet. Mindig olyan ceruzát használj, ami világosabb 1-2 tónussal a szemöldök színénél, és ezt használd a kitöltéshez. A szemöldöknek keretezni és karakteressé kell tennie az arcod, de nem lehet a fő attrakció.

5. Csillogó szemek

A fényes, csillámos szemhéjpúderek nagyon öregítenek. A gyöngyházfény kihangsúlyozza a ráncokat és elhalványítja a kontúrokat. Helyette használj inkább matt színeket, amivel formálhatod a szemed és kiemelheted őket. Ha szeretnél fényt használni, akkor csak óvatosan bánj vele, az ujjaddal vidd fel a szemhéjad közepére, és egy nagyon keveset tegyél a belső szemzugodba.

6. Erős ajkak

A sötét rúzsok most divatosak, de nagyon óvatosan bánj velük. Az erős, vastag fedés egy markáns kontúrral vékonyítja az ajkaidat, és akár 15 évet is rád dob, ha 25 felett vagy. Próbáld ki inkább az áttetszőbb formulákat, amiket az ujjbegyeddel vigyél fel az ajkaidra, így puhább lesz a kontúr, amitől teltebbnek tűnnek az ajkaid.

10 sminktrükk, amire a beauty bloggerek esküsznek, de valójában egyetlen sminkmester sem használja őket

10 sminktrükk, amire a beauty bloggerek esküsznek, de valójában egyetlen sminkmester sem használja őket7. Elkenődött smink

Olyan sok nő nem figyel a sminkjére napközben, és az elfolyt szempillaspirál vagy szemhéjtus megül a ráncokban. Dobj be pár fülpiszkálót a táskádba és használd napközben, hogy felfrissítsd velük a sminked. Üdébb lesz a megjelenésed és ennek köszönhetően fiatalosabb.

Ez is érdekelhet

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!