Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Hirdetés

2021.szeptember.20.

A lézeres szőrtelenítés legnagyobb előnyét senkinek nem kell bemutatnunk: a nemkívánatos szőrszálak végleg eltűnnek a kezelt testfelületről. Ez a kezelés viszont a nyilvánvaló hatásán túl olyan extra előnyökkel is jár, amit nem gondoltál volna! Most bemutatunk három ilyet.

A lézeres szőrtelenítés további extra előnyökkel is jár
A lézeres szőrtelenítés további extra előnyökkel is jár
Fotó: GLAMOUR

Kezdjük a legfontosabbal: igen, a lézeres szőrtelenítéssel tényleg végleg megszabadulhatsz a szőrszálaktól. Ez nem kamu: egy befejezett kezeléssorozat után többé nem csak költened nem kell majd más szőrtelenítő módszerekre, de búcsút inthetsz a kényszeres „stratégiai tervezésnek” is! Többé nem kell majd a kitűzött nyaralás/randi/esküvő időpontja előtt azon agyalnod, mikor lennének a szőrszálaid elég hosszúak ahhoz, hogy kozmetikushoz mehess, de még a bőrödnek is legyen ideje „megnyugodni”– azaz magához térni a pirosságból.

Ha nőből vagy, felesleges is magyaráznunk, mennyi energiát szabadíthat fel, ha a lézeres szőrtelenítést választod és végleg elköszönsz a szőrszálaidtól, hiszen pontosan tudod! De hogy mit kaphatsz még ettől a kezeléstől, ha belevágsz? Már soroljuk is!

Viszlát kékesszürke bőr!

A „nemlézeres” szőrtelenítésben a legalattomosabb dolog, hogy sosem ér véget: a szőrt átmenetileg ugyan eltüntetheted – gyantával, csipesszel, borotvával, vagy más módszerrel –, de a szőrtüszőben szinte azonnal növekedésnek indul az eltávolított szál utódja…

Ha világos a bőröd és sötétek a szőrszálaid, biztos tudod, ez mennyi bosszúságot és szorongást okoz, hiszen ezek a bizonyos növekedésnek induló szőrszálak elég hamar átsejlenek a bőrön, amitől optikailag kékesszürkének tűnhet az érintett terület. Mivel a szőrszálak ilyenkor még a bőr alatt vannak, sajnos nem tehetsz semmit az állapot ellen, ami viszont megakadályoz abban, hogy önfeledten élvezd a szoknyák, a rövidnadrágok, vagy épp a fürdőruhák társaságát.

Ha te is ebbe a típusba tartozol, akkor azt is jól tudod, hogy a borotva ilyen adottságok mellett sosem nyújt tökéletes megoldást, hiszen a bőr felszínéről ugyan hiánytalanul eltávolítja, amit kell – a bőr felszíne alatt viszont ottmaradnak az átütő, pigmentált szálak. A gyanta persze szépen orvosolja a helyzetet, de csak ideig-óráig, hiszen a bőr felszíne alatt ugyancsak hamar megjelenik az az „utánpótlás”, ami ezt az elszíneződésszerű „tünetet” produkálja.

Ezzel szemben a lézeres szőrtelenítés egyszer és mindenkorra megoldja a problémát: aki aláveti magát a kezelésnek, az később hírből sem ismeri majd a kékesszürkének tűnő bőrt, csak a sima, egyenletes bőrt!

Mondj búcsút a szőrszálaknak!

Viszlát benőtt szőrszálak, viszlát kipattogzás!

Amikor egy új szőrszál rossz irányba – befelé –, a bőr alá kezd el visszanőni, a bőrön megjelenik egy piros, gyulladt duzzanat. Ez a duzzanat nem csak csúnya, de fájdalmas is, és akár maradandó heget is okozhat. (Arról pedig ne is beszéljünk, hány nyári élményt tud elrontani vagy akár meghiúsítani a jelenlétével…)

A net tele van tippekkel a benövések ellen: a cukros radírozást, a szódabikarbónát, a teafaolajat, az aszpirint, és a különféle teafiltereket rendszeresen ajánlgatják egymásnak a névtelen felhasználók – ezek a módszerek azonban megkérdőjelezhetőek, ezzel szemben a lézeres szőrtelenítés bombabiztos megoldás!

A logika egyszerű: ha egy szőrszál végleg eltűnik, többet nem tud befelé sem nőni. Kell ezt magyarázni?

Viszlát csirkebőr!

A keratosis pilaris egy olyan makacs, bőrgyógyászati probléma, ami orvosi kockázattal ugyan nem jár, de az érintettek életét igencsak megkeseríti, hiszen a csirkebőrhöz hasonló elváltozást okozó állapot mégiscsak komoly esztétikai probléma. Az állapot azoknál alakul ki, akiknek a szervezete a bőrmegújulás során fokozott mennyiségű keratint termel, az esztétikai problémát pedig az okozza, hogy ez a fokozott mennyiségű keratin eltömíti a szőrtüszőket.

Gyógymód ugyan nem létezik rá, de van pár dolog, ami rengeteget javíthat a keratosis pilarison, és ezek közül a lézeres szőrtelenítés az egyik! A logika ebben az esetben is szinte magától értetődő: ha a lézer leállítja a szőrtüsző működését, nincs, amit eltömítsen a keratin. A csirkebőrre hasonlító tünet így rengeteget javulhat vagy akár teljesen meg is szűnhet – és bár ez „csak” egy esztétikai változás, az érintettek szinte minden esetben arról számolnak be, hogy a lézeres szőrtelenítés révén nem csak a bőrük, de a lelkük is kisimult!

Neked is eleged van a borotválkozás végeláthatatlan folyamatából? Akkor próbáld ki a lézeres szőrtelenítést, és egyszer s mindenkorra mondj búcsút a nemkívánatos szőrszálaknak! A professzionális, orvosi lézeres szőrtelenítő kezelést keresd a Bársony Orvos-Esztétikában!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Izgalmakkal indul az asztrológiai újév - március 21.

Napi horoszkóp: Izgalmakkal indul az asztrológiai újév - március 21.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói