Ezek a téli bőrápolás gyilkos fegyverei egy szakértő szerint

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bár a mindennapok részévé vált a kesztyű, a sapka és a sál, egyáltalán nincs a bőrünk biztonságban. A téli bőrápolás egészen más kell, hogy legyen: szakértő kozmetikusmester segít, milyen összetevőkből válogassunk, hogy elkerüljük a kellemetlen bőrszárazságot.

Kozmetikusmester osztja meg tippeit, hogyan védheted a bőröd a hideg időben
Kozmetikusmester osztja meg tippeit, hogyan védheted a bőröd a hideg időben
Fotó: Shutterstock/GLAMOUR

Igen, mi is imádjuk a telet, igazi élményt tud adni egy frissítő, esti séta és a téli sportok sem váratnak már sokáig magukra. Elég fél órát kint tartózkodni a csípős hidegben, a bőrünk közel sem lesz annyira hálás, mint mi magunk, ugyanis ha nem vértezzük fel a megfelelő hatóanyagokkal, a kiszáradás nem kerüli el. Ilyenkor fontos, hogy ne csak az arcnak, hanem a test többi részének is megadjuk a megfelelő törődést hatékony összetevőkkel, gazdagabb textúrákkal. Szakonyi Eszter szakértő és kozmetikusmester, a Vintage Beauty alapítója elárulja, milyen trükköket érdemes bevetni a téli bőrápolás rutinban, hogy a lehető legjobb formában tartsuk bőrünket.

HIRDETÉS

Figyeljünk a kezekre!

Bár sokan már nagyon gyakorlottak az arcápolási rutint illetően és tudják, milyen hatóanyagokkal érjék el a kívánt eredményt, a többi testrész még mindig háttérbe szorul. A szakértő szerint például a kezek ápolására ugyanakkora hangsúlyt érdemes fektetni, hiszen nyáron az UV sugarak, télen pedig a hideg és a szél miatt nélkülözhetetlen, hogy védjük a kézfejeket. „A Q10 és a hialuronsav, két kiváló komponens, melyek gondoskodnak a kéz bőrének tartós hidratáltságáról” – emeli ki Szakonyi Eszter kozmetikusmester. „Amikor a tökéletes kézkrémet keressük, akkor szempont, hogy néhány másodperc alatt felszívódjon és hatása sok órán keresztül érezhető legyen. Nyújtson védelmet a bőrnek még többszöri kézmosás után is. A saját kézkrémünket úgy kezdtük fejleszteni, hogy azt tartottuk szem előtt, hogy tartós hidratáltságot biztosítsunk, miközben a kéz bőrének töréseit, barázdáit, redőit regeneráljuk és feszesítjük.”

A száraz kézfejeket sok esetben hámlás, viszketés és berepedezés követ
Fotó: Shutterstock

Nem könnyű megtalálni a tökéletes terméket a kezek igényeire szabva, van néhány alapigény, ami mindenkiben felmerül. „Egy jó kézkrém összetételében nem kevesebb, mint egy arckrém, állagában azonban reflektál az igényre, hogy másodperceken belül felszívódjon és a kezeinket újra használni tudjuk” – mondja a szakértő. „Ezt sokszor illékony szilikonnal érik el a cégek, a Vintage Beauty viszont csakis natúr- és bio minősített alapanyagokat használ, így a gyors felszívódás képességét nem szintetikus adalékanyagokkal, hanem megfelelő hatóanyagarányokkal és a vegyészi munka precizitásával, aprólékos kidolgozottságával érjük el.”

3 módszer a hajhullás ellen, amit most azonnal ki kell próbálnod

3 módszer a hajhullás ellen, amit most azonnal ki kell próbálnod

Az arcbőr igényeire szabva

Eszter tanácsai alapján az arcápoló kiválasztása során elsődleges szempont legyen, hogy az adott készítmény gazdagon tápláló hatóanyagokkal legyen felruházva és viszonylag magas olajfázissal, ezek együttese pedig rendkívül eredményesen működik a téli hónapokban.

Ugyanúgy érinti a kisgyerekeket is a száraz bőr problémaköre, ezért nem árt időben hozzászoktatni őket a test és az arc ápolásához, persze csak a számukra megfelelő mértékben, meghatározott hatóanyagokkal. Figyeljünk a rendszerességre is, hiszen gyerekkorban sokkal nehezebb megállni, hogy ne vakarjuk a kiszáradt bőrfelületeket, ami végső soron még nagyobb problémához vezethet!

Szakértelemmel készültek

A Vintage Beauty Wind & Winter krém tökéletes a száraz arcbőrnek, hiszen rendkívül gazdag összetevőkkel van ellátva és nem igényli egyéb védőkrémek vagy szérumok használatát, a kezek megmentőjeként pedig érdmes megismerkedni a Vital Dream kézkrémmel, ami damaszkuszi rózsavízzel, ricinusolajjal, körömvirág macerátummal, chlorella algával és egyéb, gyulladásgátló komponensekkel készül.

1. Wind & Winter krém VINTAGE BEAUTY 12 000 Ft/50 ml (240 Ft/1 ml) 2. Vital Dream kézkrém VINTAGE BEAUTY 5950 Ft/30 ml
Fotó: Vintage BeautyMegosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Keira Knightley álomszép meztelenruhája maga a megtestesült elegancia

Keira Knightley álomszép meztelenruhája maga a megtestesült elegancia

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így válaszd ki a tökéletes randi helyszínt – szuper ötletekkel jövünk (x)

Így válaszd ki a tökéletes randi helyszínt – szuper ötletekkel jövünk (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)

A nyári bőrápolás 5 leggyakoribb tévhite, amiket sose kövess el (x)

A nyári bőrápolás 5 leggyakoribb tévhite, amiket sose kövess el (x)

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)