Így néz ki egy tökéletes szemöldöktetoválás - Kipróbáltuk!

Unod már, hogy minden reggel az örökkévalóságig tart megrajzolni a szemöldököd, valahogy sosem sikerülnek egyformára, de a sminktetoválástól idegenkedsz? Nem kell félned, ha egy jó szakember kezei közé kerülsz.

Szemöldöktetováló mesterkozmetikusnál jártunk
Sminktetováló mesterkozmetikusnál jártunk
Fotó: Shutterstock/GLAMOUR

Igen, mi is láttunk már nem éppen a legjobban sikerült műveket. Te is tudod, miről beszélünk - amikor a ceruzavékony, megkékült szemöldököket emlegetjük, a félresikerült tusvonalakat, vagy éppen a világosbarnából hirtelen narancssárgába forduló árnyalatokat, holott a sminktetoválás a sminkelési folyamatokat hivatott megkönnyíteni. Az előző időkben nem kevés kockázattal járt bevállalni, hiszen egy életen át az arcán viselte az illető a félresikerült tetoválás nyomait. Szerencsére emiatt már nem kell aggódnod, napjainkban ugyanis a sminktetoválások rendkívül fejlett technikai eljárásokkal készülnek, csodás színek gazdag palettájából a legtermészetesebb végeredményeket lehet kihozni, ráadásul nem is tartanak örökké, így akkor sincs nagy gond, ha az illető meggondolja magát. Kipróbáltuk, milyen is egy tökéletesen kivitelezett, több, mint húsz év tapasztalatával készülő szemöldöktetoválás Kutasi Mónika sminktetováló mesterkozmetikus kezei nyomán a Mom Guinot Kozmetikában.

Első lépések

Mi tesz egy szemöldöktetoválást kifogástalanná? Természetesen az, hogy ha nem is látjuk, hogy ott van. Pontosan ugyanúgy kell tekintenünk erre a módszerre, mint a natúr sminkre: szebbek leszünk tőle, de a környezetünk nem is veszi észre, hogy ki vagyunk sminkelve. A titok a megfelelő színben vagy szín kombinációban, és a jól elhelyezett, természetes adottságokhoz idomuló formában rejlik. „A természetesség nem azon múlik, hogy milyen a technika, ugyanis mindenki bőre más, hanem a jó színválasztáson és a jó formán. Furcsán hangozhat, de a túlzott szimmetria nem működik, ugyanis rendkívül természetellenes látványt nyújthat egy tökéletesen szimmetrikus szemöldök pár. Emellett a színekkel is érdemes játszani, nem csak azért, mert alapból többféle szín pigment található a szőrben, hanem mert így egy jóval naturálisabb szőrszál imitációt lehet alkotni" - meséli Móni, majd első lépésként megrajzolja azt a tartományt, amin belül mozogni fog, amennyiben ezzel a vendég is elégedett.

Online szerkesztőnk, Daniela szemöldöke berajzolás előtt és után
Fotó: GLAMOUR

Ezután következhet az érzéstelenítő krém felvitele, ami nagyban hozzájárul a vendég kényelméhez. „Persze tűszurkálásokról van szó, de mi egy olyan érzéstelenítő krémet használunk, ami a visszajelzések alapján eddig messze a leghatékonyabb, alig lehet valamit érezni" - nyugtat meg a mesterkozmetikus.

8+1 hatékony szempilla szérum a drámai pillantásokért

Fontos a színválasztás

A színek az adott bőrszínhez és hajszínhez igazodnak, ezért a szakember alaposan kikérdezi vendégét, mielőtt kiválasztaná a megfelelő árnyalatokat. Ideális esetben, ha festett is a haj, a lenövésnél látszik a természetes tónus. „Általában több színt használok és több méretű tűt is, eleve két géppel dolgozom. Ez azért fontos, hogy a szemöldökszálakat a lehető legtermészetesebben adjuk vissza, az egységes, kirívó árnyalatok erőltetett hatást keltenek" - mondja Móni. Persze aki a későbbiekben szeretne módosítani a hajszíne árnyalatán, annak sem kell tartania a tetoválástól, ugyanis ha megegyezik a természetes szőrszínnel, akkor más hajszínnel is működni fog. „A hajszínváltás sem lehet akadály, ha a saját szemöldök szőr és saját hajszínnel megegyező árnyalatot választunk."

Többféle újítás is jellemző a sminktetoválásnál használt festékre, az egyik az, hogy nem jut le a bőr legmélyebb rétegeibe, ezért a tetoválás nem örökre szól. „Ma már nem a klasszikus értelemben vett tetoválásra kell gondolnunk a sminktetoválások esetében, amikor nem tűnik el, hanem elszíneződik. A modern technológiának köszönhetően a hám és az irha határáig juttatjuk le a festéket, így a bőrsejtek cserélődésével, körülbelül két év után gyakorlatilag teljesen eltűnik" - mondja a szakértő. Emellett szigorú szabályok vonatkoznak a festékhasználatra is. „Egy uniós szabályozás lépett érvénybe a sminktetoválásnál használt festékszínekre: a kivörösödés, a szín melegedése helyett épp az ellenkezője történik, fokozatosan egy hamvasabb árnyalatba megy át az elkészült tetoválásoknál" - teszi hozzá. Móni tud segíteni a régi típusú tetoválások korrigálásában is. „Színkorrekciót is gyakran csinálok, ami általában komplementer árnyalatokkal történik: kiütik a vörösséget, adott esetben a kékséget a régi tetoválásokban."

A megfelelő technika kulcskérdés

Miután a szakember kiválasztotta a megfelelő árnyalatokat és hatott az érzéstelenítő krém, elkezdi a szőrszálakhoz hasonlító vonalak húzását. Először a szemöldök keretét adja meg, ezután kezdi el a szőr természetes növekedésével egy irányban húzni a szálakat. A használt technika egyénenként változik, minden eset egyedi. „Hogy ne legyen túl szigorú a tekintet, a szemöldök belső felénél mindig a szálas, finom megoldást választom, és sokszor kifelé haladva átváltok a púderes technikára" - fejti ki a szakértő. „Fontos alkalmazkodni a saját szemöldök hiányosságaihoz is, például ha valahol nagyon kevés a szőrszál, lehet, hogy nem lesz elegendő a szálas technika a hézag kitöltéséhez, ezért én a legtöbbször ötvözöm a különféle technikákat."

Emellett sokminden függ a géptől is, hogy milyen frekvenciával dolgozik. „Én már rengeteg típusú tetováló gépet kipróbáltam, végül egy német márka mellett tettem le a voksomat. Azért szeretem, mert egyrészt nagyon erős motor van benne, szinte csak hozzá kell érintenem a bőrhöz, másrészt a tetováló fejen lévő lyukacskán keresztül a gép automatikusan adagolja a festéket, így rendkívül precíz munkát tudok végezni" - meséli Móni. A technikától és a bőrtípustól is függ, milyen vastagságú tűhöz érdemes nyúlni. „A technikától függ, milyen tűvel dolgozunk, ugyanis minden tűvég mást eredményez. Ezenfelül a bőrtípusra is figyelnem kell, mert például egy olajosabb bőrnél hajlamos megfolyni a festék."

Soha, semmilyen körülmények között ne tüntesd el így az arcszőrzetedet

A végeredmény magáért beszél

Körülbelül egy-másfél óra múlva Móni elkészült a tetoválással, ami bár még egy picit piros, a formája és a színe gyönyörű és természetes lett. Azt azonban nem lehet garantálni, hogy a vendég bőre az első alkalomra teljesen tökéletesen megtartja a festéket, ez egyénenként változik. „Azt tudom mondani, hogy nincs két egyforma eset. Valakinél azonnal megmarad, valakinek az egyik oldalon jobban befogja, mint a másik oldalon, és az is előfordul, hogy kétszer is megismétlem a folyamatot, mire elérjük a tökéletes végeredményt. A korrekció minden esetben a szolgáltatás része, de ez csak bizonyos idő elteltével látszik, hogy az adott terület hogyan reagált a tetoválásra." A sminktetováló egy nagyon finom, a lehető legtermészetesebb hatással indít, ugyanis utólag sokkal könnyebb ráerősíteni, mint elkendőzni a túl intenzív szemöldökszínt.

A teljes gyógyulás ideje körülbelül három hét, ezalatt nagyon kell vigyázni a szemöldökökre. „Szoláriumba, uszodába, szaunába a gyógyulás idején belül nem szabad menni, ami körülbelül három hét. Nem kell megijedni, mint a rendes tetoválásoknál, a bőr felső rétege pár napon belül lehámlik, és ezután még idő, hogy a végleges eredmény beálljon."

Guinot kozmetika először Budapesten

A Mom Guinot Kozmetikában a sminktetoválásokon kívül különféle magas minőségű kozmetikai szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a vendégek. Budapesten Móni és édesanyja, Lackóné Molnár Ildikó kezdett el először foglalkozni a Guinot termékeivel, ami prémium minőségű anyagrendszert kínál, ráadásul a márka speciális gépekkel teszi még hatékonyabbá a kezelések menetét. Már egy alkalom is rendkívül látványos, az egyik legnépszerűbbek az arckezelések közül például 'Hydradermie Lift' névre hallgat, ami a vendégkörük kedvence és egy azonnali, szemmel látható lifting hatást eredményez. A szalonkezeléseket évszakoknak, bőrállapotnak és az elérni kívánt eredményeknek függvényében ajánlja a szakember.

Az arckezeléseken felül különféle testkezelésekre is időpontot kérhetünk, melyek speciális kezelőanyagokkal történnek, és minden testrészen elvégezhetőek - személyre szabott konzultáció alapján. A testkezelések alapja, hogy a kezelőgép mikro-dinamikus árammal dolgozik, és ezáltal a hatóanyagokat a bőr legmélyebb rétegeibe juttatja, így zsírt bont vagy feszesít. Egy testkezelés során három dolog történik egy időben: a hatóanyag bevitele, az izomtornáztatás és vákuum masszázs. A vákuum fizikailag választja szét egymástól a zsírszöveteket, amik így jóval könnyebben távoznak a szervezetből. Persze ez nem azt jelenti, hogy aki fogyni szeretne, nem kell más módszerekkel (például diétával vagy rendszeres testmozgással) megtámogatnia a kezeléseket, hanem hogy a zsírvesztés a kezelt területen jóval hatékonyabb és látványosabb lesz, hiszen a zsírszövetek könnyebben elmozdulnak a helyükről.

Lékai-Kiss Ramóna szépségápolási rutinja tele van meglepetésekkel

Látogass el a Mom Guinot Kozmetikába, ha érdekel a profi bőrápolás, testápolás vagy a sminktetoválások világa!

Ha érdekelnek a legfrissebb sminktippek, ne menj sehova:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói