Tuti szemöldök tippek, amíg zárva tart a szépségszalon

2021.március.11.

Míg a 80-es évek a kék szemhéjpúderekről szóltak, a 2000-es évek a szájceruzákról, napjainkban pedig kétségtelenül a szemöldök körül forog minden a beauty világban. Cara Delevingne, Zendaya és Selena Gomez mindannyiunkat arra inspirált, hogy bátran növesszük meg a természetes, vastagabb szemöldökünket, ezzel pedig a különböző ehhez kapcsolódó procedúrák, például a festés vagy a gyantázás is egyre népszerűbbek lettek.

Tuti szemöldök tippek, amíg zárva tart a szépségszalon
Fotó: Getty Images

A jelenlegi helyzetben viszont sajnos nem látogathatjuk meg a kedvenc kozmetikusunkat, így otthoni trükköket kell bevetnünk, hogy a karantén idején is megőrizze szépségét a szemöldökünk. Íme a tippjeink:

1. A tökéletes forma

A szakértők szerint mindenkinek az a szemöldök forma áll a legjobban, amilyennel született. Ezért semmiképp se próbáld meg teljesen más formájúra átalakítani a sajátod, csak a kis kusza, kiálló szálakat szedd ki a széleiről, hogy kirajzolódjon egy tiszta és határozott forma.

2. Gyanta vagy csipesz?

A gyantázáshoz és a cérnás szemöldök szedéshez (threading) a szakemberek komoly tréningeken esnek át, mert akár egy rossz mozdulat és megtörténhet a baj, azaz nagy fájdalom és egy elrontott szemöldök. A bonyolultabb módszereket bízd a hozzáértőkre, és válaszd a csipeszt, amivel sokkal kevesebb a hibalehetőség!

3. Tervezd meg!

Mielőtt nekiállnál kihúzgálni az elszabadult szálakat, rajzold körbe előre egy ceruzával vagy korrektorral, hogy milyen formát szeretnél megtartani. Így könnyen elkerülheted azt a gyakori hibát, hogy véletlen túlszeded a szemöldököd, vagy, hogy aszimmetrikus lesz a két oldal.

4. Viszlát fájdalom!

Be kell vallanunk, a szemöldök szedés nem a legkellemesebb dolog a világon, de egy egyszerű trükkel csökkentheted a fájdalom mértékét: jegeld a területet a procedúra előtt és után is. A hideg kicsit letompítja az idegeket, így kevésbé fogod érezni a szedés közbeni csipkedő érzést, utána pedig segít hamarabb megszüntetni a bőröd pirosságát.

Ez is érdekelhet

Szorongsz a szex miatt? Ezek a tippek segíthetnek

Szorongsz a szex miatt? Ezek a tippek segíthetnek

GLAMOUR Horoszkóp

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát