Újra trendi a volumen, így készítheted el a 90-es évek topmodell frizuráját

2022.február.26.

Az eddigi években leginkább arra törekedtünk, hogy minél természetesebb, lazább, “így keltem fel” hatású hullámokat készítsünk, de valljuk be őszintén, ez néha már egy kissé unalmas. A pandémia alatt volt eleget összefogva, vagy esetleg a napon megszárítva a hajunk, most jöhet valami ütősebb, nem!?

Újra trendi a volumen, így készítheted el a 90-es évek topmodell frizuráját
Fotó: Getty Images

Talán ez az attitűd szülte az idei év egyik legnagyobb hajtrendjét, a retró, 90-es évekbeli szupermodell hajat! Újra időt szánhatunk a hajunkra, jöhet az igazi glamúr! Radván Simon, számos hazai híresség hairstylistja ad 3 tuti tippet, hogy hogyan legyél te az új Cindy Crawford!

Egy szó: VOLUMEN! De mielőtt nekikezdünk, fontos megemlíteni, hogy a következő módszerek alapja egy fokozatos, lépcsős hajvágás! Ha neked egy hosszra van vágva a hajad, akkor is működhet, viszont kevésbe lesz tartós!

Elő a körkefével!

Mivel dúsabb, extrább hajat szeretnénk, fontos, hogy előkészítsd a hajadat! Félig nedves, törülköző száraz hajadra vidd fel a kedvenc hajtőemelő termékedet, majd jöhet a szárítás! Minél nagyobb körkefét használsz, annál lazább lesz a hullám! Először mindig szárítsd ki a tincset egyenesre, csak utána formázd! A dús hatás miatt, fontos hogy mindig a hajvégektől kiindulva tekerd rá a tincset, majd fújd egy kicsit a hajszárítóval, amíg átmelegszik! Most várj egy kicsit, amíg nagyjából kihűl a haj, majd óvatosan csavard ki belőle a körkefét. Ugyanezt ismételd meg tincsenként az egész hajon. A végén jöhet egy kis hajlakk, majd rázd szét!

Súlytalan volumennövelő spray KEVIN.MURPHY 7999 Ft/150 ml
Fotó: Kevin Murphy

A régi módszer

Ha ügyetlennek érzed magad a körkeféhez, akkor használd a nagyid hajcsavaró készletét! Furcsán hangzik, de hidd el, működik! A törölközőszáraz hajat készítsd elő egy kevés hajtőemelő, volumennövelő spray segítségével, majd meleg levegővel szárítsd meg a hajtöveket! Arra figyelj, hogy az ujjaiddal vagy a hajkefével emeld meg a töveket, így dúsabb hatású lesz a végeredmény. A haj felcsavarását az elülső részeknél kezdd, és oldalirányba haladj! Mivel nagy hullámokat akarunk, ezért több hajat fogj a nagy méretű csavarókba, amiket fixálhatsz egy csattal is! Ha készen vagy, akkor egy hajszárító segítségével szárítsd meg a tincseket, ám ne a hajra fújd a meleg levegőt, hanem a csavarók belsejébe! A csavarók kiszedése után az ujjaiddal szedd szét a loknikat, majd jöhet a fixálás!

Gyors megoldás

Óriás, vastag hajsütővassal gyorsan elkészítheted ezeket a hatalmas hullámokat. Hajsütés előtt fontos, hogy legyen teljesen száraz a hajad, és ne feledkezz meg a hővédőről sem! Tűzd fel hajad felső részét, majd válassz le egy tincset az alsó szekcióból! Mivel dús hatást szeretnénk, a hajtőhöz tedd először a vasat, és úgy tekerd fel a tincset! Ha kevésbé tartja jól a hullámot a hajad, itt is tanácsos csipesszel feltűzni a kész, még meleg tincseket! Miután besütötted az egész hajadat, nyugodtan lakkozd be meg mielőtt kifésülöd! Fontos, hogy nagyfogú fésűt használj, mert az csak szeparálja, nem kifésüli a hullámokat, amivel annyit szenvedtél!

Care&Protect hővédő spray TRESEMMÉ 1699 Ft/300 ml
Fotó: TRESemmé

Ez is érdekelhet

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói