Vízálló sminket varázsolhatsz bármilyen termékkel ezekkel a trükkökkel

2021.április.10.

A nedves tavaszi időjárás a nyakunkon, és ha véletlenül az utcán találod magad esőben esernyő nélkül, akkor azt a sminket is megjárhatja. Hacsak nem teszel meg pár extra lépést, ami nemcsak tartósabbá, de vízállóvá is varázsolja a sminket, így nem fog elkenődni akkor sem, ha összevizezed.

Vízálló sminket varázsolhatsz bármilyen termékkel ezekkel a trükkökkel
Fotó: Getty Images

A szakértők olyan eszközöket, tippeket ajánlanak, amelyek segítségével a nem vízálló termékekkel is tartós sminket tudsz készíteni magadnak otthon, akár minden nap.

Kezdd a primerrel

Egy jó minőségű, tartós primerrel máris félsikert értél el az egész napra kitartó sminkelésben. A primer nemcsak abban segít, hogy könnyebben tudd felvinni a bőrödre a termékeket, hanem egy védőréteget képez az alapozó, bronzosító, púder, pirosító, korrektor és szemhéjpúder alatt is, a termékeket így nem fogja egy idő után beszívni a bőröd, hanem hosszabban helyükön maradnak az arcodon.

A primerek terén a pénztárcabarát, drogériás termékektől kezdve a luxusmárkákig, nagyjából minden sminkmárka kínálatában megtalálod a bőrtípusodnak legjobban megfelelőt. Érdemes egy jobb minőségűbe befektetni a hosszantartó hatás érdekében.

Használj sminkszivacsot

Az egyik legjobb módja annak, hogy tovább tartson a sminked, ha az alapozót, korrektort, BB, CC krémet sminkszivaccsal viszed fel a bőrödre. Ne felejtsd el utána mindig kimosni.

Próbáld ki a vízálló gélt

Bármilyen termék vízállóvá varázsolása egy erre kifejlesztett termékkel a leghatékonyabb módszer a hosszantartó és vízálló smink kialakításában. Néhány márkának megtalálsz ilyen terméket, általában gél állagú folyadék, amiből pipettával tudsz rácseppenteni pár cseppet a szemhéjpúderedbe, de arra is kiváló, hogy a beszáradt szemhéjtust ismét krémes állagúvá teszi. Az Inglot Duraline csodaszere például egy ilyen vízmentes átlátszó folyadék, mely segítségével még intenzívebb színűvé, folyékony állagúvá és vízállóvá varázsolhatod bármelyik poralapú sminktermékedet.

Fixáld púderrel

A fokozott sminkvédelem érdekében utolsó előtti lépésként vigyél fel az arcodra akár a színezett púderre is átlátszó, fényvisszaverő púdert - így úgy fog tűnni, mintha kevesebb termék lenne az arcodon. A legjobb eredmény érdekében vidd fel a púdert az arcodra, hagyd pár percig, majd egy nagyobb sminkecsettel óvatosan távolítsd el a fölösleget. Ezzel a baking technikával tudod elérni a legjobb védelmet a nedvesség ellen.

Használj sminkfixáló spray-t

Az utolsó lépés minden sminkelés esetében a fixáló spray használata, ez segít a termékeknek megfelelően beivódni a bőrödbe és megadja azt az extra fényt, amivel ragyogóvá és szupertartóssá teszi a sminkedet.

Ez is érdekelhet

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói