Leleplezzük a koreai nők titkos szépségrituáléját

2019.február.20.

A keleti kultúra már teljesen beitta magát a nyugati világba, legfőképp, ha a szépségápolást tekintjük.

Leleplezzük a koreai nők titkos szépségrituáléját
Fotó: istock

A koreai és japán trükkök minden európai nő kedvencévé váltak. Olvasd el az öt lépéses szépségrituálét, ami neked is megváltoztatja a bőrápolási szokásaid, a mi kedvenc termékeinkkel!

1. lépés: Tisztíts kétszer!

Ahogy az ismétlés is a tudás anyja, a tökéletes arcbőr tisztításának fontos lépése a felülvizsgálat. Ami szennyeződés az első lemosást követően az arcbőrön marad, azt a második kör biztosan leviszi. Létfontosságú tényező a bőr fiatalon tartását tekintve, hogy a sminket minden elalvás előtt eltávolítsd, így az arcod is lassabban öregszik.

RE-MOVE arctisztító gél MY CLARINS 6300 Ft/125 ml (50,40 Ft/1 ml)

2. lépés: A tonikot se hagyd ki!

Lehetőleg olyat válassz, amiben nincs alkohol, ez ugyanis kíméletesebb a bőrrel. Léteznek belőle már olyan típusúak is, melyek kifejezetten táplálják is az arcot. Azonban ne keverd össze a hidratálókkal, ezek ugyanis még ezen fontos lépés után következnek.

Aloe BHA hidratáló tonik BENTON 6440 Ft/200 ml (32,20 Ft/1 ml)

3. lépés: A rituálé esszenciája ebben rejlik

Bizony, az arcszérum vagy esszencia is kulcskozmetikum. Ha meggyőződtél róla, hogy teljesen tiszta az arcbőröd, vigyél fel egy réteget az arcbőrödre, az abszolút hidratáltság elérése érdekében. A szérumok sokkal több hatóanyagot tartalmaznak, mint nappali krém társaik, ezért szuper, ha alvás előtt teszed fel, így tud igazán a bőröd is dolgozni.

The Serum hialuronsavas komplex szérum kollagénnel L'AMIA NATURA 11950 Ft/20 ml, The Serum hialuronsavas komplex szérum vörösáfonya komplexszel L'AMIA NATURA 11950 Ft/20 ml

4. lépés: Hidratálás mesterfokon

Talán a rituálé legfontosabb állomásához értünk. Amit itt a bőrödre teszel, az mind mind beivódik és kifejti hatását a sejtekben. Fantasztikusan hangzik, igaz? Ügyelj arra, hogy a bőrödnek megfelelőt válassz. Ebben kikérheted szakértő véleményét is egy bőrdiagnosztika alkalmával.

Urban skin defence antioxidáns nappali arckrém NIVEA 1999 Ft/50 ml (39,98 Ft/1 ml), Urban skin defence antioxidáns éjszakai arckrém NIVEA 1999 Ft/50 ml (39,98 Ft/1 ml)

5. lépés: Napvédelem

Ezt a fantasztikus rituálét reggel és este is alkalmazhatod. Amennyiben még sok dolgod van kint napközben, mindenképp ügyelj a fényvédelemre, még akkor is, ha nem süt a nap. A káros UV sugarak így is elérhetik a bőröd, ami a korai öregedés jeleihez vezethet. Este természetesen nincs szükség erre a lépésre. Ezt helyettesítsd akár egy szuper szemmaszkkal vagy arcmaszkkal.

Bőrfiatalító lifting fátyolmaszk (1db) NEOGENCE 2490 Ft/40 ml

Ásványi fényvédő OMOROVICZA 32500 Ft/100 ml (325 Ft/1 ml)

Ez is érdekelhet

Kate Winslet Hollywood királynőjeként harcol a női test sokszínűségének elfogadásáért, a 2021-es Emmy gálán is

Kate Winslet Hollywood királynőjeként harcol a női test sokszínűségének elfogadásáért, a 2021-es Emmy gálán is

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján