Micellás víz, micellás sampon, na de mi az a micella? Most eláruljuk!

2020.május.20.

Egy apró részecske, melynek nevét számtalanszor hallhattad már. A micellás technológia mára már egyet jelent a hatékony, mégis kíméletes ápolás fogalmával. A megannyi arclemosó vízen kívül találkozhatsz már micellás sminklemosó kendővel, samponnal, de még tusfürdővel is. De vajon mit tud a micellás technológia, amiért ennyire közkedveltté vált a beauty-világban?

Mik valójában a micellák?

A micellák olyan gömb alakú, kétpólusú molekulák, melyeknek külső része a vízzel, míg belső, víztaszító része a zsíroldó anyagokkal lép kapcsolatba. Így könnyedén szabadítanak meg mindenféle sminktől, felesleges faggyútól és egyéb zsíros szennyeződéstől.

Amikor micellás tisztítót használunk, a micellák kinyílnak, feloldják a bőr felszínén lévő szennyeződéseket, illetve részekre bontják azokat, majd mágnesként magukhoz vonják. Ezeket a kis részecskéket a tisztító magába zárja és pillanatok alatt eltávolítja a bőrről. Így a hagyományos tisztítással szemben a micellás termékekkel egy lépésben kivitelezhető a folyamat, nem kell külön tejet, tonikot, habzó arctisztítót használni vagy vízzel leöblíteni utána a bőrt. A legtöbb esetben még a szemfesték lemosó is helyettesíthető egy ilyen termékkel. Általában minden bőrtípusra alkalmasak és egyszerre töltik be a sminklemosó és az arctisztító szerepét.

Mi a helyzet a vízálló sminkekkel?

Bár a micellás sminklemosók rendkívül hatékonyak, a bombabiztos vízálló formulákkal szemben önmagukban nem elegendők, így érdemes kétfázisú, olajjal dúsított terméket választani. Az olaj ugyanis könnyedén oldja a legtartósabb szempillaspirált is, anélkül, hogy percekig kellene dörzsölnöd. A legjobb, ha miután átitattad a vattakorongot, ráhelyezed az adott területre, hagyod néhány másodpercig hatni, majd egy könnyed mozdulattal le is törölheted a festéket.

Ha még nem próbáltad, íme néhány nagy kedvencünk!

1. Micellás arctisztító CERAVE 3299 Ft/295 ml (11,18 Ft/1 ml)

2. Sensibio H2O micellás víz BIODERMA 3750 Ft/250 ml (15 Ft/1 ml)

3. Kétfázisú micellás víz GARNIER 1899 Ft/400 ml (4,74 Ft/1 ml)

4. Bazsarózsás micellás tusfürdő BIOBAZA 1649 Ft/400 ml (4,12 Ft/1 ml)

5. Gently Off micellás arctisztító kendők MAC 8900 Ft

6. Pure Color micellás sampon NIVEA 1349 Ft/400 ml (3,37 Ft/1 ml)

Ez is érdekelhet

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Monitor

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak