Miért ilyen rossz a bőröm?

2014.március.17.

Kérdezik sokan, akik nem a normál bőrtípusba tartoznak. Pedig szenvednek a száraz és az olajos bőrűek is, de leginkább talán a vegyes bőrtípussal megáldottaknak a legrosszabb.

Unos-untig ismételt okozók a stressz, a környezet, a genetika, a rossz táplálkozás. Gyakorlatilag bármi és lassan bárki hibáztatható érte. Fontos a megelőzés, de sokszor a megoldás sürgetőbb. Érthető módon.

Azért ha vegyes a bőrtípusod, mit is tapasztalhatsz: egyes részek zsírosodnak, mások meg kiszáradnak. A T-vonal a leggyakrabban előforduló zóna, ami problémát okoz, de teljesen váratlan helyeken, akár az orcádon vagy máshol is előfordulhat ez a gond. Amivel leginkább hozzájárulhatsz a bőröd egészségéhez, ha figyeled, mi történik vele. Vagyis ha a megszokottól eltérő módon bárhol megváltozik a bőröd állaga, de nem tudod, mi történik, kérd ki egy kozmetikus szakember véleményét.

Amennyiben biztos vagy abban, hogy a vegyes típusba tartozol, akkor a feladatod, hogy a szárazabb területeken helyreállítsd a lipidtartalmat, az olajosabb/zsírosabb részeken pedig megküzdj a túlzott faggyútermeléssel.

Próbáld ki!
A Pure Active 5in1 BB krém az all-in-one krémek vegyes, zsíros és problémás bőrre kifejlesztett új generációja. Összetétele lehetővé teszi a bőrhibák elfedését, és egyetlen lépésben harcol ellenük: koncentrált szalicilsav a pattanások elleni hatásért, az ásványi pigmentek egységesítik a bőrt, SPF 15- fényszűrővel pedig véd a napsugárzás káros hatásai ellen.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói