Olimpiai hajtrendek és tökéletes frizurák

2021.szeptember.5.

Azt hinnénk, az Olimpia világa csakis a sportról szól, pedig a négyévente megrendezett ötkarikás játékok során számos aspektus kerül előtérbe, köztük a résztvevő országok kedvenceinek és egyúttal legjobbjainak frizurái is. Nézzük, mi minden történt és történhet hajtéren az Olimpiák világában!

Azt, hogy az Olimpián a sportolónők haja is elkerülhetetlenül reflektorfénybe kerül, örökre megtanultuk, amikor 2012-ben az amerikai tornásznő, Gabby Douglas rendezetlen frizurája olyan komment-cunamit indított el a social media világában, hogy az még a történelmet író Olimpiai aranyérme körüli hírverést is elmosta…

A frizurakérdés jelentősége persze már akkor sem volt új, de azt, hogy a játékokat élőben és a tévén keresztül követő szurkolók valóban ennyire figyelik, ki milyen copffal, egészséges, ápolt vagy éppen elhanyagolt hajjal jelenik meg a dobogós helyekért folytatott küzdelemben, még új információ volt.

Egy csipetnyi hajtörténelem

De lássuk, hogy csupán a 21. század és a sok százmillió nézőt elérő tévé, livestream hozta-e magával az olimpiai sportolónők versenyfrizurájának fontosságát... Erre az egyértelmű válasz, hogy nem. A múlt század második felének archív felvételeit böngészve kiderül ugyanis, hogy az 1964-1968-as időszakban hasítottak a nagyívű, magasra tupírozott, és megtűzött frizurák, lehetőleg alaposan kiszőkítve, hollywoodi dívákat idéző formában – a keleti régióból jó példa erre Vera Caslavska és Larisa Latynina is -, és ne hagyjuk ki a lányok ovis korszakát idéző dupla, két oldali copfokat, mindezt masnival (Ewa Rydell, Olga Korbut, Cathy Rigby) szépen átkötve.

A hetvenes évek közepe és a román tornászlány, Nadia Comaneci már a sima lófarok-érát hozta magával az Olimpiák történetében, a 80-as évekre pedig már a praktikum és a bubi-frizura volt a jelszó az aranyérmekért versenyző sportolónők között.

Aztán mindez sűrűn váltogatott, frufrus és nem frufrus, csatos, vastag hajgumival kiegészített verzióban következett, az ezredfordulón pedig már a sűrűfogú fésűvel, és fixáló termékekkel a fejre szorított frizurák terjedtek.

A lazítás korszaka csak a 2012-es Olimpiára következett el, ahol – legalábbis száraz terepen – már a könnyedén összedobott kontyok is elég gyakoriak voltak.

SOS segítség a tincseknek

A sportos életmód, a feszített tempójú edzések, napi hajmosások, hajszárítások komoly igénybevételnek teszik ki a sportolók haját, ami csak még tovább nehezíti számukra, hogy a legjobb formában tartsák tincseiket az olimpiai játékok idejére, és kifogástalan frizurával jelenjenek meg életük sorsdöntő pillanataiban. Különösen igaz ez a klóros vízben zajló, éremért folytatott harcban, hiszen az úszónők, vízilabdázónők haja még több sérülésnek és roncsolódásnak van kitéve. Ilyenkor, a hajrában már nem működnek a hagyományos, lassú, ráadásul nem is túl látványos eredményt nyújtó otthoni pakolások, és persze a legtöbben a komolyabb egészségügyi hajvágástól is ódzkodnak.

Világbajnok hajszálszépítés

Az Olaplex hajkezelési metódust a mélyebben lévő problémák kezelésére fejlesztették ki, vagyis, ha a haj belseje sérült, és a felszínén lévő fedőlemezkék nem tudnak egymásba simulni, akkor mindezt magabiztosan kezeli, és állítja helyre – legyen szó a klórnak-, időjárási viszontagságoknak, vagy éppen szőkítésnek, festésnek kitett, roncsolt, élettelen hajról.

A szalonokban festés mellé, vagy külön kezelésként is kérhető, de akár otthoni verzióban is beszerezhető Olaplex ereje abban áll, hogy a kopitermékekkel ellentétben, nem csak pusztán hatóanyagot juttat a roncsolódott hajszálakba, majd kimosódik. Újjá is építi a már felbomlott kémiai kötéseket, vagyis tartósan helyrehozza ezzel a korábbi sérüléseket, garantálva, hogy frizuránk még egy dobogós helyezés esetén is vállalható, sőt, tökéletes legyen!

Ez is érdekelhet

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.