Személyre szabott fényvédelem

2015.április.10.

A napsugarak különböző hullámhosszal és energiával rendelkeznek, ezért különböző mértékben hatolnak be a bőrbe, és a szervezetre gyakorolt hatásuk is eltérő. Melegítenek bennünket, javítják kedélyállapotunkat, segítik a napi ritmusunk kialakulását. Lehetővé teszik bőrünkben a D-vitamin előállítását, ami elengedhetetlen a kálcium csontokba való beépüléséhez.

A napsugárzás negatív hatásáért elsősorban az UV sugárzások okolhatóak, amelyek leégést, bőrgyulladást okozhatnak (UVB), mely növeli a bőrrák kialakulásának esélyét (UVB/UVA) és bőröregedéshez vezetnek (UVA).

A napfény káros hatásainak kiküszöbölésére fizikai és kémiai napfényszűrő anyagokat fejlesztettek ki, ám ez a felületi védelem soha nem teljes. Fontos tehát kiegészítő védelmet alkalmazni a bőr sejtjeinek szint-jén is. Ilyen fejlesztést tartalmaz a Bioderma Photoderm termékcsaládja, mely az első biológiai aktív, sejtszintű fényvédelmet biz-tosító termékcsalád, amely egyszerre biztosít külső és belső védelmet az alkalmazott széles spektrumú UVA és UVB szűrők és a szabadalmazott Cellular Bioprotection® aktív sejtszintű fényvédő hatóanyagok segítségével. Ez az egyedülálló összetétel megóvja a sejt DNS-t és a létfontosságú sejtalkotókat, emellett serkenti a sejtek természetes védekező reakcióit.

A Bioderma Photoderm termékcsaládja az első termékcsalád, ami minden bőrtípusra, bőrproblémára megfelelő fényvédő készítményt kínál.

Kisgyermekek számára a Photoderm Kid termékek maximális védelmet nyújtanak az egyedülálló Cellular Bioprotection® sejtvédelem mellett a termékek C-Peptidet is tartalmaznak, ami különösen magas védelmet biztosít a szabad gyökök károsító hatása ellen. A KID termékeket megtalálja Spray vagy Tej formájában, mely utóbbi kék indikátorral rendelkezik, aminek köszönhetően könnyen látható a már kezelt felület (a kék szín eltűnik).

Egy éves kor alatt, illetve esetenkénti túl-érzékenység esetén tilos minden kémiai szűrő alkalmazása a bőrön, ilyen esetekre ajánljuk a Photoderm Mineral SPF 50+ készítményt, amely kizárólag fizikai szűrőket tartalmaz, ezért már 1 éves kor alatt is biztonsággal használható.

Barnuljunk biztonsággal!


Fontos tudni, hogy nem csupán a nyári napsugarak károsak, hanem már április, május hónapban is komoly veszélynek vagyunk kitéve.
Aki fehér, érzékeny, leégésre hajlamos bőrrel rendelkezik, használjon magas faktorszámú, bőrének megfelelő fényvédő terméket. A kettes, hármas (könnyen barnuló) bőrtípusúak kezdjék a napozást legalább 30-as fényvédő faktorral ellátott készítménnyel. Amennyiben bőrproblémája van kiemelten fontos a megfelelő készítmény kiválasztása, mely nem csak a fényvédelemnek tesz eleget, hanem az adott probléma tüneteit és okait is kezeli (zsíros, pattanásos bőr, pigmentfoltok, rosacea, bőröregedés#8230;stb.)

A fényvédők a felvitel után körülbelül húsz perccel stabilizálódnak a bőrön, ezért a napozás előtt fél órával fontos bekenni a bőrt, és két óra elteltével célszerű megismételni a felvitelt. 11-től 15 óráig egyáltalán nem javasolt a napon tartózkodni.

Amennyiben valóban komolyan vesszük és betartjuk a barnulásra vonatkozó szabályokat, lelkiismeretfurdalás és bőrproblémák kialakulása nélkül élvezhetjük egészségesen a napbarnított bőrszínünket!

Nyári testápolás


Nyáron extra igénybevételnek van kitéve a bőrünk, ezért fokozottan kell figyelnünk a fényvédelem mellett a mindennapi bőrtisztításra, bőrápolásra is. Könnyen veszíthet bőrünk nedvességtartalmából is ebben az időszakban, ezért nem csak a száraz bőrűeknek ajánlott a száraz bőrre való tisztító és ápolószerek használata. A Bioderma Atoderm szappanmentes tusfürdője kíméletesen tisztít és visszaállítja a kiszáradt bőr hidrolipid védőrétegét. Bőrét selymessé és puhává varázsolja. Arcra és testre egyaránt alkalmazható.

további információ: http://biodermapatika.hu/

Ez is érdekelhet

Ez a csillagjegyednek megfelelő énidő

Ez a csillagjegyednek megfelelő énidő

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk