Varázsolj tengerparti hullámot a hajadba! Mutatjuk a lépéseket!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de akárhányszor fodrászszékbe ülök egy gyors stylingra és felém szegezik a kérdést, hogy "Mit csináljunk ma a hajaddal?", a válaszom szinte mindig elég egyértelműen az, hogy készítsünk tengerparti hullámokat. Valamiért ez az a stílus, amivel a leginkább azonosulni tudok, hiszen valamilyen szinten "megcsinált", de még sincsenek művien besütött, rugó-szerű loknik, feltéve, hogy a fodrász is ugyanarra gondol, amire én. Mert sajnos nem egyszer fordult már elő, hogy retró ballagási frizura lett a végeredmény.

Varázsolj tengerparti hullámot a hajadba! Mutatjuk a lépéseket!
Fotó: Pinterest

A tengerparti hullámok, vagy "beachy waves" ahogyan azt a neve is elárulja, pont olyan, mintha most jöttél volna ki a tengerből, majd hagytad volna, hogy a nap sugarai szépen lassan megszárítsák a sós vízzel átitatott tincseid. A tengeri só ugyanis az egyik legszuperebb természetes texturáló összetevő, mely volument ad és rögzít egyszerre. Na de ha nincs alkalmad minden alkalommal tengerpartra látogatni, mutatunk néhány remek technikát, mellyel hasonló hatást érhetsz el!

Elő a hajsütővel!

Tény, hogy a piacon fellelhető hajsütő vasak száma végtelen, a hangsúly azonban sokkal inkább a technikádon van. Hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen szögben tartod a sütővasat vagy hogyan tekered fel rá az adott tincset. A tengerparti, kissé rendezetlen hullámok elkészítéséhez a legjobb, ha egy nagyobb átmérőjű sütővasat választasz, de mindez hajvasalóval is kivitelezhető, csak kicsit több gyakorlásra lesz szükséged. Válassz le egy kétujjnyi tincset, tartsd a sütővasat megközelítőleg 45 fokos szögben lefelé, és ahelyett, hogy a hajat tökéletesen laposan rácsavarnád a rúdra (amiből az a bizonyos retró ballagási frizura sülne ki), hagyd, hogy a tincs itt-ott rendezetlenül, vagy éppen megcsavarva álljon, és amikor a hajvéghez érnél, hagyj egyenesen 2-3 centit. Váltogasd a felcsavarás irányát és a tincs vastagságát is! Ha végeztél, ujjaiddal fésüld át a hajad, fújd át egy kis fixálóval, majd nyomkodó, gyűrögető mozdulatokkal alakítsd a hullámokat.

Fotó: Pinterest

Ha mellőznéd a hőformázást

Hacsak nincs természetesen göndör, vagy hullámos frizurád, - amit egyszerűen tengeri sós spray-vel és egy diffúzoros hajszárítóval formázhatsz- jól jön egy kis plusz segítség. Ha nem szeretnéd folyamatosan hőhatásnak kitenni a hajad, mutatunk egy meglehetősen egyszerű módszert, amit kisebb korodban egészen biztosan bevetettél néha. Ez pedig nem más, mint a fonott tincsek készítése! Sosem gondoltad, hogy egyszer még visszatérsz ehhez, ugye? A procedúra nagyon egyszerű: fésüld ki a hajad, dobd az egészet előre és kezdd el befonni sima háromágú fonással, majd mielőtt teljesen a végére érnél, rögzítsd a copf végét egy apró gumival. A legjobb, ha mindezt este, lefekvés előtt csinálod, hogy reggelre el is készüljön a tengerparti frizkó.

Fotó: Pinterest

Fontos tudnod, hogy minél több tincset készítesz, a hullám annál kisebb és sűrűbb lesz!

Kibontás után csak rázogasd szét a tincseket az ujjaiddal és mehet egy kis fixálóspray!

TIPP

Ez a hullám akkor a legszebb, ha hagyod, hogy egy picit rendezetlenül álljon. Épp ezért semmiképp se ess neki sűrű fogú hajkefével tökéletesíteni vagy kifésülni, mert a loknik könnyen szöszösek, pufik lesznek. Használj egy ritkább fogú fésűt vagy az ujjaidat!

Vágj bele! Ezekre a kellékekre szükséged lehet!

1. Extra Hold hajlakk TRESEMMÉ 1699 Ft/250 ml (6,79 Ft/1 ml)

2. Flawless Primer előkészítő spray hővédelemmel AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT 8099 Ft/250 ml (32,39 Ft/1 ml)

3. Wet brush hajkefe (Hyper Pink) TANGLE TEEZER 5399 Ft lovebrands.hu

4. Hair.Resort textúra spray KEVIN.MURPHY 6999 Ft/150 ml (46,66 Ft/1 ml)

5. Surf Bomb tengerisós spray O&M 7700 Ft/150 ml (51,33 Ft/1 ml)

6. Nagyfogú tincsező fésű EBELIN 1599 Ft

7. Szilikongumi AFROLINE 210 Ft/60 db

8. Steam Pure gőzölős hajvasaló BABYLISS 44990 Ft

9. Satin Hair 7 Colour hajsütő BRAUN braun.hu

Ez is érdekelhet

Szorongsz a szex miatt? Ezek a tippek segíthetnek

Szorongsz a szex miatt? Ezek a tippek segíthetnek

GLAMOUR Horoszkóp

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát