25 dolog, amit nem tudtál Taylor Swiftről

2022.május.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Napjaink egyik legsikeresebb popsztárja több mint 10 éve robbant be a zenei életbe, azóta hihetetlen sikereket ért el, a szemünk előtt nőtt fel, és vált igazi példaképpé.

25 dolog, amit nem tudtál Taylor Swiftről
Fotó: Getty Images

A 32 éves Taylor Swift egy bő évtized alatt szinte mindent elért, amiről egy popsztár álmodhat. Imádjuk a dalait, a klipjeit, ellenállhatatlanul romantikus stílusát, és szurkolunk, hogy végre megtalálja élete párját, de ez úgy tűnik, hogy sikerült is neki. Személyiségéből fakadóan olyan, mintha a barátnőnk lenne, de most összegyűjtöttük, mi az, amit eddig talán mégsem hallottál róla.

 1. Édesanyja azért választotta neki a cseppet sem lányos hangzású Taylor keresztnevet, hogy felnőve, ha majd munkát keres, akkor ne tehessék egyből félre az önéletrajzát, csak azért, mert lány. Egyébként a népszerű énekes, James Taylor után kapta a nevét, és ez úgy látszik, már a születése pillanatában meghatározta a sorsát.
 2. Édesapja pénzügyi tanácsadó, akinek a felmenői között több bankigazgató is van, édesanyja is az üzleti életben dolgozott Taylor születéséig. Egyetlen hivatásos zenész a családjában az operaénekes nagymamája volt.
 3. Gyerekkorában egy karácsonyfa farmon lakott, ahol gyakran kapta azt a feladatot, hogy távolítsa el a sáskák lárváit a fák lombjai közül.
 4. Az első igazi hobbija a műlovaglás volt, édesanyja nagyon szerette volna, ha nem hagyja abba, de végül belátta, hogy ő jobban szereti a lovakat, mint Taylor. Az énekesnő azonban a mai napig jár lovagolni, ha van egy kis szabadideje.
 5. Taylor Swift countryénekesnőként lett ismert, és hogy éppen ez a műfaj kezdte érdekelni, abban nagy szerepe volt annak, hogy Oprah Winfrey műsorában látta LaAnn Rimes-t, aki 1996-ban 14 évesen lett igazi country sztár. Taylor első tehetségkutatóját éppen ikonjának egyik dalával nyerte meg mindössze 11 évesen.
 6. A korábban verseiről és színészi ambíciójáról ismert kislány kiskamaszként eléggé magányos lett, amiért a country zenéért rajongott. Az iskolatársai nem értették, hogy miként rajonghat egy általuk öregesnek tartott zenei stílusért.
 7. Annyira megszállott volt, hogy country bölcsőjének számító Nashville-be többször is elutazott az édesanyjával, hogy helyben is tanulmányozhassa a műfaj autentikus előadóit. Később az ő érdeklődésének, és állandó nashville-i útjainak hatására a szülei úgy döntöttek, hogy Pennsylvaniából Tennessee államba költöznek.
 8. Először 11 évesen énekelt igazán nagy tömeg előtt egy stadionban, a Philadelphia 76ers kosárcsapat mérkőzése előtt az amerikai himnusszal aratott óriási sikert.
 9. Az első akkordokat a gitáron egy számítógépszerelő mutatta neki 12 éves korában, ezt leszámítva saját magától tanult meg játszani a hangszeren.
 10. Sok sztárhoz hasonlóan az ő karrierjének is fontos állomása volt az Abercrombie & Fitch márka kampánya, amelyben mindig feltörekvő fiatal tehetségek szerepelnek. Taylor előtt Channing Tatum, később pedig az Oscar-díjas Jennifer Lawrence is ebben a kampányban debütált a nagyközönség előtt.
 11. Még mielőtt profi szerződést kapott volna, 14 évesen saját dallal szerepelt a Maybelline márka egyik válogatáslemezén.
 12. Tinédzserkorában rajongott Britney Spears-ért, és a szülői házban a saját szobájának falán még mindig ki van téve a popsztár plakátja. Az első parfüm, amit hosszú ideig használt, Britney Fantasy nevű illata volt. Igaz, ennek az is volt az oka, hogy a középiskola legmenőbb lánya is ezt használta.
 13. Taylor babonás, de nem fél a 13-as számtól, sőt ellenkezőleg! Az énekesnő 13-án született, a 13. szülinapja péntek 13-ára esett, és első albuma 13 hét alatt lett aranylemez.
 14. A popsztár rajong az amerikai fociért, kedvenc csapata a Minnesota Vikings, akik speciálisan csak neki készítettek egy mezt, amelyen Swift neve alatt természetesen a 13-es mezszám szerepel. Taylor a turnéin gyakran viseli kedvenc csapatának mezét.
 15. Öccse, Scott eredetileg fotósnak készült, és Taylor több koncertjének, turnéjának hivatalos fotósa is volt, újabban azonban a színészi karrierje is kezd beindulni, szerepet kapott például Ben Affleck egy filmjében is.
 16. Nehezen szerezte meg a jogosítványát, valójában fél a vezetéstől, mivel már három balesete is volt. Saját bevallása szerint nagyon sokat fejlődött, de a családja és a barátai szerint is katasztrofálisan vezet.
 17. Egészen pici korától foglalkoztatja az írás, egy hosszú versével már 12 éves korában nyert komoly díjat, még tinédzserként írt egy több, mint 300 oldalas regényt, amit azonban soha nem fog kiadni. Ma már első sorban csak dalokat ír, de szenvedélyesen vezeti a naplóját, amiben feljegyzi, hogy egy-egy nap milyen dolgok történtek vele. Egyszer szeretné megírni a saját életrajzát.
 18. Eddigi karrierje során rengeteg díjat és elismerést is bezsebelt már, ő a legfiatalabb, aki lemezéért megnyerte "Az év albuma" kategória díját a Grammy-gálán, és az egyetlen női előadó, aki kétszer is hazavihette a legrangosabb zenei elismerést. Az egyetlen a popzene történetében, akinek 3 lemezét is 1 milliónál többen vették meg a megjelenés hetében.
 19. Küldetésének tartja az olvasás népszerűsítését, 25 ezer gyerekkönyvet adományozott egy alapítványnak, személyesen is részt vett több foglalkozáson iskolákban, ahol felolvasott gyerekeknek, illetve beszélt a saját olvasmányélményeiről. Kedvenc költője Pablo Neruda, imádja a Harry Potter regényeket, egyik legkedvesebb írója Harper Lee, akinek a Ne bántsátok a fekete rigót! című könyvét rengetegszer elolvasta már. A turnékra Agatha Christie krimijeit viszi magával.
 20. Az olvasást népszerűsítő kampányok mellett is rengeteg jótékonysági szervezetnek a tagja, sokat adakozik a legváltozatosabb célokra. A gyerekek zenei oktatását több alapítványon keresztül támogatja. A beteg gyermekek gyógyítását komoly összegekkel, és gyakran személyes jelenlétével is segíti. Fontosnak tartja, hogy kiálljon a melegek, leszbikusok és transzneműek jogaiért.
 21. Mindenféle bogártól fél, különösen a pókoktól retteg, de a kígyók sem tartoznak a kedvencei közé. A kórházakban saját bevallása szerint rosszul lesz, ezért lehetőség szerint messzire elkerüli őket, jótékony célok érdekében azért már többször is legyőzte ezt a fóbiáját.
 22. Nem tagadja, hogy kétbalkezes, de a legnagyobb hibájának azt tartja, hogy egyáltalán nem vállalja fel a konfliktusokat. Kerül minden vitát és veszekedést, ezért általában hagyja, hogy a dolgok menjenek a maguk útján akkor is, ha tudja, hogy ez nem jó.
 23. Dalainak a nagyobb részét Taylor írja, ami egyáltalán nem megszokott a popszakmában. Speak Now című lemezének például az összes száma saját szerzemény.
 24. Sok pályatársával ellentétben józan életet él, nem iszik alkoholt, nem dohányzik és messzire kerüli a drogokat, és éjszakai bárokban sem láthatjuk felbukkanni. Az evés terén azonban nem ilyen önmegtartóztató, igyekszik egészségesen táplálkozni, de ha éhes, mindent befal, sajttortán pedig napokig el tudna élni.
 25. Taylorról köztudott, hogy nagyon sok barátnője van, olyan sztárokkal ápol igazi baráti viszonyt, mint Emma Watson, Karlie Kloss, Selena Gomez, Lorde vagy Lena Dunham. A női szolidaritást rendkívül fontosnak tartja. Úgy véli, egy nőnek kötelessége segítenie nőtársait. "Szerintem külön hely van a pokolban azoknak nőknek, akik nem segítik a másikat." - mondja.
Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez vár rád a szerelemben a Tarot kártya szerint 2024-ben

Ez vár rád a szerelemben a Tarot kártya szerint 2024-ben

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Ez az oka, ha gyakran tapasztalunk hólyaghurutot az együttlét után (x)

Ez az oka, ha gyakran tapasztalunk hólyaghurutot az együttlét után (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)