Anger Zsolt: „Színészként nem vagyok elhalmozva munkával”

2025. szeptember 6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Anger Zsolt saját műsort kapott, mely csütörtökönként 22:05-kor látható a VIASAT3-on. A Pop, kaja satöbbi című egyedülálló konyhai talkshow-ban popsztárokkal főz együtt, és nemcsak új fogásokat leshetünk el tőle, de a vendégeiről is sok mindent megtudhatunk.

Anger Zsolt
Anger Zsolt szerint a legjobb buli mindig a konyhában van
Fotó: VIASAT3/Wlcsek András

Anger Zsolt számára a színpad mellett a konyha is otthonos terepnek számít: a színész véresen komolyan veszi a főzést, és a gasztronómiára művészi tevékenységként tekint.

Szakács és cukrász végzettséged van, korábban a YouTube-on mutattad meg a főzőtudományodat, most erre épült a VIASAT3 8 részes konyhai talkshow-ja. Szerinted a főzést is csak sztárokkal lehet eladni?

Ez nem egy főzőműsor, ez egy beszélgetős műsor, aminek a főzés az apropója. A legjobb buli mindig a konyhában van, mert az ember ott érzi magát a legotthonosabban. Szerintem az ételkészítés és az étkezés egy intim dolog, amit a szeretteivel szeret az ember csinálni. Olyanokkal, akiket kedvel és akikkel jól érzi magát, vagy akiket szeretne jobban megismerni.

A műsorban két tevékenység találkozik: főzünk és jókat dumálunk. Ha spontán helyzetbe hozunk egy embert, aki egyébként egyáltalán nem ismert erről a lazább oldaláról, akkor nagyon jó kis beszélgetések tudnak kikerekedni. Nemcsak beszélgetünk, hanem közben főzünk is, így természetesen elkészül mindig egy étel is. A műsorban szabad a játék, a sztárok főzhetnek egyedül vagy velem, mi több, szívesen tanítok is, ha van olyan étel, aminek a készítését a vendég szeretné elsajátítani.

Te választod ki a popsztárt, akit meghívsz? Ismerősöket vagy idegeneket látsz szívesebben a konyhádban?

Olyanokat hívok, akiket ismerek, és olyanokat is, akiket még egyáltalán nem, nincsen semmiféle rendezőelv. Azt gondoltam, hogy egy ilyen műsorban izgalmas lehet Magyarország számos, különböző műfajban dolgozó zenei előadójával együtt főzni. Most az első nyolc epizód készült el, de már nagyon sok emberrel, nagyon sok előadóval állapodtunk meg az esetleges folytatásban. Szívesen jönnének ők is hozzám beszélgetni, főzőcskézni, nevetgélni.

Görög Zita: „Jó érzés, hogy tudtam egy ilyen fajsúlyos ügyben segíteni”

Görög Zita: „Jó érzés, hogy tudtam egy ilyen fajsúlyos ügyben segíteni”

Mennyire készülsz fel egy zenészből, egy sztárból a műsor előtt?

Viszonylag tájékozott embernek tartom magamat, az a hír, ami számomra fontos, izgalmas vagy érdekes, az eljut hozzám. Ha felkészülnék, vagy rákészülnék az adott zenészre, akkor elveszne a produkció varázsa. Hagyom, hogy ők beszéljenek arról, amiről szeretnének, nem kényszerítek senkit semmire. Hagyom, hogy arra az egy órácskára ne sztárok legyenek, hanem csak emberek, akik velem együtt főznek. Tehát nem annak a mentén haladok a beszélgetésekben, hogy mit lehet róluk tudni, hanem inkább úgy, hogy mi az, amit nem tudunk róluk, kik ők valójában, leszámítva a zenei karriert, meg a sztárságot.

Anger Zsolt a gasztronómiára művészi tevékenységként tekint
Fotó: VIASAT3/Wlcsek András

Nőkkel vagy férfiakkal szeretsz jobban főzni, beszélgetni?

Nincs olyan, hogy nőkkel vagy férfiakkal, mind a két nemmel szívesen töltöm az időmet. Hiszek az egyenlőségben, és próbáltam is úgy összeállítani a műsort, hogy egyenlő arányban legyenek – nincsen semmifajta nembeli, műfajbeli korlátozás.

Az sem számít, hogy szereted-e a zenéjét vagy nem?

Nyilván vannak olyanok, akiket jobban ismerek, vagy több mindent hallottam tőlük, és vannak olyanok is, akiket kevésbé. Szerintem nincs is olyan, hogy az ember nem szereti valamelyik zenei stílust, ami jó és igényes, azt érdemes fogyasztani. Nem kell rajongónak lenni, de érdemes mindent meghallgatni, és azok a magyar zenei előadók, akik a popsztár kategóriába sorolhatók, kivétel nélkül mind igényes zenét játszanak. Persze, nyilván van, akinek ez vagy az a műfaj nem tetszik, de a személyes ízlésemben sincsenek műfaji korlátok.

A főzőtudományodat kellett fejleszteni a műsorra?

A főzőtudományomat annak köszönhetem, hogy megvan a szakács és a cukrász mesterségem, amit állandóan fejlesztek, de konkrétan erre a műsorra nem kellett különösebben hozzátennem. Széll Tamás Michelin-csillagos séffel dolgoztam együtt egy főzőműsorban, tőle nagyon sokat tanultam.

Azért is mertem belevágni a Solaz Media segítségével abba, hogy már nem egyedül, hanem vendéggel főzök, mert az elmúlt években építettem egy stúdiókonyhát, ami a műsornak is a helyszíne, és már mindent kitapasztaltam. Amikor az elmúlt években a YouTube-ra készítettem főzősorozatot, kiismertem minden konyhai technikát, és minden a kisujjamban van: mit, hogyan kell kezelni, használni, hogyan kell egy ilyen műsort összeszerkeszteni, hogyan kell a konyhában úgy dolgozni, hogy közben megy a felvétel.

Jakabos Zsuzsa olimpikon úszó: „Szükség van a nehézségekre is, mert azok által lehet fejlődni”

Jakabos Zsuzsa olimpikon úszó: „Szükség van a nehézségekre is, mert azok által lehet fejlődni”

Az mitől függ, hogy kivel mit főzöl? Tehát hogyan válogattad össze a meghívott vendégedhez az aznapi ételt?

Mindig megkérdezem a vendéget, hogy mihez lenne kedve, vagy próbálom valami gyerekkori kedvencének az elkészítésével meglepni. Van, aki szeretne olyat enni, amit még nem evett. Zsédát, akihez egy Michelin-csillagos finedining étel illene, rábeszéltem, hogy valami tőle ránézésre távol álló dolgot csináljunk, így kolbászt töltöttünk, sütöttünk majd ettünk. A közönség egész biztosan nem látta még ilyen szituációban, és ez a kontraszt izgalmas.

Ki volt számodra a legnagyobb meglepetés a vendégeid közül?

Mindenki meglepetés. Azokkal az emberekkel, akikkel már ismertük egymást, elmélyült a barátságunk abban az egy órában, amit a műsorban együtt töltöttünk, azokkal, akikkel pedig most találkozom életemben először, elkezdődött valami barátságféle. Még azokról a sztárokról is tudtam meg újdonságot, akikkel sokat dolgoztam már együtt, ilyen például Diaz. Régóta ismerem, ám most egy csomó új dologgal lepett meg, elmélyült a barátságunk. Ez is azt bizonyítja, hogy a konyha nyitja meg a legjobban az embereket.

Ha ki kell egy vendégemet emelnem, ő KKevin, akit a nagyon szókimondó, nyers szövegeivel egy kemény rapper srácként ismerünk, közben pedig a legangyalibb ember a világon, egy kedves és humoros srác. Vele nagyon-nagyon jól éreztem magamat. Remélem, minden vendégem kellemesen töltötte el az időt a társaságomban és a konyhámban.

Hermányi Mariann: „A fiatal színésznőket nagyon gyorsan beskatulyázzák”

Hermányi Mariann: „A fiatal színésznőket nagyon gyorsan
beskatulyázzák”

Melyik konyhát kedveled a leginkább, ha otthon magadnak főzöl?

Az olasz konyhát szeretem nagyon. Széll Tamásnak a francia konyha a kedvence, így abban is elmélyedtem, amikor együtt forgattunk, és azt is nagyon megszerettem. Mind a kettőnek más a szépsége. Az olasznak a végtelen egyszerűsége, amiben elképesztően változatos. A francia konyhában meg a kifinomultságot, a finomságot szeretem. Szerintem a francia konyha a nyugati világ konyhájának az alapja.

Otthon te főzöl, vagy a feleséged, Emese, aki szintén tud főzni?

Felváltva főzünk. Mindketten szeretünk főzni, és mindketten szeretjük jól lakatni a másikat.

Filmszerepekkel hogy állsz, miben látunk a legközelebb?

Mondjál már egy magyar filmet, amiben szerepeltem az elmúlt tíz évben! Színészként nem vagyok elhalmozva munkával. Azért találtam ki magamnak ezt a műsort.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

9 apró jelzés, hogy valaki odáig van érted

9 apró jelzés, hogy valaki odáig van érted

Nyerj az osztályodnak profi sminket a szalagavatótokra! (x)

Nyerj az osztályodnak profi sminket a szalagavatótokra! (x)

Friss, szenvedélyes, misztikus: merész Versace illatok ajándékba (x)

Friss, szenvedélyes, misztikus: merész Versace illatok ajándékba (x)

Így segíts egyetlen díszgömbbel másokon idén karácsonykor (x)

Így segíts egyetlen díszgömbbel másokon idén karácsonykor (x)

A dolog, amiről senki sem beszél szülés után – pedig minden anyát érint (x)

A dolog, amiről senki sem beszél szülés után – pedig minden anyát érint (x)