Armani modellből akcióhős - exkluzív interjú Kasia Smutniakkal

2011.február.3.

Képekért köszönet a Palace Pictures-nek!
Képekért köszönet a Palace Pictures-nek!

Február 3-án kerül a hazai mozikba a Párizsból szeretettel című film, amelyben a igazán parádés a szereposztás, hiszen Jonathan Rhys Meyers mellett John Travolta is feltűnik a vásznon, nem mellesleg pedig a korábbi Armani modell, Kasia Smutniak is.

Az akció-vígjáték Luc Besson bábáskodása mellett jött létre, és Pierre Morel rendezte, aki már az Elrabolva című filmmel bizonyított. Morel ezúttal is egy pörgős és látványos akciókkal zsúfolt adrenalinmozit készített, mely a kaszkadőrizzasztó összecsapások és üldözések közben fergeteges verbális poénokkal nyújt remek kikapcsolódást. A Palace Pictures által forgalmazott, kihagyhatatlannak tűnő filmet tehát már láthatod a mozikban.

A női főszereplővel, az egykori modellel készült interjúnkból megtudhatod, milyen volt a forgatás a gyönyörű Kasia Smutniak szemszögéből!

Hogy lettél színésznő?

Alapvetően véletlenül. Modellként dolgoztam Olaszországban, elmentem egy castingra, és megkaptam életem első szerepét. Beleszerettem a filmezésbe, nagyon szórakoztató volt, ekkor elhatároztam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, és ennek már tíz éve.

A történet ugyanaz, éppen Párizsban voltam castingon. Itt találkoztam Pierre-rel (Pierre Morel a Párizsból szeretettel rendezője - a szerk.), nagyon gyors volt a meghallgatás, nem is bíztam benne, hogy szerepet kapok. Aztán néhány héttel később Pierre felhívott, és azt mondta: "Van neked egy szerepem." És ennyi.

Mi vonzott téged a történetben?

A szerepem nagyon érdekes. Egy terroristát játszom, aki nem egy szokványos terrorista, egyrészt nagyon szép, másrészt nagyon emberi tud lenni. Egy olyan nő, akit csapdába csaltak. Nagyon finommá próbáltam alakítani a karaktert, a terrorizmus lebegtetve van, igyekeztem nagyon emberivé tenni az alakot. Az első részben nagyon édes és nyugodt marad, és ez az ami kellett nekünk, hogy ne legyen egyértelmű, ne tudjuk, hogy kicsoda is ő. Nem tudjuk, hogy honnan jött, hogy miért csinálja, amit csinál, hogy miként lesz terrorista, mindez csak az utolsó részben derül ki.

smutniak-nagy-01-d00009426fe7e7f731054.jpg

Könnyű volt megérteni, hogy miért hoz áldozatot, könnyű volt megérteni őt?

Nagyon nehéz ezt megérteni európaiként, vagy úgy, hogy a világ nyugodtabb, jobb helyén élsz, de sokat gondolkodtam a karakteren, és azon, hogy lehet eljutni addig a pontig, hogy hajlandó legyél az életedet áldozni valamiért. Ezt végül is meg tudom érteni, lehet olyan pillanat, amikor úgy érzed, nincs mit vesztened. Nem tudjuk, hogy Caroline honnan származik, milyen a háttere. Az egyetlen, amit tudunk, hogy valószínűleg beleszeret egy férfiba. Ez a férfi (Reese) bevezeti őt a hit dolgaiba, és megmutatja, mi neki, hogy mi az a szerelem. Ekkor életében először úgy érzi, hogy valami jó dolog történik vele. Belekerül egy helyzetbe, ott van a szerelme Reese, és ott van a hit és a vallás.

Milyen volt John Travoltával és Jonathan Rhys Meyers-szel forgatni?

Rendkívül izgalmas volt, és nagyon szórakoztató. John és Jonathan is rendkívül segítőkészek, és rengeteget tanultam tőlük, ugyanakkor nagyon mókás is volt az egész. Csak kétszer találkozunk a filmben, de van egy nagyon fontos jelenetünk az én házamban, amikor a legjobb barátomat Wax megöli.

Milyenek voltak az első forgatási napok?

Az első napon Johnnal dolgoztam, és csak akció jeleneteket vettünk fel. Futottunk, tetőkön ugráltunk, nagyon jó volt, szeretem az ilyen jeleneteket. Emlékszem, amikor mentem haza a forgatási nap után, mondtam magamnak, hogy ez igazán jó lesz, remek formában leszek. Caroline kapcsolata Jonathan karakterével az egész film alapja, éppen ezért nagyon fontos volt, hogy valóságosnak tűnjön a kettőnk közötti viszony. Ez első pillanattól passzoltunk egymáshoz, így nagyon könnyű volt a munka vele.

smutniak-nagy-03-d00009428e454ac5e7a65.jpg

Mi a véleményed Pierre Morel rendezői módszereiről?

smutniak-nagy-02-d0000942738a7c32ff562.jpg

Számodra melyik volt a legnehezebb jelenet?

Egyértelműen az, amikor felveszem a mellényt, és az egész helyet fel akarom robbantani. Színészileg és technikailag is ez volt a legnehezebb egyértelműen. Sokat dolgoztunk rajta, mert tényleg elég bonyolult volt, de sokszor elpróbáltuk, és hatalmas élmény volt. Ha valami nagyon nehéz, az arra sarkall, hogy jobb és jobb legyek. Azon kaptam magam, hogy élvezem a nehezen megvalósítható helyzeteket.

És milyen volt Párizsban forgatni?

Ez volt az első film, amit Párizsban forgattam, és nagyon szerencsésnek érzem magam. Meg is szeretnék tanulni franciául. Párizs elképesztően csodálatos város. Párizsból sok szeretettel!

smutniak-nagy-04-d000094290b0b0e079fc2.jpg

Ez is érdekelhet

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Sztárhírek

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!