Az 5000 fontos lány: Vanessa Kirby

2013.október.17.

Most kerül a magyar mozikba az Időről időre című angol vígjáték, amiben biztosan nem fogsz csalódni! Az időutazó fiúról szóló komédiában Rachel McAdams a női főszereplő, de szerintünk érdemes egy másik színésznő nevét is megjegyezned. A 25 éves Vanessa Kirby filmes karrierje még éppen csak most épülget, de jó okunk van állítani, hogy még sokat fogunk hallani róla a következő években! Ismerd meg a bájos színésznőt!

Vanessa Kirby
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Született:

1988. április 18.

Család:

Édesanyja magazinszerkesztő, édesapja pedig sebész, két testvére van. Saját bevallása szerint a színház iránti érdeklődését édesapjának köszönheti, aki inkább szeretett színházba járni vagy színházi követítéseket nézni, mint filmet.

Karrier:

Egészen kicsi korától színésznőnek készült, 17 évesen felvételizett a legpatinásabb angol színiiskolásba, ahová egy évvel később fel is vették. A színházi karrierje az első pillanattól csodásan alakult. Klasszikus Shakespeare darabokban kapott szerepet, és 2009-ben őt választották a legjobb fiatal tehetségnek, amivel 5000 fontos díj is járt. Most éppen a Három nővérben Mását alakítja. A filmes karrierje természetesen BBC-sorozatokban kezdődött. Az Időről időre című filmmel azonban megkezdődött a játékfilmes karrierje is. Jövőre a Wachowski testvérek új filmjében bukkan majd fel Mila Kunis és Channing Tatum oldalán. Egy készülő nagyszabású angol sci-fi főszereplője, illetve egy háborús filmben is ő lesz a női főhős. Bár nem akar szakítani a színházzal, úgy hírlik, hogy Hollywoodból jó néhány csábító ajánlattal hívják, úgyhogy könnyen lehet, a következő években a színpad kissé háttérbe szorul majd.

Érdekesség:

Vanessa Kirby a színészeti tanulmányai megkezdése előtt egy évig Afrikában dolgozott missziós iskolában, ahol vele egykorú, beteg fiatalokat tanított. "Nagyon furcsa helyzet volt, hiszen általában nem voltam idősebb náluk, nagyon sokat tanultam ebből az egy évből, nehéz, de fontos tapasztalat volt" - mesélt erről a színésznő.

Vanessa Kirby

Szerelmi élete:

Bár hivatalosan egyikük sem ismerte még el, de az egész angol szakma tudni véli, hogy színész és modell Douglas Booth és Vanessa Kirby két éve járnak. A színésznő azonban minderről nem mond semmit: "semmi másról nem akarok híres lenni, csak arról amit a színpadon vagy a filmvásznon csinálok" - hárította el egyszer a magánéletére vonatkozó kérdéseket.

Miért szeretjük?

Nagyon tehetséges és céltudatos lány, aki mindent megtesz azért, hogy a legjobbat nyújtsa a szakmájában, mindezzel együtt mégsem túl merev, időnként nagyon viccesen, önironikusan nyilatkozik magáról: "amikor először megláttam magam a hatalmas filmvásznon, elsüllyedtem volna szégyenemben. Ki gondolta volna, hogy ekkora, és ilyen furcsa fejem van? Meg kell próbálnom együttélni vele" - nyilatkozta például az első filmes élményeiről.

Ez is érdekelhet

Elképesztő átváltozás: így néz ki a Trónok harca egykori Arya Starkja most

Elképesztő átváltozás: így néz ki a Trónok harca egykori Arya Starkja most

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!