Botrány: Gwyneth Paltrow márkája kismamákat veszélyeztet

2018.október.30.

Lassan tényleg nehéz elképzelni, hogy bárki is megbízik a sztár luxuskategóriájú életmódmárkájában. Gwyneth Paltrow Goop névre keresztelt brandjével az utóbbi időben csak a baj van. Egyre másra érkeznek az elmarasztaló bírói ítéletek és bírságok, a mostani ügy már tényleg egyenesen felháborító.

Gwyneth Paltrow
Fotó: Profimedia

"Attól, hogy valaki híresség, nem mentesül a reklámjog betartása alól az Egyesült Királyságban" - jegyezte meg a reklámszakmai szervezet vezetője Gwyneth Paltrow életmódmárkájával kapcsolatban. A Goop ugyanis ismét vitás helyzetbe keveredett. Nem pusztán arról van szó, hogy a termékeiket túlárazottnak ítélik, sok esetben az egészséget támogató hatásait vonják kétségbe, a tudományos jellegű állításait pedig nem tudják alátámasztani.

A Good Thinking Society szervezet, amelyet Simon Singth tudományos kutató hozott létre, kiemelte a márka több termékét is veszélyesnek ítélik a várandós nők számára. Ezek mellett szinte eltörpül, hogy a Goop márka a véleményük szerint 113 esetben szegte meg a hatályos reklámtörvényeket.

Több termék akkora mennyiségű A-vitamint tartalmaz, hogy az 10%-kal több egy felnőtt teljes A-vitamin szükségletének. Azonban akik gyereket szeretnének, vagy már várandósok, tudniuk kell, hogy egyáltalán nem szabad A-vitamin kiegészítőket szedniük, mivel a túl sok A-vitamin kárt tehet a magzatban.

Láttad már Gwyneth Paltrow 14 éves lányát? ÁLOMSZÉP

Láttad már Gwyneth Paltrow 14 éves lányát? ÁLOMSZÉP

"Megdöbbentő látni, hogyan akarják Gwyneth Paltrow Goop termékeiről bebizonyítani, hogy helyes tájékoztatást adnak róluk, miközben egyértelműen becsapják a vásárlókat" – mondta Laura Thomason, a Good Thinking Society projektmenedzsere. "Az egészségügyi tanácsadásaik egy része potenciálisan veszélyes: senki nem mondhatna olyanokat a vásárlóknak, hogy kerüljék el a hagyományos fényvédők használatát, vagy hogy a várandós nők szedjék a magas A-vitamint tartalmazó termékeiket, hiszen egészségügyi szakemberek bebizonyították, hogy káros lehet a magzatra".

A tavalyi év már elég rosszul sikerült Paltrow számára az angol piacon, hiszen akkor 122 ezer fontnyi büntetésre ítélték (csaknem 45 millió forint), amiért áltudományos állításokkal vaginatojásokat forgalmazott.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Ne érjen váratlanul egy új, izgalmas feladat - december 3.

Napi horoszkóp: Ne érjen váratlanul egy új, izgalmas feladat - december 3.

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke