Isten éltesse a nőt, aki a legnehezebb időkben sem adta fel - 55 éves lett Céline Dion

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Boldog 55. születésnapot, Céline Dion! Az énekesnő mindössze 12 éves volt, amikor megírta az első dalát, majd hamarosan sikert siker követett az életében. Az évek során megkérdőjelezhetetlen tehetségén túl arról is tanúbizonyságot tett, hogy ő a világ egyik legerősebb nője, aki minden nehézséget képes átvészelni.

céline-dion-glamour
Boldog 55. születésnapot, Céline Dion!
Fotó: Gotham/Getty Images

Céline Dion karrierjének meghatározó pillanatai közé tartozik, hogy 1988-ban megnyerte az Eurovíziót, két olimpia megnyitóünnepségén is fellépett, majd olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Luciano Pavarotti, Barbra Streisand, Bee Gees, Carole King és George Martin. Ez csak pár dolog a világsikerei közül, és akkor még nem tettünk említést My Heart Will Go On című számról, ami a Titanic zseniális főcímdala volt. Az élet viszont a világsztárok és született tehetségek számára sem csak sikerekből áll - Céline Dion maga is számos megpróbáltatáson ment keresztül házassága során, és után is.

HIRDETÉS

Céline Dion elvesztette élete szerelmét

Sokak cinikus meggyőződése, hogy egy év egy hollywoodi házasság a valóságban körülbelül 10 évvel ér fel – és ha ezt így számoljuk, akkor Céline Dion és néhai férje, René Angélil 220 évig voltak házasok. Természetesen ezt most csak kisarkítottuk, de ezzel azt szerettük volna mondani, hogy az 1994-től 2016-ig tartó házasságuk azt bizonyítja, hogy a Hollywoodi világban is fenntartható minden szerelem, ami igazi és őszinte.

Céline Diont egyedülálló hangja és varázslatosan jó slágerei a világ legsikeresebb énekesnői közé emelték. Az ikon gyönyörű lelkének páratlanságáról pedig az árulkodik, hogy mennyire elkötelezett és csodálatra méltóan állt ki férje mellett több mint két évtizeden keresztül, egészen az utolsó utáni pillanatig.

Céline Dion és René Angélil szerelme egyszeri, megismételhetetlen és tényleg életre szóló. Céline Dion 12 éves volt, amikor felfedezte őt egy menedzser, aki történetesen René Angélil volt – tehát igen, Dion 12 évesen ismerte meg későbbi férjét, aki akkor 38 éves volt. René Angélil imádta Céline Dion hangját, és annyira elszánt volt, hogy Céline Diont a világ következő szupersztárjává tegye, hogy egy merész és kockázatos lépésre szánta el magát: 1981-ben jelzálogot vett fel a házára, hogy kifizethesse Dion első albumát, ami egyértelműen azt jelenti, hogy már a kezdetektől fogva őszintén hitt az énekesnő tehetségében.

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Hamarosan romantikus kapcsolat alakult ki Dion és Angélil között, és amikor Dion 19 éves lett, a pár hivatalosan is randizni kezdett. Az első egészségügyi probléma azonban hamarosan jelentkezett: 1992-ben Angélil szívrohamot kapott. A pár 1994-ben házasságot kötött, majd újabb kihívás elé állította őket az élet: az orvosok 1998-ban egy csomót találtak Angélil nyakán, és később rosszindulatú torokrákot diagnosztizáltak nála. Semmi nem lehet ijesztőbb annál, mint mint amikor végig kell nézned, ahogy a házastársad az életéért, és a közös életetekért küzd. Céline Dion ezért úgy döntött, félreteszi a zenei karrierjét, és inkább férjének gyógyulására koncentrál. Céline kitartó, önzetlen támogatása meghozta gyümölcsét, mert Angélil 2000-ben a gyógyulás útjára lépett – ennek örömére megújították házassági fogadalmukat is, majd megszületett első gyermekük.

2009-ben azonban újra gyülekezni kezdtek a felhők a fejük felett: Angélil ismét egy újabb egészségügyi beavatkozáson esett át, a zenei menedzsernek szívműtéte volt egy elzáródott artéria miatt. Ugyanebben az évben Céline Dionnak egy vetélést kellett átvészelnie. A nehézségek után megajándékozta őket az élet egy ikerpárral, de a felhőtlen boldogság nem tartott sokáig. Az élni akarás, és a hihetetlen felépülések ellenére 2014-ben visszatért Angélil torokrákja, majd 2016-ban teste feladta a küzdelmet.

Céline Dion is egészségügyi problémával küzd

2022 decemberében kiderült, hogy az 55 éves énekesnőnél Stiff-person szindrómát, azaz merev ember szindrómát diagnosztizáltak. Ez egy ritkán előforduló idegrendszeri betegség, melynek tünetei közé tartozik az izommerevség és a fájdalmas izomgörcsök is. Az akár óráikig tartó izomgörcsöket stressz és különböző hanghatások is kiválthatják, ezért a betegek egy idő után már csak otthonuk csendjében érzik a legnagyobb biztonságban magukat – írja a Blikk.

Hosszú ideje egészségügyi problémákkal küzdök, és nagyon nehéz számomra szembenézni ezekkel a kihívásokkal, és beszélni mindarról, amin keresztülmentem... Fájdalmas elmondanom, hogy nem állok készen arra, hogy februárban folytassam az európai turnémat” – írta Dion a szívszorító bejegyzésében. Céline Dion élete tanulságként szolgálhat minden nő, sőt, minden egyes ember számára. Társadalmunk minden tagja küzd problémákkal, nehézségekkel, és tragédiákkal, de ez nem jelenti azt, hogy ezek határoznak meg minket, valamint az életünket. Kövessük az ikon példáját, és heverjük ki a nehézségeket büszkén, méltósággal, majd folytassuk a csodát, ami életnek hívnak.

Friss és ropogós sztárhírek:

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

10 egyértelmű jel, ami az alacsony érzelmi intelligencia mutatója

10 egyértelmű jel, ami az alacsony érzelmi intelligencia mutatója

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)