Demi Lovato többször nemi erőszak áldozata volt, így vesztette el szüzességét is

2021. március 17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egy új dokumentumsorozatban Demi Lovato sokkoló dolgokat osztott meg. Elárulta, hogy fiatal korában megerőszakolták, és miután elmesélte valakinek, hogy mi történt, nem foglalkoztak vele és a férfit nem írták ki abból a filmből, amiben együtt játszottak.

Demi Lovato többször nemi erőszak áldozata volt, így vesztette el szüzességét is
Fotó: Northfoto

Demi Lovatót mialatt a Disney Channelnek dolgozott, egyik munkatársa megerőszakolta, és az esetnek semmi következménye nem lett. Az nem derült ki, hogy ki volt a tettes, de az énekesnő azt elárulta, hogy „minden nap együtt kellett vele dolgoznia a történtek után is.”

A dokumentumsorozat, melynek címe ’Demi Lovato: Dancing with the Devil’ az SXSW-en debütált kedden. A szériában az énekesnő mesélt a traumáiról: az erőszakról, a függőségéről és a túladagolásáról is, ami 2018 júliusában történt. Elég régóta nyitott a drog- és alkohol problémáival, evészavaraival kapcsolatban, már a 2017-ben megjelent ’Simply Complicated’ című dokumentumfilmjében is beszélt ezekről.

A sztár arról is mesélt, mekkora nyomás helyeződött rá a csapata által, ami ahhoz vezetett, hogy 2018-ban a hat éve tartó józansága megtört és túladagolta magát. Ezek után heteket töltött el a Los Angeles-i Cedars-Sinai egészségközpontban. Azt mondta, hogy a drogdílere előbb megerőszakolta, majd utána otthagyta egyedül.

Ez az eset felébresztette benne a múltbeli történéseket, amikor még tinédzser volt. „A szüzességem elvesztése erőszak által következett be” - mondta Lovato. „Egy hónappal később felhívtam a személyt, próbáltam helyrehozni a dolgokat azáltal, hogy azt hittem nálam van az irányítás, de ettől csak minden sokkal rosszabb lett.”

„Mindkét alkalom ugyanúgy történt, és évekig gyötört a bűntudat. Talán pont emiatt volt az, hogy nagyon sokáig magamnak sem bírtam bevallani, hogy ami történt, az erőszak volt.”

Az nem derült ki, hogy mikor és ki követte el az erőszakot ellene, de azt elárulta a színésznő, hogy „a Disney egy olyan csapatában volt akkor, akik nyíltan vállalták, hogy házasságig tartogatják magukat”. Ezzel utalt arra bizonyos tisztasági gyűrűre – egy olyan ékszerre, ami jelképezi, hogy a személy a házasságig vár szexszel -, amit a 2000-es évek végén olyan sztárok viseltek még, mint Nick és Joe Jonas, Miley Cyrus és Selena Gomez.

2008-ban, amikor a Disney Rocktábor című filmjét forgatták, már viselte a gyűrűt, ekkor még csak 15 éves volt. Erről az időszakról két külön interjúban számolt be részletesebben: az egyik ezek közül az American Music Awards vörös szőnyegén volt, a másik a Rocktábor 2. forgatásán. „Sokkal jobban ráláttam arra, milyen is az élet és az emberek, ahogy arra is, hogyan is működik valójában az üzlet. Úgy érzem, egy kicsivel jobban meg tudom most már védeni magam.”

Demi Lovato szüzességének elvesztése olyan körülmények között történt, amit soha senkinek nem szabadna megtapasztalnia:

Csak kavartunk, de szóltam neki, hogy ’nem történhet semmi több, mivel még szűz vagyok és nem így akarom elveszíteni’. Nem igazán foglalkozott ezzel és ugyanúgy megtette. Ezek után próbáltam felfogni, mi is történt, majd magamat kezdtem el hibáztatni, hiszen én voltam az, aki bement vele a szobába, és kavart vele.

,,Az én #MeToo történetem arról szól, hogy beszámoltam ezekről a tettekről valakinek és mégsem volt semmi következménye. Sose tették ki abból a filmből, amiben épp játszott.”

Demi egyszerűen nem bírta elfogadni, hogy erőszak áldozata lett. Részben ez vezetett ahhoz, hogy kialakult az evészavara és többször bántotta is magát. Nagyon fontos megemlítenünk azonban, hogy egyik sem megoldás. Ha ilyen történik velünk, vagy egy ismerősünkkel, olyan emberhez kell fordulnunk, akiben maximálisan megbízunk. Kérjünk segítséget, még akkor is, ha ez elsőre nagyon nehéznek tűnik.

A színésznő azt sem árulta el, hogy ki volt a személy, akinek elmesélte az esetet. Azt mondta, hogy most is csak azért számol be nyilvánosan erről, mert „bárkinek, aki hasonló dolgokat élt át, nem szabad szégyenkeznie miatta, hanem igenis, fel kell szólalnia ellene”.

Ha baj van

Íme segítő szervezetek, akikhez bizalommal fordulhatsz, ha felismerted a jeleket, és úgy érzed, hogy erőszak áldozata vagy:

1. A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) civil szervezet segélyvonala bántalmazott nőknek és gyerekeknek: 0680-505-101. Szerda kivételével hívható minden hétköznap este 6 és 10 óra között. További információ: nane.hu.

2. A szexuális erőszak túlélőinek fenntartott vonal pedig a 0630-9825469 számon érhető el péntekenként 10-től 2-ig. További információ: nokjoga.hu

3. Az állami ellátórendszer részeként működő Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) bántalmazottaknak fenntartott segélyvonalát bárki 0-24 órában ingyenesen hívhatja az ország bármely pontjáról: 0680-20-55-20. További információt a bantalmazas.hu oldalon találsz.

4. Az Ökumenikus Segélyszervezet krízisambulanciáiban az ország 7 pontján személyes tanácsadás is kérhető az ott dolgozó jogi szakértőktől, pszichológusoktól és szociális munkásoktól. A szervezet elérthetősége további információkért és anonim online tanácsadásért: segelyszervezet.hu/anonimtanacsadas.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)