Elbaltázott kapcsolatok emlékműve

2014.november.6.

A szépséges svéd tehetség nem csak énekel, de dalszövegeit is ő maga szerzi. 2013-as Habits című dalával került a köztudatba, majd 2014 szeptemberében megjelent debütáló albuma, a Queen of the Clouds. Ő Katy Perry koncertturnéjának aktuális előfellépője.

Ez a lány mestere annak, hogyan változtassa arannyá az elbaltázott párkapcsolatok emlékét, őszinte dalszövegeivel és pszichedelikus dallamaival érzelmi hullámvasútra ülteti a hallgatókat.

Született:
1987. október 29. - Stockholm, Svédország

Család:
Tove Ebba Elsa Nilsson néven látta meg a napvilágot a svéd fővárosban. Művészneve egészen kicsi korából származik. A "Lo" svédül hiúzt jelent, még háromévesen, egy állatkerti séta alkalmával szeretett bele a vadmacskákba. A szülei el sem tudták rángatni hiúzok mellől, így ragadt rá a név, amit azóta is büszkén visel.

Zenei stílusa:

Imádom a popzenét- vallotta be Tove. Egyszerre lehet vidám az üteme miatt, és keserédes a rémesen őszinte dalszövegek hatására. Olyan hangulatot hozott létre érzelmekkel és fájdalmakkal teli dalaival, amiben a hallgatók egyszerre veszítik el és találják meg önmagukat. Kislányos hangja remekül kiegészíti az elektropopos hangzást és a szívszaggató dalszövegeket. Mindig is olyan zenét akartam készíteni, amelyek kétségbeesést sugallnak - meséli a 26 éves tehetség, olyanokat, amiktől leszaggatnád a ruháidat és kiszaladnál a világból. Olyan érzést akartam kelteni, amitől nem tudod, hogy mit kezdj magaddal - mesélt a zenéjéről Tove Lo.

Divat:
A vadóc híresség öltözködésében sem hazudtolja meg önmagát, ugyanis a vagány és laza szereléseket részesíti előnyben. Még egy nevével fémjelzett kollekciót is piacra dobott a Junkyard márkával karöltve. Bőrkabát, szaggatott farmersort, harisnya és bakancs - ezek azok az alapdarabok, amikben igazán jól érzi magát.

Érdekesség:
Számos dalt szerzett olyan népszerű bandáknak és előadóknak is, mint az Icona Pop, a Girls Aloud, vagy Cher Lloyd, de segédkezett már Britney Spears, Pink, Taylor Swift és Kelly Clarkson számainál is. Tiniként óriási hatással volt rá Kurt Cobain. Egyszerűen megszállottja volt a zenéjének, ami a későbbi stílusát is befolyásolta. Habits című slágere meglepő őszinteségről tanúskodik, ugyanis az énekesnő saját küzdelmeit és depresszióját eleveníti fel a dalhoz készült videoklipben. "A családomnak volt a legnehezebb szembesülnie a történtekkel. Az anyukám nagyon aggódott. Azt mondta, hogy a videó valóban nagyon őszinte, de pontosan ezért képtelen lenne újra megnézni". Tove elismerte, hogy amiről énekel, tényleg az ő élete, hiszen ő is szembesült már a szerelmi bánat okozta függőségekkel, akárcsak az a lány, akit a klipben alakít.

Amiért szeretjük:
Tove sosem akart híres lenni. "Ha annyira akartam volna, elmehettem volna egy tehetségkutatóba énekelni. Manapság már olyan könnyű hírnevet szerezni. Egyáltalán nem vágyom arra, hogy ünnepelt híresség legyek, csak énekelni akarok és dalokat írni a közönségnek" - fejtegette. Imádjuk, hogy nem is próbálja leplezni azt az elképesztő mennyiségű érzelmet, szenvedélyt és dühöt, ami benne lakozik. "Ezek azok a dolgok, amiket ki akarok adni magamból. Ez vagyok én. Tudni akarom, hogy mi történik akkor, ha ezeket az érzelmeket kiengedem…".

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói