Eltelt 60 év a két címlapfotó között és Jane Fonda szebb, mint valaha

2019.július.29.

Még kimondani is megdöbbentő, hogy Jane Fonda, színésznő első Vogue címlapjának létrejötte 60 évvel ezelőttre tehető. A mindig gyönyörű, fiatalos és vidám természetű színésznőről szinte elképzelhetetlen, hogy 1959-ben volt a Vogue címlaplánya, a kamera másik oldalán pedig Irving Penn mutatta meg tehetségét.

Eltelt 60 év a két címlapfotó között és Jane Fonda szebb, mint valaha
Fotó: Rexfeatures

Ekkor Fonda még pályája kezdetén volt, ám mára Hollywood egyik legfényesebben ragyogó csillaga, aki a címlap 60 éves évfordulójának köszönhetően most újra a British Vogue címlapján tündököl és lehengerlőbb mint valaha.

Eltelt 60 év a két címlapfotó között és Jane Fonda szebb, mint valaha
Fotó: British Vogue

A British Vogue címlapfotózás keretein belül egy rövid interjúra is sor került a színésznővel, aki meglepő őszinteséggel nyilatkozott a 60 évvel ezelőtti fotózás élményeiről, arról milyen volt találkozni Irving Penn fotóssal.

Amikor 19 éves voltam, mint asszintens Irving Penn-ek dolgoztam. Ekkor még nem voltam színésznő, de foglalkoztatott a gondolat, hogy milyen lehet elismert filmcsillagnak lenni. Többször készített már akkor is képeket rólam, de az ominózus alkalom mindenképp a Vogue címlap volt. Irving udvarias és lehengerlő személyiség volt már akkor, komfortosan éreztem magam a fotózáson, neki köszönhetően.

Jane Fonda az interjúban arra is kitért, hogy első sikeres filmbéli szereplése előtt, hogy finanszírozta a sok színészkurzust a folyamatos fejlődés érdekében.

Fontos volt számomra a maximalizmus és a függetlenség. Bár nem tudtam biztosra, hogy színésznő szeretnék lenni, mégsem sajnáltam az ebbe fektetett pénzt és energiát. Lee Strasberg-nél sajátítottam el az alapokat, az Eileen Ford modellügynökségnél pedig modellkedni kezdtem annak érdekében, hogy ki tudjam fizetni a képzéseket. Megjegyezném, nem szerettem a kamerának pózolni, még ma is lehetetlennek tűnik, hogy jelenleg is egy címlapfotózáson vagyok, ráadásul 81 évesen.

A díva sosem jósolt magának karriert, hosszú és bűvöletes karriert meg pláne nem, mégis megtörtént.

Először is, nem gondoltam, hogy ilyen sokáig élek majd, ezért nagyon hálás is vagyok. Másodszor nem igazán éreztem magam szépnek, hiszen a számomra fontos személyek vagy nem tudták, vagy feleslegesnek gondolták éreztetni ezt velem.

A 68 éves sorozatsztár egy kicsivel sem néz ki többnek, mint 38

A 68 éves sorozatsztár egy kicsivel sem néz ki többnek, mint 38

Még ma is hihetetlen számomra, hogy elismert színésznő lettem, de hiszek abban, hogy ha az ember alázatos és tisztességes, akkor megtalálja az útját, még akkor is, ha gyermekként nem rajzolódik ki egyből a karrier.

Nehéz elhinni, de a színésznőnek nem igazán voltak álmai, hiszen egy tragédia árnyékolta be gyermeki lelkesedését.

Édesanyám elhunyt amikor 12 éves voltam, önkezével vetett véget az életének. Sokáig nem voltak álmaim, nem láttam a jövőmet. Nem tudtam ki vagyok és kivé szeretnék válni. Úgy éreztem a nők sokkal inkább áldozatok, mintsem erősek.

Bár hihetetlen volt számára, mégis elképesztő és humoros filmszerepeket kapott, amelyekre ha visszagondol, mindegyikre saját gyermekének tekint.

Nagyon szeretem a forgatásokat, nem tudnék kiemelni egyet sem a szerepeim közül, ami kicsivel jobban tetszett, mint a többi, rajongtam mindegyikért. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ennyi kalandban volt részem és remélem, hogy még lesz is, hiszen a célok kitűzése nem hagyja az életet unalmassá válni.

Jane Fonda egy lenyűgöző hölgy, akire minden fiatal felnézhet és akiből erőt meríthet, hiszen bármennyire is reményvesztettnek tűnik egy helyzet, mindig van kiút.

Ez is érdekelhet

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

Szépséghírek

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Divathírek

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett