Exkluzív beszámoló! A BAFTA is megvan! A Saul fia újabb díjat kapott!

2017.február.13.

Oscar-díjas filmrendezőnk, Nemes Jeles László tegnap este a rangos BAFTA-ról is elhozhatta a legjobb külföldi filmnek járó elismerést Saul fia című filmjével. Gratulálunk neki és alkotótársainak!

Nemes Jeles László és a Saul fia producerei, Sipos Gábor és Rajna Gábor a BAFTA díjjal
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A londoni gálára a rendezőt elkísérte párja, Lilla is, aki egy gyönyörű, színátmenetes hernyóselyem Daalarna ruhában, REKAVAGO cipőben és Splendor ékszerekkel díszítve drukkolhatott párjának. Nagyon örültünk, hogy ő is a magyar tervezőket támogatja, és viszi jó hírüket a világban.

Sipos Gábor, Lilla, Nemes Jeles László és Rajna Gábor a BAFTA vörös szőnyegén:

Sipos Gábor, Lilla, Nemes Jeles László, Rajna Gábor a BAFTA vörös szőnyegén
Fotó: Molnár Levente

A fiatal pszichológusnak ez volt élete első vörös szőnyeges eseménye, és örömmel mesélt nekünk egy kicsit az élményeiről.

„A BAFTA hatalmas élmény volt, szuperül éreztem magam. Nagyon büszke vagyok Lászlóra, hogy a Saul fia győzött a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. A ceremóniát a Royal Albert Hall-ban rendezték meg, a környezet csodálatos volt, a legapróbb részleteket is alaposan kidolgozták. A díjátadó beszédein azonban kicsit meglepődtem, a Brexit hatása és következménye majdnem minden megszólalásban érezhető volt. J. K. Rowlinggal - gyerekkorom nagy hősével - sajnos nem sikerült találkoznom, de mivel csak pár sorral ült előttem, a hátát jól megfigyeltem, remélem legközelebb szemből is láthatom majd! A díjátadó után átmentünk vacsorázni a Grosvernor Houseba, majd két after-partyba is benéztünk: a La La Land és a Weinstein bulijába. A színészek, a rendezők, a legnagyobb sztárok is meglepően kedvesek és közvetlenek voltak. Rengetegen gratuláltak Lászlónak, látszott, hogy nagyon nagyra tartják a szakmában. Szerintem az is a hatalmas teljesítményt jelzi, hogy bár a Saul fia premierje 2015-ben volt, még a 2017-es díjátadók között is ilyen nívós díjat sikerült elnyernie”

Nemes Jeles hónapokon belül kezdi el forgatni Sunset című új filmjét, mely egy fiatal nő történetét meséli el az 1910-es évek Budapestjén, bemutatója pedig 2018-ra várható. Reméljük, ennek a filmnek is sok rangos díjátadón szurkolhatunk majd!

Ez is érdekelhet

A Telihold az Ikrek jegyébe lép: idén utoljára lesz lehetőséged az elengedésre

A Telihold az Ikrek jegyébe lép: idén utoljára lesz lehetőséged az elengedésre

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói