Flower Power: a Haim zenekar egyenesen a 70-es évekből érkezett

2015. február 26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha nagy indie-rajongó vagy, biztosan hallottál már a kaliforniai formációról, mely 2012 óta egyre nagyobb sikernek örvend, pedig Este, Danielle és Alana neve sokáig nem volt ismerős senkinek. Hogy mi történt azóta? Olvass tovább, és tudd meg, mi a titkuk!

Születtek: Los Angeles, Kalifornia
1986. március 14. (Este Haim)
1989. február 16. (Danielle Haim)
1991. december 15. (Alana Haim)


Karrier
A testvértrió tagjai már gyerekkoruk óta értenek a zenéléshez: szüleikkel együtt játszottak a Rockinhaim nevű bandában, melyből 2006-ban kiléptek. A szülők cseppet sem bánták meg ezt a döntésüket, bár a lányoknak nem sikerült azonnal betörniük a zeneiparba. A kezdeti kudarcok azonban nem tántorították el őket a próbálkozástól: maximalizmusuknak köszönhetően újabb és újabb felvételeket készítettek, ezeket pedig 2013-ban a Days Are Gone című debütáló albumukba rendezték. Sikerük innentől töretlen volt, sokak örömére már a második korongon munkálkodnak.

Bár nem könnyű meghatározni a Haim zenei stílusát, annyi mindenképp elmondható, hogy nagy hatással van rájuk a 70-es évek életérzése, ez pedig indie-pop hatásokkal, a rock, illetve az r&b elegyével párosul. "Legtöbb dalunk erősen ritmikus, hiszen dobosok vagyunk. Édesapánk is dobolt, ezért már gyerekkorunkban megtanította nekünk az alapokat. Az ütőhangszerek adják a számok alapját, emiatt pörgősebb az ének is" – mesélte Danielle Haim egy interjúban.

Érdekesség

Rengeteg zenész vallja rajongójuknak magát : ilyen például a The XX, a Vampire Weekend, illetve maga Florence Welch is. De a mentoruk sem akárki: Julian Casablancas, a The Strokes frontembere látja el őket tanácsokkal nap mint nap. Legújabb számukat pedig nem mással készítették el közösen, mint a tánczene fenegyereke, Calvin Harris. a href="https://www.glamour.hu/sztarhirek/interaktiv-taylor-swift-sztarparades-szulinapi-zsurja/3qbvk5n">Taylor Swift pedig befogadta
a Haim csajokat mindenki által áhított baráti társaságába, olyan jóban vannak, hogy még együtt is nyaraltak. De a Victoria`s Secret angyalok is imádják őket.

Nézd meg a klipet:

Amit még nem gondoltál volna az együttesről, az az, hogy valójában nem hárman vannak. A negyedik tagot gyakran érdemtelenül mellőzik a felsorolásból, pedig a dobos, Dash Hutton szintén rendkívül tehetséges.

Divat
Ha hosszú, fénylő hajuk nem lenne elég árulkodó jel, a Haim zenekar tagjai nemcsak a zenéjükben, de a megjelenésükben is ízig-vérig olyanok, mintha a 70-es évekből léptek volna elő. A hippi érának előszeretettel viselik a meghatározó lenge ruháit, a trapézfarmerjait és a bőrkabátjait. A V magazin zenei kiadásának címlapjára sem véletlenül kerültek fel, ahogy a Nylonéra sem, de már szerepeltek a Vogue-ban is. Sőt idén a Levi's is hivatalos arcának választotta a csajokat. A farmeróriás 501 CT nadrágját, melyet a rajongók ötletei alapján szabtak újra, Este, Danielle és Alana is szívesen viselik.

Fotó: V

Miért szeretjük őket?
Mert szerények, tudatosak, és önmagukat adják. Amikor Danielle-t arról kérdezték, milyen volt Cee-Lo Green-nel együtt dolgozni, ezt felelte: "Ő egy remek énekes és nagyon kedves ember, de nekem sok volt, hogy például nem úgy öltözhettem a színpadon, ahogy én akartam". Kitartásuk abból is látszik, hogy eleinte nem feleltek meg az elvárásoknak, de őket ez korántsem érdekelte: Danielle elmondása szerint a promóterek csak a sok lájkkal rendelkező előadókat voltak hajlandók felkarolni, így nekik egy rögösebb utat kellett megjárniuk a sikerért.

És nézzetek csak, egy korábbi videójukban is hány híresség megfordult:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szabad élet a komfortzónán innen és azon nagyon is túl: workaway életmódkalauz

glamour plusz ikon Szabad élet a komfortzónán innen és azon nagyon is túl: workaway életmódkalauz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)