Galliano-szappanopera: feljelentői védik!

2011.március.13.

Szinte már naponta érkeznek friss hírek a Galliano-botrányról, az indulatok nem csitulnak a kirúgott tervező körül.

Mint korábban már megírtuk, John Galliano szóváltásba keveredett egy párizsi kávézó teraszán, az eset vége rendőrségi ügy lett. A Dior szinte nyomban elhatárolódott a vezető tervezőtől, majd amint előkerült egy videó, amelyen az ittas dizájner Hitlert életeti, rögvest kiadták az útját. A divatvilágban az éppen zajló 2011-12-es őszi téli bemutatókról szinte alig esett szó, hiszen mindenki Galliano ügyével volt elfoglalva.

A divatvilág egy része kiállt az angol fenegyerek mellett, mások elfogadták a döntést, közben Galliano eltűnt, és állítólag egy magánklinikán kezelik alkohol és feltehetően drogfüggőségét. Természetesen nem volt ott a Dior bemutatóján, és saját márkájának új kollekcióját pedig csak a vásárlóknak és a szűk szakmai közönségnek mutiatták be, szintén Galliano jelenléte nélkül. Talán nem is volt váratlan, hogy a kezdeti megdöbbenés a tervező antiszemita kijelentései miatt csakhamar átváltozott sajnálattá, sőt még a szokásosnál is nagyobb rajongássá. Több divatmagazin tudosítója is úgy összegezte a divatheteket, hogy azokon igazán csak Galliano munkái voltak kiemelkedőek. Ez nyílvánvaló túlzás, ugyanakkor jól mutatja, hogy a divatszakma nagyobb része teljes mellszélességgel a tervező mellett áll.

Az ügyben újabb fordulatot jelentett, hogy a napokban megszólaltak az ügy érintettjei, vagyis azok, akikkel a dizájner szóváltásba keveredett a párizsi kávézóban. Philippe Virgitti, az ügy egyik résztvevője elmondta, hogy esze ágában sem volt lerombolni Galliano karrierjét, s nem gondolta volna, hogy ekkora visszhangja lesz a nézetletérésnek. Azt nyilatkozta, hogy nem volt szó többről, mint egy hétköznapi kocsmai vitáról. Hozzátette még, hogy szeretné, ha mindebből nem lenne ilyen felhajtás, Galliano pedig csak annyit kell, hogy megtanuljon az ügyből, hogy kicsit kevesebbet kell innia. Virgitti ugyanakkor szívből reméli, hogy a gibraltári származású tervező visszatérhet a szakmájába.

Ezek után érdekes tárgyalásra van kilátás.

Ez is érdekelhet

2022 a Tigris éve, ilyen trendeket hoz a lakberendezésben

2022 a Tigris éve, ilyen trendeket hoz a lakberendezésben

Divathírek

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Divathírek

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el