Harry herceg szerint elkerülhető lett volna a család széthullása

Harry herceg memoárja végre a könyvespolcokra került. Még a megjelenés előtt több kiszivárgott részlet is napvilágot látott, a könyv debütálásának napján pedig maga Harry herceg vesézte ki a történteket egy interjúban. Döbbenetes titkokat árult el.

Harry herceg szerint máshogy alakult volna a testvérével való kapcsolat
Harry herceg szerint máshogy alakult volna a testvérével való kapcsolat
Fotó: WPA Pool/Getty Images

Harry herceg a The Late Show keddi epizódjának vendége volt január 10-én, ugyanazon a napon, amikor önéletrajzi könyve megjelent. A Stephen Colberttel folytatott beszélgetés során arról beszélt, hogy a dolgok egészen máshogy alakultak volna a családban, ha édesanyja, Diana hercegnő még mindig élne.

Érzi a jelenlétét

Diana hercegnőért rajongott az egész világ, de legfőképpen fiai, Vilmos és Harry herceg, akik gyerekként veszítették el az akkor 36 éves édesanyjukat. A két herceg régen nagyon közel állt egymáshoz, és Harry szerint ez az erős kötelék megmaradt volna, ha édesanyjuk ma is az élők sorában lenne. „Ha édesanyám élne, most nem tartanánk itt” – mondta. „Lehetetlen megmondani, hol lennénk most, de kizárt, hogy a bátyám és köztem ekkora szakadék lenne” – mondta.

Amikor Colbert megkérdezte tőle, hogy időnként segítségül hívja-e az anyját, vagy gondol-e arra, hogy vajon most milyen tanácsot adna számára, Harry herceg ezt válaszolta: „Mostanában sokszor említettem meg különböző interjúkban, hogy nagyon éreztem a jelenlétét, különösen az elmúlt években. A könyvemben elmeséltem azt az esetet, amikor a bátyám és én a sírjánál beszélgettünk, Vilmos pedig megosztotta velem, hogy úgy érezte, édesanyánk hosszú ideje vele van és segíti őt az életben. Az az érzés most beköltözött hozzám." Harry hozzátette: „Az elmúlt két évben jobban éreztem a jelenlétét, mint az elmúlt 30 évben."

Évekig azt hitte, hogy az édesanyja még él

Colbert ezután megkérdezte Harryt, milyen érzések kavarognak benne 38 évesen, ugyanis két évvel idősebb, mint Diana hercegnő volt, amikor életét vesztette a párizsi autóbalesetben. „Nos, ő 36 évesen halt meg, én pedig 36 éves voltam, amikor ez az egész elkezdődött" - mondta Harry herceg, utalva arra, amikor feleségével, Meghan Markle-lel úgy döntöttek, hogy elhatárolódnak a brit monarchiától. Harry azt is bevallotta, hogy édesanyja halála után még évekig azt hitte, Diana hercegnő él. „Hosszú éveken át álmodtam róla. Meg voltam győződve arról, hogy édesanyám még életben van. 12 éves voltam és egyszerűen képtelen voltam szembenézni a valósággal és elfogadni azt, hogy nincs többé” – mondta.

Katalin hercegné így reagált Harry herceg vádjaira

A könyv kapcsán napokig tartó intenzív reakció közepette Harry herceg a People magazinnak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy nem szeretné senkinek megmondani, hogy az illető mit gondoljon, és ez a családtagjaira is vonatkozik. „Ez a könyv és a benne szereplő igazság sok tekintetben a saját mentális egészségem felé vezető utam folytatása. Ez egy nyers beszámoló az életemről – a jóról, a rosszról és mindenről, ami a kettő között van. Abban bízom, hogy a bennem lévő fájdalmat egy céllá tudom formálni, és ha a tapasztalataim megosztása változást hoz valaki életében, annál nagyobb jutalmat el sem tudok képzelni’ – zárta gondolatait Harry herceg.

Tudj meg többet a brit királyi családról:

Ez is érdekelhet

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói