Hoppá! A népszerű színésznő kritizálta Kate Middletont

2018.október.8.

Keira Knightley-nek bizony megvan a véleménye azokról a társadalmi elvárásokról, amik a nőkre vonatkoznak annak kapcsán, amikor gyermekük születik. Például nem tartja pozitívnak azt, hogy Kate Middleton már néhány órával a szülés után a nyilvánosság elé állt.

Kate Middleton
Fotó: Getty Images

Kate Middleton új frizurával és egy remek szettel tér vissza!

Kate Middleton új frizurával és egy remek szettel tér vissza!

A nemrég megjelent Feminists Do Not Wear Pink and Other Lies című kötetben a színésznő is mesélt személyes tapasztalatairól és nézőpontjáról. Intim részleteket oszt meg kislánya, Edie születéséről azért, hogy fellépjen sok olyan irreális elvárással szemben, amit a nőktől megkövetelnek gyerekszüléskor. Knightley részletekbe menően ír arról, milyen fájdalmas volt, amikor kislánya megszületett. Ennek a dátuma egy nappal azelőtt volt, hogy Kate Middleton második gyermeke, Charlotte hercegnő világra jött. Úgy gondolja, teljesen irreális pár órával a szülés után a kórház lépcsőjén csinos ruhában, szép sminkkel az újszülöttel a karján mutatkoznia egy nőnek, még akkor is, ha ez protokoll a királyi családban.

A színésznő szerint az, hogy hét órával Charlotte születése után Kate már magas sarkú cipőben, makulátlan külsővel állt a nyilvánosság előtt éppen elrejti azt, ahogyan lezajlik igazából az anyává válás. Nem egyszerű a rengeteg fájdalom, a hosszú vajúdás nagyon megterheli a szervezetet, megviseli kívül és belül egyaránt. Ezzel szemben ahogy Kate megjelent, rossz érzést kelthet rengeteg anyukában, akik nem így néznek ki pár órával a szülés után. Azt a nyomást erősíti, hogy egy nőnek mindig minden helyzetben makulátlan külsejűnek kell lennie, ez pedig helytelen.

Bár teljesen egyetértünk a színésznő meglátásaival, és valóban irreális nemcsak az, amit Kate csinál, hanem ez az elvárás a királyi udvar női tagjai felé, sajnos az a realitás, hogy az angol egészségügyi rendszerben a szülés után, ha csak nem indokolja ezt valami, a kismamákat útnak is eresztik a babával együtt. Nagyon ritka (és költséges), ha éjszakára is bent marad a frissen szült nő, leginkább csak olyankor, ha a szülés maga késő este, éjszaka történik. Azt azonban persze egyetlen kórház sem várja el a betegeitől, hogy makulátlan külsővel távozzanak a szülészetről, ez sajnos csak Kate Middleton, és majd annak idején Meghan Markle vállára nehezedő súly.

Ez is érdekelhet

10 kevésbé ismert jel, ami arra utal, hogy depressziós lehetsz

10 kevésbé ismert jel, ami arra utal, hogy depressziós lehetsz

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Divathírek

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének