Kate Moss: idegösszeomlás, depresszió a vetkőzés miatt

2012.október.31.

Kate Moss a divatvilág valóságos ikonja, a 90-es évek óta az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb modell.

A hirdetés, ami megváltoztatta Kate életét
A hirdetés, ami megváltoztatta Kate életét

A 38 éves szupermodell botrányaival, szerelmi életével időről-időre felbukkan a bulvárlapok címlapján. Az utóbbi időben persze változtak a dolgok, és bár a felhajtás továbbra is nagy körülötte, a féktelen partik azonban ritkulóban vannak. Kate Moss kritikusai régebben a szemére vetették, hogy gyakran nem viselkedett nevéhez méltóan. A külvilág persze csak a dúsgazdag, időnként delíriumban koválygó sztárt látja gyanús barátok körében. Gyakran ítélték el léhaságát, de minden éremnek van egy másik oldala is. Kate Moss most a Vanity Fairnek (amelynek a címlapján is ő szerepelt) beszélt őszintén arról, milyen nehezen dolgozta fel a sikert, mekkora lelki terhet jelentett egy-egy fotózás.

Ma már történelem, hogy az igazán nagy áttörést Kate Moss számára a Calvin Klein hirdetés hozta meg, amelyben félmeztelül pózolt Mark Wahlberg oldalán Herb Ritts kamerája előtt. Az emlékezetes kampány nemcsak a dollármilliós szerződések előszobája volt, de Kate egy komoly lelki válságot köszönhet neki.: "Idegösszeomlásom volt, két hétig ki sem keltem az ágyból, azt hittem, meg fogok halni. Elmentem az orvoshoz, aki Váliumot írt fel nekem. Hála istennek, Francesca Sorrenti nem engedte, hogy beszedjem" - meséli a Vanity Fairnek.

"Lehettem úgy 17 éves, és le kellett vetkőznöm, ezt nem lehet könnyen feldolgozni. Bementem a vécébe és sírtam, de mit tehettem, le kellett vetkőznöm, mert éreztették velem, ha egyszer azt mondom: nem, akkor legközelebb nem hívnak. Nem voltam erre felkészülve" - mondta Kate.

kate moss, vanity fair, nyilatkozat, calvin klein, herb ritts, johnny depp
kate moss, vanity fair, nyilatkozat, calvin klein, herb ritts, johnny depp

"Mentálisan igazából senki nem törődött velem. Hatalmas volt rajtam a nyomás, nagyon fiatal voltam még, és az egész olyan furcsa volt. Jön érted egy limuzin, hogy elvigyen dolgozni Steven Meisellel. Nagyon furcsa volt" - boncolgatta a nehézségeket a szupermodell.

Ennél is meglepőbb, hogy Kate Moss az általa fémjelzett heroin-sikkről is ironikusan nyilatkozik. "Vékony voltam, de a heroinos tekintet, és a beesett arc a sok munka miatt volt. Rengeteget dolgoztam, naponta több show-t is csináltam például a divatheteken, de ha hazamentem a szállásra, üres volt a hűtő, napközben senki nem gondolta, hogy meg kellene hívni ebédelni" - nyilatkozta Kate.

Fotó: James Fox/Vanity Fair
Fotó: James Fox/Vanity Fair

A 90-es évek derekán három évig egy párt alkotott Johnny Depp-pel, valóságos álompárnak számítottak, és a kapcsolat nagyon fontos volt Kate számára: "Ő volt az első, aki igazán foglalkozott velem. Nagyon hiányzott, hogy nem tudtam bízni senkiben, mielőtt összejöttünk, senki nem mondta meg, hogy mit csináljak, hogyan viselkedjek" - mondta első komoly kapcsolatáról a modell, aki új önéletrajzi könyvében ennél is többet oszt meg a kapcsolatról. Elmondja például, hogy a sztárvilág működéséről Johnny Depp világosította fel, tőle tanulta meg, hogy mindig meg kell őrizni a rejtélyességet, és nem szabad minden megosztani a külvilággal. Nem csoda, hogy szakításuk Kate-et évekre padlóra küldte.

Kate Moss most ugyan a divatvilág egyik leginkább tisztelt híressége, de ezért bizony kemény árat is kellett fizetnie.

Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél

5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!