Keanu Reeves szokatlan megtiszteltetésben részesült

Keanu Reeves új filmje, a John Wick: 4. felvonás március 23-án kerül a mozikba. A színész már több alkalommal is bebizonyította, hogy milyen jól állnak neki az igazságosztó szerepek, és ezzel a német tudósok is egyetértenek, ugyanis egy elképesztő megtiszteltetésben részesítették!

Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy elneveznek róla egy vegyületet, de Keanu Reevesnek ez is sikerült
Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy elneveznek róla egy vegyületet, de Keanu Reevesnek ez is sikerült
Fotó: James Devaney/Getty Images

Keanu Reeves inspirálta egy új gombaölő baktérium elnevezését. A német tudósok a színész után "keanumycinnek" nevezték el a vegyületet, amely nemcsak a növényi, hanem az emberre káros gombafertőzések ellen is harcol. A szakemberek meg is osztották, mi inspirálta őket erre a döntésre.

Könyörtelen az ellenséggel szemben

„A lipopeptidek olyan hatékonyan ölnek, akárcsak Keanu Reeves, ezért a jótékony baktériumot róla neveztük el, mert ő is hasonlóan kíméletlenül bánik el az ellenségivel." – mondta el egy hétfői közleményben Sebastian Götze, a német Leibniz Természetes Termékkutató és Infekcióbiológiai Intézet kutatója.

John Wicknek az eddigi legkeményebb ellenfeleivel kell majd szembenéznie a hamarosan debütáló akciófilmben
Fotó: Profimedia

A Journal of the American Chemical Society című folyóiratban januárban közzétett eredményeket látva egy rajongó a Reddit Ask Me Anything keretében megkérdezte a John Wick sztárját arról, mit gondol erről a megtiszteltetésről. „Német kutatók találtak egy olyan vegyületet, amely annyira hatékony a gombák elpusztításában, hogy rólad nevezték el. Mit gondolsz erről?" – kérdezte a kommentelő, mire Reeves viccelődve válaszolt: „John Wicknek kellett volna nevezniük, de ez elég király, és egyúttal szürreális is számomra. Köszönöm tudósok! Sok szerencsét kívánok és köszönjük, hogy ennyit segítenek nekünk!”

Keanu Reeves Hollywood egyik legnagylelkűbb színésze!

A kritikusok imádják

A John Wick 4. részének főszerepeiben Keanu Reeves mellett Laurence Fishburne, Bill Skarsgård, Ian McShane, Scott Adkins, Donnie Yen és Clancy Brown is feltűnik, a kritikusokat pedig már most teljesen elbűvölte a mozi. „Tiszta adrenalinlöket!" - írta Twitter oldalán a Variety magazin szerzője, Courtney Howard. Az akcióban és izgalmakban bővelkedő film 2022 májusában debütált volna. A bemutatót majdnem egy évvel eltolták, de szerencsére már csak március 23-ig kell várnunk rá. Addig is hangolódjunk!

Értesülj első kézből a legfrissebb sztárhírekről:

Ez is érdekelhet

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói