Ez a betegség végzett Kirstie Alley színésznővel, a Nicsak, ki beszél! csillagával

A 90-es évek egyik legnépszerűbb színésznője, Kirstie Alley 71 éves korában halt meg, a szomorút hírt gyermekei tudatták a közösségi médiában közzétett közleményükben.

Kirstie Alley és John Travolta a Nicsak, ki beszél című filmben
Kirstie Alley és John Travolta a Nicsak, ki beszél című filmben
Fotó: Profimedia

„Szomorúan tudatjuk, hogy elképesztő, vad és szerető édesanyánk elhunyt a nemrég diagnosztizált rákkal vívott harca során. Amilyen ikonikus volt a vásznon, olyan csodás édesanya és nagymama volt” – olvasható soraikban, melyben többen között arról is megemlékeznek, milyen elképesztő öröm szenvedély munkamorál határozta meg Kirstie Alley életét, ami családját is arra ösztönözte, hogy a lehető legteljesebb életet éljék.

John Travolta is elbúcsúzott tőle

Halála után színésztársa, John Travolta, akivel az 1989-es Nicsak, ki beszél!, valamint az 1990-es Nicsak, ki beszél még! című vígjátékokban forgatott közösen, Instagram-oldalán búcsúzott el a színésznőtől néhány nagyon megható sorral: „Kristie volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom. Szeretlek, Kristie. Tudom, hogy még látjuk egymást.”

A csodás színésznőről volt férje, egyben gyermekei édesapja is megemlékezett a közösségi médiában: „Nagyon hálás vagyok az együtt töltött éveinkért, és a gyönyörű gyermekeinkért, valamint az unokáinkért is. Hiányozni fogsz.”

„Bizonyos dolgokban egyetértettünk, hogy nem értettünk egyet, de kölcsönös tisztelet volt közöttünk. Szomorú hír.” – ezt már Jamie Lee Curtis írja, aki 2016-ban forgatott együtt a színésznővel.

Mainstream kedvencek, komoly elismerések

Kirstie Alley nevéről talán a Nicsak, ki beszél! jut eszünkbe elsőre, azonban számos nagysikerű produkcióban láthattuk: 1982-ben szerepelt a Star Trek II: A kán haradga című filmben, 1982-től 1993-ig pedig Rebecca Howe karakterét alakította a Cheers című sorozatban annak egészen a lezárásáig. Pályafutása során nyolc alkalommal jelölték Emmy-re, melyből kettőt meg is nyert – többet között a Cheers című sorozatért (1991), valamint a David anyjában nyújtott alakításáért (1994).

Nyugodjék békében gyermekkorunk kedvenc színésznője, családjának pedig sok erőt kívánunk.

Ez is érdekelhet

A Holdjegyednek sokkal nagyobb hatása van az életedre, mint gondoltad - Mutatjuk, mi a tiéd

A Holdjegyednek sokkal nagyobb hatása van az életedre, mint gondoltad - Mutatjuk, mi a tiéd

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói