Komoly vádak Terry Richardson ellen!

2010.március.17.

Mihalik Enikő és Terry Richardson a Pirelli-naptár fotózásán.
Mihalik Enikő és Terry Richardson a Pirelli-naptár fotózásán.

A magyar származású világhírű fotóst tenyerén hordozza a divatszakma, azonban az utóbbi időben egyre több vád éri Richardsont, ami könnyen karrierjébe kerülhet.

Terry Richardsonról közismert, hogy fotózásain szinte mindenkiről képes leimádkozni a fehérneműjét, a fotósnak könnyen lehet, hogy éppen a védjegyévé vált pikáns, meztelenkedős képei jelentik a vesztét. Az elmúlt héten Rie Rasmussen, - a korábbi dán szupermodell, aki manapság a filmvilágban próbál, egyelőre úgy tűnik, sikerrel, megkapaszkodni -, fakadt ki a művészre. A modell egy bárban keveredett összetűzésbe a fotóssal, akit azzal vádolt, hogy befolyásos kapcsolatait és hírnevét arra használja, hogy fiatal, a divatvilágban még tapasztalatlan lányokat vesz rá arra, hogy megalázó, szexista fotókat készítsen róluk. Sőt, Rasmussen szerint Richardson nem áll meg ennyinél, nemcsak képein gyakran a fotózások végeztével szexuálisan is kihasználja modelljeit.

Talán nem kavart volna túl nagy vihart az ügy, ha a napokban nem jelentkezett volna Terry Richardson korábbi modellje, aki megdöbbentő vallomást tett a fotós sajátos munkamódszeréről. Jamie Peck 19 éves korában találkozott a fotóssal, aki meztelen képeket készített róla két alkalommal is. A lány hosszasan ecseteli a fotózások menetét, melyek során Terry Richardson obszcén célzásokkal próbálta rávenni a lányt a szexuális aktusra, megkérte Jamie-t, hogy szólítsa őt Terry bácsinak, és rávette a lányt fotózza le őt meztelenül. A lány azt állítja, hogy készséges szolgálataiért elég gáláns összeggel jutalmazták, amelyet tudomása szerint a Purple magazin számára készült fotósorozat számlájához csapott hozzá a fotós.

Egyelőre Terry Richardson nem szólalt meg az ügyben, viszont ha újabb lányok fognak panaszkodni munkamódszereire, akkor biztosan muszáj lesz a nyilatkoznia, hiszen az őt foglalkoztató világhírű magazinok (Vogue, GQ, Rolling Stone, Purple, W stb.) renoméjának nem tesz jót, hogy az egyik legünnepeltebb fotósukról egyre inkább az lesz a kivülállók véleménye, hogy egy perverz szexmániás őrült. A Taschen kiadásában két éve jelent meg a fotósról egy könyv, amely a Terryworld címet viseli, az album kapcsán éppen azt ünnepelték Richardsonnal kapcsolatban, hogy a 70-es években virágzásnak indult pornófilmes látásmódot transzponálni és esztétizálni tudta a divatvilába. Úgy tűnik, most éppen ez válhat bukásának okává.

Richardson megszámlálhatatlan hírességről készített már fotókat, a magyar topmodell, Mihalik Enikő imád a fotóssal dolgozni, és ezzel nincs egyedül. A francia Vogue főszerkesztője, Carine Roitfeld talán legkedveltebb fotósa a New Yorkban dolgozó művész, akinek híres zenészek, sportolók, színészek pózoltak már sőt nemrégiben magát Barack Obamát is lencsevégre kapta.

Ez is érdekelhet

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő