Lángi Dorka elmeséli, miért érdemes a Balaton-felvidéken nyaralnod

2020.július.2.

Fedezd fel Magyarország rejtett természeti kincseit! Ezúttal Lángi Dorka influenszer ajánl neked egy fantasztikus régiót, ahová mindenképp érdemes ellátogatnod. Figyelj csak!

Tavaly az esküvőnkre kaptuk ajándékba az egyhetes mini vászolyi nászútat. Ez a hely igazi csoda, már az első pillanatban tudtam, hogy ide vissza fogunk térni.

Három hete kirándultunk el ismét a Balaton- felvidéken húzódó aprócska településre, Ahogy megpillantod a körülötte lévő völgyet, környezetet, úgy érzed, mintha Provence-ban lennél, ahol fantasztikus dombok, szőlőbirtokok, présházak terülnek el. Ha tuti szállást kerestek mindenképp próbáljátok, ki a Szent Jakab Villát.

Nagyon finom a reggeli nálunk, egy nagy teraszon élvezheted a napfelkeltét, miközben egy kicsi malom és egy csörgedező patak emeli a látványt. Vászoly egy kis település, ezért a vacsorákat a szomszédos Balatonudvardiban oldottuk meg. A Kalóz Bisztró remek választás, ahol a tipikus balatoni ételek mellett, hamburgereket, fröccsöket is lehet fogyasztani és nem mellesleg szuper kilátásból élvezheted a Balaton mámorító látványát. Ez a környék rengeteg látnivalót rejt, ha már ott vagytok feltétlenül menjetek át Zánkára is, ahol egyrészt ki kell próbálnotok a Neked főztem étterem fogásait. Aki ismer minket, tudja jól, hogy imádjuk a természetközeli élményeket. A Monoszlón található Hegyestű Geológiai Bemutatóhely valódi kincs, ahol akár bazaltvulkánt vagy egy egykori krátert is felfedezhetsz. A férjem nagy örömére még a Zánkai Haditechnikai Parkba is ellátogattunk, azt hiszem ennél jobb programmal nem is lehetne lehengerelni a másik nem tagjait. Ha itt jártok, feltétlenül lazuljatok egyet a közeli Szászi birtokon, ami egy bio szemléletet követő gazdálkodás, rengeteg finomsággal. A Tihanyi-félsziget biciklis felfedezése is egy szuper program lehet azoknak, akik új szemszögből kíváncsiak a környékre.

Megéri bringára pattanni! Végül, de nem utolsósorban, aki az extrém kalandokra is nyitott, annak feltétlenül ajánlom, hogy próbálja ki a hőlégballonos sétarepülést, amit mi Keszthelyen vettünk igénybe. Bevallom volt némi aggályom ezzel kapcsolatban, de a Balaton elém táruló látványa azonnal eloszlatta a kételyeket.

Ez is érdekelhet

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex