Meghan és Harry kisfia egy éves lett: de van esélye Archie-nak trónra kerülni?

2020.május.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Meghan Markle és Harry fia, Archie Harrison Mountbatten-Windsor ma ünnepli első születésnapját. Életének egy éve alatt rengeteg dolog történt a környezetében, de a legkiemelkedőbb talán az volt, hogy szülei úgy döntöttek, kiemelik a királyi család árnyékából, és kötetlen, szabad életet biztosítanak számára. Ezért Harry és Meghan függetlenedtek a királyi családtól, és lemondtak minden jogukról és kötelezettségükről a királyi család magasrangú tagjaiként.

Meghan és Harry kisfia egy éves lett: de van esélye Archie-nak trónra kerülni?
Fotó: Getty Images

Természetesen ettől még ugyanúgy tartják a kapcsolatot a királyi család tagjaival, és ugyanúgy jó viszonyt ápolnak. A család számára egyáltalán nem szokatlan, hogy valaki a világi életet választja. A királynő látta, ahogy édesapja testvére, VIII. Edvárd királlyá koronázása után lemondott a trónról azért, hogy független életet élhessen, és feleségül vegye szerelmét, az amerikai színésznőt, Wallis Simpsont. Kísérteties a párhuzam, ugye?

8 érdekesség, amit nem tudtál II. Erzsébet királynőről

8 érdekesség, amit nem tudtál II. Erzsébet királynőről

Bár II. Erzsébet családja nem értett egyed VIII. Edvárd döntésével, az idő igazolta, hogy jól választott, hiszen egész életét boldogságban és szerelemben élte le feleségével Franciországban. II. Erzsébet királynő az ellenkezőjének is szemtanúja volt, hiszen végig nézte, ahogy testvére, Margit hercegnő a királyi családot választotta a szerelem helyett, majd szépen lassan fel is emésztette a boldogtalanság. Mindez függőséget, gyógyszertúladagolást, és boldogtalan házasságot eredményezett számára.

Erzsébet királynő és Margit hercegnő
Fotó: Getty Images

Így aztán nem meglepő, hogy II. Erzsébet királynő - ahogy hivatalos közleményében is kifejtette - teljes mértékben megérti, és elfogadja Meghan és Harry döntését, és a kötelezettségeiket leszámítva a család teljes értékű tagjaiként tartja őket számon továbbra is.

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg ezzel a fotóval köszöntötték fel Archie-t!

Károly és Kamilla pedig így kívánt boldog születésnapot unokájuknak!

Katalin és Vilmos családja a keresztelőn készült fotóval kívánták a legjobbakat!

De miként befolyásolja Archie életét szülei döntése? Ellentétben György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel, Archie-nak nem kell majd azokat az intézményeket látogatnia, melyekben hagyományosan a királyi család tagjai tanulnak. Nem kell kötelezően részt vennie a különböző programokban, és természetesen nem szükséges a királyi családdal élnie. Így aztán valószínűleg - ha csak máshogy nem dönt - hollywoodi herceg válik belőle egy napon.

Fotó: Getty Images

De mi van akkor, ha ő szeretne eleget tenni a kötelességeinek hercegként, és a királyi család tagja szeretne lenni? Van rá lehetősége. Úgy, ahogy Harry hercegnek is.

Bármikor meggondolhatja magát, hiszen hercegnek született, ahogy Archie is. A trónöröklés szempontjából, Harry sosem volt ˝királyjelölt˝, hiszen II. Erzsébet után Károly herceg következik, utána Vilmos, majd Vilmost három gyermeke, György, Sarolta és Lajos követi. Tehát Harry csupán a 6. a sorban, így szinte lehetetlen, hogy valaha király legyen. Ez esetleg akkor következhetne be, ha Vilmos - ahogy egykor VIII. Edvárd - lemond a trónról. Ebben az esetben Harry annak ellenére is lehetne király, hogy függetlenedett a királyi családtól. Így pedig örököseként még Archie fejére is kerülhetne korona. Ez valószínűleg sosem fog megtörténni, csupán egy érdekes tény. Ezeket a szempontokat mérlegelve pedig biztosak lehetünk benne, hogy ha Archie felnő, ugyanúgy ellát majd néhány ˝hercegi˝ feladatot, mint unokatestvérei.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője