Megszületett a trónörökös! - Kate Middleton és Vilmos fiúnak örülhet

2013.július.22.

A nemzetközi sajtó másfél hétig ugrásra készen várta a pillanatot, de végül többszöri tévesnek bizonyuló dátum után, Kate Middleton július 22-én szülte meg első gyermekét.

Kate és Vilmos utolsó hivatalos programjukon a szülés előtt
Kate és Vilmos utolsó hivatalos programjukon a szülés előtt
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A hercegné a St. Mary kórház privát szárnyában adott életet első gyermekének, éppen ott, ahol maga Diana hercegnő is szülte egykor az újdonsült apát, Vilmos herceget.

Catherine hercegné július 22-én reggel hat órakor Vilmos herceggel az oldalán érkezett meg autóval a Kensington Palotából a kórházba, ami előtt már a rendőrség állomásozott. A hírek szerint Kate édesanyja nem sokkal később érkezett. A királyi pár szóvivője a protokollnak megfelelően ekkor szúkszavúan tájékoztatta a sajtót, ezek szerint a dolgok normálisan alakultak. "A tartózkodása alatt a hercegnőre egy szakértő csapat vigyáz. Mondanom se kell hogy hatalmas megtiszteltetés az egész kórháznak, hogy minket választottak"- nyilatkozta ugyanekkor a kórház képviselője.

Ezt követően rengetegen információ terjedt arról, hogy éppen hol tart a szülés, de a királyi családnál bevett protokoll szerint az újdonsült trónörökös születésétől a Buckingham Palota hivatalos közleményéből tájékoztatják először a világot, addig teljes a hírzárlat. Ettől függetlenül a kórház előtt már egész júliusban több mint 180 fényképész és újságíró állt készenlétben. A Buckingham palota előtt pedig estére már többezres tömeg gyűlt össze.

Kate Middleton délután fél ötkor adott életet első gyermekének, aki az AP hírügynökség szerint fiú, a súlya pedig 3 kg 60 deka. A baba nevét egyelőre még nem árulták el.

A királyi pár 2011 áprilisában házasodott össze és 2012. december 3-án jelentették be a hercegnő várandósságát. Pár héttel később azonban Kate-nél a terhességi rosszullét egyik súlyosabb változatát állapították meg és kórházba kellett feküdnie. Azóta úgy tűnik, minden normálisan alakult, bár azt nem lehet elmondani, hogy a királyi udvar és személyzete ne lenne minden eshetőségre felkészülve. Egész júliusban mindenki az udvarnál teljes készenlétben volt.

A kilenc hónap alatt amellett, hogy a királyi pár teljesítette udvari kötelességeit, Vilmos befejezte a Légierőnél eltöltött szolgálatát Wales-ben, Kate pedig saját házukat szépítgette, ahol a kis trónörököst kívánja felnevelni. A hercegnő azzal tartotta formában magát, hogy Lupo nevű kutyájukat sétáltatta és jógázott. Emellett pedig Vilmossal többször látogatást tettek a híres terhességi tanácsadónál, Christine Hillnél. A 65 éves, háromgyerekes anyuka gyermekgyógyászati és szülészeti terapeuta, és egy terhességi útmutató-könyv szerzője. Hill nem csak Kate-nek adott tanácsokat de Vilmost is igyekezett felkészíteni az apaságra.

Kate Middleton és Vilmos gyereknevelési tervei teljesen mások, mint a korábbi királyi örökösöknél. Mivel Vilmos herceg maga is már sokkal szabadabb neveltetésben részesült (hála Diana hercegnőnek) ezért ő is inkább ebben a szellemben tervezi felnevelni a gyermekét. Kate pedig, aki normális polgári családból származik például maga szeretne főzni a kicsinek és a lehető legtöbb időt vele tölteni.

Az angol korona harmadik számú trónvárományosa az asztrológusok szerint uralkodásra született, pontosan a Rák és az Oroszlán jegyek fordulóján született, de még Rák a csillagjegye.

Ez is érdekelhet

10 szépségápolási trend a '90-es évekből, ami visszatérni látszik

10 szépségápolási trend a '90-es évekből, ami visszatérni látszik

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!